בת 18 עם 2 ילדים

tolosh

New member
בת 18 עם 2 ילדים

הי אני חדשה עם סיפור שנשמע לא אמיתי אני חזרתי בתשובה לפני כשנתיים והתחתנתי בגיל 16.5 בגלל שנכנסתי להריון. אח"כ ילדתי בגיל 17 וכיום אני בת 18 עם 2 ילדים( ילדתי עוד פעם לפני פחות מחודש) כרגע אני רוצה למנוע ויש עמה דברים שעומדים על הפרק: 1. בעלי לא רוצה שאמנע 2. אני רוצה עכשיו עוד ילדים אבל מפחדת כי זה ממש לא קל למישהי בגילי 3. אני מפחדת שאם אמנע יהיה לי יותר קשה להכנס להריון בעתיד 4. אני מאוד מאוד רוצה למנוע מה אתם היתם עושים במקומי???

משוש30

New member
לא ממש הבנתי את רוצה לקחת אמצעי

מניעה? אני חושבת ששני ילדים למישהי בגילך זה כבר מעל ומעבר...אני לא נכנסת לחיים של אחרים אבל אם את בעצמך החלטת שלא מתאים לך כרגע עוד ילדים אז כמובן את צריכה ללכת עם מה שאת מרגישה. אני מציעה לך לנסות להגיע להסכמה עם בעלך. לא יהיה לך יותר קשה להיכנס להריון בעתיד אם תקחי עכשיו אמצעי מניעה אין קשר בין הדברים . אני לקחתי אמצעי מניעה מגיל 17 עד גיל 30 ונכנסתי להריון על הניסיון הראשון. בן כמה בעלך אם מותר לשאול? בכל מקרה ההחלטה צריכה להיות שלך ואם את ממש לא רוצה כרגע עוד ילדים בעלך יצטרך להבין ולחכות. מקווה שתצליחו להגיע להבנה

tolosh

New member
אז את אומרת

שכדאי להתחיל למנוע??? בעלי חושב שאני יכולה להסתדר עם עוד ילדים

lulyK

New member
רק את יכולה לדעת אם את יכולה

להסתדר עכשיו עם עוד ילדים. לעניות דעתי, עצם השאלה שלך פה, מראה שיש לך ספק, ומה בוער לכם, בעצם? מניעת הריון (באמצעים שיומלצו ע"י רופא/ה) לא אמורה לפגוע בפוריות שלך.

tolosh

New member
אני לא כ"כ

בטוחה שאוכל להסתדר, ומצד אחד בעלי מושך אותי לא למנוע יחד עם האושר שהתינוקת מביאה לי ( סה"כ בת חודש) ומצד שני אני מפחדת מ--ה--כ--ל

lulyK

New member
בצדק.

עם פעוט/ה ותינוקת בת חודש, גם בגיל 35 זה מפחיד מאד מאד מאד. בעלך נמצא אתכם בבית? אם הוא לא לוקח חלק שווה בגידול של הילדים, המילה האחרונה היא שלך ורק שלך, והוא חייב להוריד ממך לחץ.

tolosh

New member
בעלי נמצא רב היום

עד השעה 4 בבית וחזר ב9 בערב הוא דווקא עוזר לי המון איתם בגלל זה אני שואלת אם אני אמורה להתחשב ברצונותיו

lulyK

New member
להתחשב, כן.

אבל ההחלטה צריכה להיות של שניכם. לחשוב על עוד הריון כשתינוקת החדשה רק בת חודש (אפילו לא נגמר המשכב לידה!), מתוך ראיית העולם שלי, זה לא סביר.

ברוכה הבאה../images/Emo140.gifקצת קשה לתת עצות

במצב כזה. כדאי שתדברי עם אישך ותסבירי לו את העניין מנקודת מבטך. אם הבנתי נכון - מדובר במניעה זמנית ואתם עדיין צעירים. אפשר לשאול למה בעלך לא רוצה למנוע

tolosh

New member
הוא לא רוצה

למנוע מכיוון שהוא מפחד כי הרופאה שלי אמרה לי שאם אני יקח את הגלולות למניעה יש לי סיכוי לא להרות יותר ובעלי מפחד עלי, וטבעת לא מתאימה לי ואין לי מושג למה.

lulyK

New member
יש לי תחושה קלה שניסו להפחיד אותך.

רוב הנשים פה בפורום - ובעולם - הרו בקלות יחסית אחרי שנים של נטילת גלולות

lulyK

New member
אם אני לא טועה, דווקא זה אסור

ע"פ הדת (כל מה שהוא כאילו שפיכת זרע לבטלה)

עמית@

New member
אז בואי נתחיל מהחצי שנה הזו.

אם הרב התיר, אז עשי זאת, תני לעצמך לנוח ולחשוב קצת מה הלאה, תני לילדים לגדול מעט, ואז אם זה מה שאת רוצה (ואני מניחה שכן) תלדי עוד, אם הרב התיר לך שימוש באמצעי מניעה אזי אני מניחה שגם הוא מבין את הצורך.

T noki

New member
בדיוק רציתי להציע לך להתייעץ עם הרב

אבל ראיתי שהוא התיר לך שימוש בגלולות למשך חצי שנה. אין שום הוכחה שגלולות פוגעות בפוריות. אז אין בעיה להשתמש בהן. דווקא כל חברותי שהשתמשו בגלולות נכנסו להריון תוך חודש מהפסקת הגלולות (אז דווקא פוריים יותר...) יש גלולות שמתאימות להנקה (אם את מניקה) ויש כאלה שמתאימות ללא מניקות. 2 ילדים בגיל 18 זה באמת משימה קשה - אני בת 30 ויש לי רק אחד ואני מותשת... אני חושבת שאין לאן למהר. התחלת בבנית המשפחה בגיל צעיר, וגם אם תרצי 10 ילדים את תספיקי. לדעתי קודם כל תחלימי מהלידה, ותתחילי להנות מגידול הילדים, וגם קצת לנוח. זה קשה מאד 3 ילדים עם חיתולים, ובכלל 3 תינוקות. גם לגוף האישה קשה להתמודד מבחינה בריאותית עם הריונות כל כך צפופים - וזה גם שיקול. אבל השיקול הכי חשוב הוא ההרגשה שלך. אם את עדיין לא מוכנה לזה - תחכי קצת. דברי עם בעלך, הסבירי לו את הענין. אם צריך ללכת לגניקולוגית שתביא הוכחות ממחקרים שזה לא פוגע בפוריות - גם זה אפשרי, אם זה יעזור לשכנע אותו. והכי חשוב - לכי עם הלב שלך ועם מה שאת מרגישה, ותסבירי לו את זה.

tolosh

New member
תודה רבה לכולן\ם על

העזרה , העדוד והתגובות, אני מצפה לעוד תגובות

למעלה