בת 10 חודשים וחצי

oror האחת

New member
בת 10 חודשים וחצי

ענת ? כתבתי את השאלות בפורום הורים לתינוקות, שאלת אותי שאלות המשך ולא הייתי לענות עליהן... אני מעתיקה לפה את השאלות ותשובות ההמשך.. (וכמובן שאם מישהו אחר יוכל לענות לי אני מאוד אשמח
..) תודה רבה !! הבת שלי בת עשרה חודשים וחצי. זוחלת גחון, אבל נעזרת רק ברגל אחת (ימין) כדי לדחוף את עצמה.(ומושכת את עצמה עם הידיים, החלק גוף העליון שלה מאוד חזק). היא נעמדת על 6, ומרימה את עצמה על חב' חיתולים, ומהמצב הזה נעמדת, ונועלת את הברכיים. גם כששוכבת הי "נועלת" את הרגליים (למשל כשאני מחליפה לה חיתולים). כאשר היא עולה על 6, היא גם מתנדנדת, כבר די הרבה חודשים (לפחות 5 חודשים, לפני שממש זחלה גחון למרחקים). היא עדיין לא עולה על הרבה מדרגות, אבל על אחת היא מצליחה לעלות ולרדת בצד השני שלה (בג'ימבורי או על חב' חיתולים) והיא עדיין לא יושבת. גם לא כשמושיבים אותה. הייתי שמחה לשמוע מה אני יכולה לעשות כדי לעודד אותה לשבת, להשתמש גם ברגל שמאל כשהיא זוחלת, ואם יש איזושהי בעיה שהיא נועלת ככה את הרגליים. שוב תודה רבה, ושבוע טוב לכולם !!

oror האחת

New member
תשובה

היא זוחלת למרחקים בערך חודש או חודש וחצי. מרחקים קצרים (מטר-שניים) היא זוחלת כמעט חצי שנה.

תשובה

קשה להבין את כל המכלול מהתיאור על גבי הרשת. אני מניחה שיש קשר בין "נעילת" הברכיים בעמידה ובשכיבה לבין העובדה שהן לא משתתפות בזחילה ולא יודעות להתכופף ולדחוף . מיעוט השימוש בתנועות של כפיפת הברכיים משפיע גם על היכולת לטפס במדרגות שכן קשה מאד לגרור את הגוף במעלה המדרגות ללא עזרה פעילה של הרגליים. קשה לי להבין מדברייך מדוע ביתך אינה מסוגלת להחזיק עצמה בישיבה כאשר מושיבים אותה אבל זה דבר שבגיל 10 וחצי חודשים מצריך התייחסות . יכול להיות שהגב חלש יכול להיות שאין מספיק איזון בין הזוקפים ( שעובדים הרבה לפי התיאור שלך) לכופפים. אני מציעה שתיפגשו עם איש מקצוע שיראה את ביתך ויוכל לתת תשובות ברורות יותר וגם הדרכה לתירגול. בדרך כלל עם הדרכה טובה תינוקות לומדים מהר מאד איך להפעיל את הגוף שלהם ולהשתמש בו לקידום המטרות שלהם. נשמע שיש לבת שלך מוטיבציה בסיסית לנוע ויצר סקרנות וזו נקודה מצויינת שאפשר להתחיל איתה את ההדרכה.

רופא יכול לתת לך תשובות בסיסיות

לגבי טונוס ותקינות ההתפתחות לפי הנורמה וגם הפניה לפיסיותרפיה על מנת לקבל הדרכה מסודרת לתרגול . באופן פרטי תוכלי לפנות לאיש מקצוע בתחום הטיפםול התנועתי התפתחותי . הבחירה היא שלך. פחות חשובה השיטה ויותר חשוב מי המטפל ומה כישוריו.

oror האחת

New member
עדכון ושאלה

היינו אצל הרופא, קיבלנו הפנייה למכון להתפתחות הילד, הוא אומר שלא נראה לו שיש בעיה, רק שהיא מתפתחת לאט. בינתיים היא יושבת, אבל לא מתיישבת. יכולה לשבת 5-10 דקות בלי תמיכה. עד כמה שידעתי, לא מושיבים תינוקות לפני שהם מתיישבים לבד. זה נכון, או שאני יכולה להושיב אותה ? מעבר לזה, כשיקבעו לנו לפיזיותרפיה, איך אני יכולה לדעת על המטפל ? איפה אני יכולה לבדוק (חוץ מלשאול אותו עצמו...) שוב - תודה רבה !

תשובה

.נכון לא מומלץ להושיב הרבה ולכן אני מציעה לשמור את הישיבה לשעת האוכל ( כי חשוב לאכול מוצקים במצב זקוף) . מצד שני בשעת המשחק לעודד הרבה לזחול ולטפס מעל מכשולים. במצב של טיפוס חלק הגוף העליון מורם יחסית לאגן ומשם קל מאד ללמוד להתיישב. את יכולה להראות לביתך את הדרך להתיישבות. לגבי המטפל: את יכולה לשאול המלצות בפורומים אבל אני לא בטוחה שתהיה לכם הרבה אפזרות בחירה ( תשאלי ליתר ביטחון אם יש מספר מטפלים שניתן לבחור בינהם) .החשוב ביותר זה להפעיל את השכל הישר וגם את האינטואיציה ולהרגיש במפגש שהמטפל מתאים לכם. אני יוצאת מנקודת הנחה שכולן יודעים את החומר המקצועי אבל ההבדלים בין המטפלים במיוחד בתחום הזה של התינוקות יהיו קשורים ליכולת יצירת הקשר וליצירתיות במציאת תרגילים שיהיו מצד אחד יעילים ומצד אחד נחמדים ומשחקיים. אם יש תרגיל שהילד סובל ממנו- תפקידו של המטפל למצוא לו תחליף נעים יותר . בתור אמא תוכלי לזהות טוב מאד אם המטפל מתאים לכם או לא. יש גם דרך יקרה יותר והיא בשוק הפרטי שם אפשר לבחור בדיוק את מי שאתם רוצים.

למעלה