בת 15, חייבת עזרה דחוף.

בת 15, חייבת עזרה דחוף.

הכרתי בחור והיינו חברים במשך מספר חודשים, כשהתקרבנו לחצי שנה הוא אמר שהאהבה שלנו תתחזק אם נעשה אהבה. וכך עשינו. הוא היה הראשון שלי ומעולם לא שכבתי עם מישהו, בפעם הראשונה הוא הכניס לי את איבר המין שלו לאט מספר פעמים ובגלל שכאב לי ביקשתי שיוציא. היינו בלי קונדום ואמרתי לו שאני מעדיפה לוותר כי יש הרבה סיכונים והוא אמר לי שהוא לא יגמור לי בפנים ולא יעשה משהו שיפגע בי או בו. לאחר כמה ימים שכבנו שוב עד שזה כבר הפך להיות הרגל, ושוב, רוב הפעמים בלי קונדום אבל כשהוא הכניס לגמרי אמרתי לו שכשהוא מרגיש שהוא עומד לגמור שיוציא. אני יודעת שהוא שכב עם בנות לפני שהוא היה איתי ואני לא יודעת כבר מה לחשוב. דיברתי איתו על איידס והוא טען שהוא לא נשא, דיברתי איתו על הריון והוא צחק. לאחר כמה שבועות שאיחר לי המחזור והייתי בלחץ היסטרי קיבלתי מחזור, נשמתי לרווחה. מאז שראיתי איך שאני בלחץ ומה שזה גורם לי החלטתי שאי מפסיקה לקיים יחסי מין אבל מהלחץ שלו שוב נכנעתי אבל אמרתי שאני אמשיך בזה רק בתנאי שנקנה קונדומים, וכך עשינו. אף אחד לא יודע על זה רק אני והוא. כשנפרדנו לפני בערך כחודשיים (נפרדנו בגלל שהוא שיקר לי בלי הפסקה) עלתה בי המחשבה שאולי יש לי איידס, מחשבה של כל מתבגרת. אין לי למי לפנות ואני מאוד זקוקה לעזרה, פניתי לידיד טוב שלי אבל מה הוא כבר יכול לעשות?
לאחר שנפרדנו התחיל החורף ומכיוון שהייתי מרבה להסתובב בחוץ חליתי בערך כיומיים-שלושה בשפעת קלה מאוד והצטננות, באיבר המין שלי יוצאות לי הפרשות מוזרות לבנות ושקופות כאלה שאף פעם לא קרו לי, רק ממתי שקיימתי יחסי מין. העברתי בפנים אצבע וכשהוצאתי ראיתי עליה סימנים לבנים כמו גושים כאלה. לפעמים מגרד לי שם, וזה לא שאני אחת שלא אסתית אני מרבה להתקלח, אפילו יותר מדי. החזה שלי גדל לשיעורי בגלל ההורמונים ואיני יודעת מה לעשות, קראתי באינטרנט שאנשים יכולים להיות בריאים לגמרי ולא חייבים להיות סימנים והם עדיין יהיו חולים באיידס.
אני זקוקה לעזרה, מישהו לפנות אליו, אבל אני מפחדת לספר, מתביישת.
תודה..

snakit

New member
חמודה, תרגעי.

עברתי לכאן במקרה ונפלתי על ההודעה שלך.
אין דאגה, רוב הסיכויים שאין לך איידס. בפעם הבאה, השתמשי בקונדום מהתחלה, זה ימנע ממך הדבקה במחלות/פטריות וכך גם לא יכניס אותך ללחץ וגם לא להריון בכל אופן, אני מאמינה שיש בדיקות בחינם ואנונימיות אבל מפני שאני לא מכירה את הנושא, אתן למשהו אחר מהפורום לענות לך.
את צריכה להנות מיחסי מין, לא להרגיש מחוייבת או עושה טובה. אם את לא נהנת, אז אל תעשי. ואף אחד לא צריך ללחוץ עליך ! את צעירה מאד.... אולי מדי..
לגבי ההפרשות, פשוט מאד, יש לך פיטריה. את צריכה לפנות לרופא נשים שיתן לך נרות ווגינליות ומשחה - והכל יעבור. המלצה : לאחר יחסי מין, תמיד תקפידי לעשות פיפי, זה מחטא את האיזור. דרך אגב, ברוב הפעמים שתקחי אנטיביוטיקה, סביר להניח שגם תדבקי בפיטריה (בגלל הבקטריות שיש באנטיביוטיקה) לכן טוב לקחת תוספי זתונה פרוביוטיק - הם מונעים את הפיטריות.

snakit

New member
ושכחתי

לגבי הפטריה, את צריכה ללכת לרופא נשים שיתן לך מרשם לנרות ולמשחה. יכול להיות שאת גם יכולה לבקש מרופא משפחה (אבל כאן אני לא בטוחה). בכל אופן, אם התחלת לקיים יחסי מין, את צריכה גם להתחיל לבקר פעם ב.. אצל רופא נשים. תתקשרי לקופת חולים שלך והזמיני תור בהקדם. (אין סכנה בפיטריה אבל זה לא נעים וצריך לטפל)

תודה,

את מלאך משמיים אני ממש מודה לך שפינית זמן לענות לי ולימדת אותי! תודה
אבל לא הבנתי איזה בדיקות צריך לעשות? האם צריך ללכת לעשות בכל מקרה בדיקת איידס?
ובקשר לרופא, אני אלך עם אמא שלי, אבל הוא ישאל אותי אם קיימתי יחסי מין? כי אני אומר שלא, אני מפחדת ללכת לרופא רק כדי שלא ידעו שקיימתי.

snakit

New member

על לא דבר.
לא חייבת לעשות בדיקת איידס, כמו שאמרתי לך, לא סביר שנדבקת - אבל בפעם הבאה, קיימי יחסי מין עם קונדומים,. מונע גם מחלות וגם הריונות

את יכולה להגיד לו שלא קיימת יחסי מין .. בכל אופן הוא יבין כשהוא יבדוק אותך, שכן קיימת.. אבל הוא לא יגלה את זה לאמא שלך.
את גם יכולה ללכת לרופא נשים ללא אמך.
אולי את יכולה לספר לאמך ? האם יש לה ראש פתוח ? הרי זה לא פשע שקיימת יחסי מין בגיל 15..
הטיפול לפיטריה זה בדרך כלל נר ווגינלי וגם משחה למרוח שהרופא נותן. (לא חייבים יחסי מין כדי להדבק בפיטריה, את יכולה סתם לקחת אנטיביוטיקה ולקבל פיטריה, או סתם לגעת במקום עם ידיים קצת לא נקיות, גם אז את עלולה לקבל פיטריה).
בהצלחה

yoatzim

New member
תשובה

אוקיי חומד קראתי כמה דברים שמאוד מאוד לא מצאו חן בעייני. את נשמעת כמו בחורה חכמה ורצינית אבל ההתנהגות שלך טיפשית ולא אחראית. נתחיל בזה שאני לא חושב שנדבקת בHIV. אם זאת הדרך היחידה לדעת ב100% היא לגשת ולעשות בדיקה. שנית אני מצרף לך מידע על דרכי הדבקה ואני ממליץ לך להכנס לאתר של הוועד למלחמה באיידס ולקרוא קצת על מין בטוח. את מתארת את המצב כאילו שאין אופציה אחרת: או שלא מקיימים יחסי מין או שנדבקים ונכנסים להריון. יש אופציה אחרת והיא נראת ק ו נ ד ו ם. קונדום מונע הדבקה במחלות מין וכניסה להריון. היה לך הרבה מזל אם קיימתם יחסי מין סדירים ולא מוגנים (וללא גלולות למניעת הריון) ולא נכנסת להריון לא רצוי. נוזל הזרע יוצא מהפין של הגבר בכל מגע מיני לאורך כל המגע המיני (ולא רק בסוף) לפעמים הכמות כזו קטנה שלא רואים בעיינים אבל עדיין מדובר בכמות מספיקה להכניס להריון ולהדביק במחלות מין.
תקיימי יחסי מין! אבל תשתמשי בקונדום! ואם הוא לא רוצה אז יש ארבעה כיווני אוויר והוא יכול לבחור לאיזה כיוון להתעופף!

אלי

yoatzim

New member
מין בטוח

כדי שתתבצע הדבקה בHIV ישנו צורך במגע ישיר וממושך בין רקמות עדינות לנוזלי גוף שיש בהם נוכחות של HIV. עכשיו נסביר:
נוזלי גוף שיש בהם נוכחות של HIV:
1. דם
2. נוזל זרע
3. הפרשות נרתיק
4. חלב אם
הרקמות העדינות בגוף (הפתחים בגוף או כל חלק שלא מכוסה עיי העור):
1. עיניים (והאזור סביב העין)
2. תעלות האף (החלק הפנימי של האף)
3. חלל הפה ובית הבליעה
4. קצה הפין
5. הנרתיק
6. פנים פי הטבעת
בכדי שהדבקה בHIV תהיה אפשרית ישנו צורך שאחד מהנוזלים יבואו במגע עם אחת מהרקמות העדינות במגע ישיר וממושך. (קונדום למשל מונע את המגע הישיר ובכך מונע הדבקה) ממושך הוא לא רגעי.
בפועל ישנן שתי דרכים הגיוניות שבהן מתרחשת הדבקה:
1. סמים בהזרקה: כאשר משתמשים בסמים בהזרקה חולקים מחטים שלא עברו סטריליזציה שאריות של נגיף מוזרקות ישירות לתוך מערכת הדם של המשתמש הבא ונוצרת חשיפה מסוכנת ואפשרות גבוהה להדבקה
2. האופן השני הוא קיום יחסי מין לא מוגנים: מין וואגינאלי (חדירה לנרתיק) ומין אנאלי (חדירה לפי הטבעת) הם מגע ישיר וממושך שגם הוא גורם לחשיפה ממשית שיכולה להביא להדבקה
3. מין אוראלי על הנייר גם הוא מדבק (מגע של נוזל זרע או הפרשות נרתיק בחלל הפה ובית הבליעה) אם זאת מעשית כמעט ולא רואים הדבקות בדרך זו ועל כן אין המלצה חד משמעית בעניין. בכל אופן רצוי להמנע משפיכה בפה ובכך להקטין את הסיכון עוד יותר.
98% מכלל ההדבקות בHIV בעולם הן מיחסי מין לא מוגנים. באיידס לא נדבקים ממגעים יומיומיים. לא בטעות ולא סתם כך.

הדבקה במין אוראלי אפשרית אך הסיכון להדבקה נמוך מאוד.
ישנם מספר גורמים שמונעים הדבקה דרך מין אוראלי:
1. הפה הוא הפתח הראשי של הגוף שלנו ועל כן פיתחנו שלל הגנות ביולוגיות למניעה של חדירת אורחים לא קרויים.
2. עם הגיל הרקמה בפה הופכת פחות עדינה ויותר עמידה ובררנית לחדירה של גורמים חיצוניים.
3. הרוק מכיל בתוכו חלבונים קוטלי נגיפים
4. HIV הוא ווירוס שלא מסוגל להתקיים מחוץ לסביבה מימית ובמגע עם האוויר הוא מתחמצן ומת.
הספרות הרפואית מתקשה לבודד מקרה חד משמעי של הדבקה ממין אוראלי (בעיקב בגלל שלרוב מין אוראלי הוא רק חלק ממכלול מגעים ביחסי מין). על הנייר הדבקה אפשרית אבל המחקרים הרציניים התקשו להראות הדבקה בדרך זו.
מין אוראלי הוא לא דרך יעילה להדבקה בHIV. אם זאת ישנה אפשרות להדבקה במחלות מין אחרות ביתר קלות (הרפס, עגבת וכו.). נוכחות של מחלת מין פעילה מעלה את הסיכון להדבק במחלות מין אחרות כמו גם בHIV.
יש להמנע משפיכה בפה ולהקפיד על קונדום בחדירה אנאלית או וואגינאלית. הדבקה ב-HIV ממין אוראלי איננה דבר סביר.

למעלה