בת 13 משתגעת

נגה נג

New member
בת 13 משתגעת

בשלוש השנים האחרונות, חל שינוי בביתי. היא הפכה להיות חסרת מנוח ולא יכולה לשבת לרגע בשקט. רצה במעגלים בבית, וקופצת תוך כדי ריצה על המיטות והספות. בשנה האחרונה התחילה חטיבת ביניים והמצב שלה רק הדרדר: מדברת לעצמה בקולי קולות, צוחקת בצורה מפחידה ומחייכת חיוך מטופש לעצמה. זאת שמעתי מהמחנכת שלה שפנתה אלי שעל ביתי עובר משהו מוזר. הילדה שלי לא הצליחה להשתלב בחברת הילדים האחרים והרבה מהם ניסו להתרחק ממנה. שיחות רבות ערכנו איתה שתפסיק לדבר ולחייך לעצמה, ולרוץ סתם ככה כי ילדים קולטים את זה. אפילו רשמנו אותה לסדנא אבל שום דבר לא שיפר את המצב. בינתיים, כשאני כותבת, ביתי מדברת לעצמה בחדרה, צוחקת בקולי קולות והוזה הזיות. אני לא יודעת, יתכן ויש לה מחלת נפש? יש דרך להסביר את התנהגותה החריגה?
תודה לכל העוזרים,
אמא מודאגת.

גרא.

New member
נגה נג,קשה להבין,וודאי להתמודד עם התנהגות של

נערה על סף גיל ההתבגרות.האם היא עברה אבחונים כלשהם? למשל אבחון נוירולוגי
יסודי? האם היא נפגשת עם יועצת ביה"ס? והיכן פסיכולוגית ביה"ס? היא בכלל בתמונת
התנהגותה וקשייה של הילדה?

smile li

New member
לאמא המודאגת

ייתכנו הסברים רבים להתנהגותה החריגה של ביתך. את מספרת שההתנהגות השתנתה בשלוש השנים האחרונות. קרה אירוע או חוויה כלשהי שלהערכתך גרמו לביתך לאותו השינוי?

בכדי לדעת טוב יותר ממה נובעת אותה התנהגות עליך ראשית לשוחח על כך עם ביתך. אני מניחה שכבר עשית זאת. מה היא אומרת? היא מודעת לכך שהתנהגותה נתפסת כחריגה? כיצד היא מנמקת זאת? האם ניסית לפנות לליבה ולשאול אותה עם מה היא מתמודדת ואיך את יכולה להקל עליה?

דבר שני שכדאי לעשות ללא קשר לשיחה המקדימה:
אינני יודעת לאיזו סדנה רשמת את ביתך, אך ברור לי שלא הייתי תולה בכך את תקוותי. התיאור אותו פרטת נראה כמשהו רציני יותר שדורש אבחון וטיפול פרטני. אני ממליצה לך לפנות להערכה פסיכולוגית או לפנות במהרה לפסיכיאטר ילדים. חבל על כל יום של סבל שנגרם לביתך ולך כאם שרואה את הדברים מהצד הולכים ומתדרדרים ללא שליטה.

בהצלחה.

היא כנראה בדיכאון

מאוד חבל, אולי בכלל אתם לא מבינים אותה והיא שבויה בידכם ולא יודעת איך לצאת מזה ? היא צריכה תמיכה רגשית.

למעלה