בת 19 חילת כן אבל תמימה מידי

זורחת1

New member
בת 19 חילת כן אבל תמימה מידי

אוי מה אני עושה עם הבת שלי מה דעתכם בגלל זה ניכנסתי למחשב וכלום לא עשיתי אני כועסת על עצמי .רק במחשב ? עם בעלי אומר דבר כזה אז קל וחומר כי אנכנו יודעים מי הילדב שלנו . היא חרוצה חילת מיצטיינת זה כן . אבל תמימה מידי . היא הכירה מישהו בן גילה והוא שכן שלנו וגר איתנו בשכונה שלנו בדירה לבד לבד .הוריו גרושים האימא לו חיה עם הבן .והאבא לו חיי עם הבן . אנכנו מדברים עם הבת שלנו שהיא תצא תעדכן אותנו .אומרת כן כן סבבה סבבה ושום דבר כאילו דיברנו על העצים .הבת עושה מה שהיא רוצה . בעלי אמר לה אוקיי הוא ישר מגיעה לחדר שלך בסדר עד שהיתקרבנו שגם יגיע לסלון לשבת איתנו כמו שמישהי הציעה לבוא לשתות שתיה חמה .וכך היה . אבל יצא ביום שבת הזו ככה הינו מהבוקר עם החבר שלה ואני ובעלי אצל אחות של בעלי ביקרנו אותה ואכלנו שם .אוקיי הגיע ערב .הבת אומרת לבעלי אני יחזור ב8 כי החבר שלי צריך ללכת לסידור . אוקיי אנכנו מחכים מחכים דיברנו בטלפון אומרת לא אולי אנכנו ניפגשים עם חברים שלא פגשנו אותם בגלל שהיא דתיה .אז יצא שהבת נישארה שם לא מצלצלת לא מודיעה כלום .ברגע שבעלי צילצל אליאה אמר לה עכשיו את מגיעה הביתה .הרבה פעמים הבת אומרת לנו ירדמתי שם נירדמתי .ואנכנו מסבירים לבת שאנכנו לא מעונינים שהבת תישן שם תצא תבלה עד לפנות בוקר. ותגיע הביתה . היא הגיע לגיל 19 הבת חושבת שהכל מותר לה מסבירים לה והיא לא מבינה מה בעלי רוצה ממנה מסבירים לה שאת תיצאי תבלי אבל לישון בבית כאן לא מקובל עליי שאני לא מכיר אותו וחי לבד ואת תירדמי שם .אומרת כן כן בסדר ושוב חוזר על עצמו . בעלי כבר מישתגע כבר עובד עיצות לא יודע מה לעשות ? בעלי כבר מיתיאש . כי אנכנו מפחדים שאחותה תלך בדרך שלה . האמת אחותה הרבה יותר אחרית . בעלי אומר לי אין לי בעיה תיצאי איתו . תבלי תגיעי מאוחר רק תגידי מתי הכל תספרי לי .ודרך אגב היא זאת שמיתבישת בנו ולא רוצה להביא את החבר שלה אלינו הביתה .תמיד גירשה אותנו מהבית כשעשינו לה מסיבה .הכל בשקט מוחלט. רק עם אנכנו לא ישנים בבית היא מזמינה את כל החברים שלה .אין לה שום גבולות.מה אנכנו צריכים לנהוג בבקשה תגידו לי .

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
אמא נשארת אמא

וגם אבא... את רואה את הבת שלך גדולה, היא כבר חיילת, יש אפילו חבר, פתאום נראה כי לך ולבעלך אין כל שליטה עליה, ואת דואגת, נלחצת, חוששת לשלומה ולשלום אחותה, לא רוצה לתת לה לעשות כל שהיא רוצה, וכואבת... שהבת מתביישת, שאינה גאה בכם, ואינה מערבת אתכם בחייה האישיים... זורחת 1 יקרה, אם תרצי, את יכולה לפרט כאן את מצוקתך בכדי לקבל איזו עצה, רעיון, ופה איתנו... שתפי בתחושה, בכאב כשהגוזל שלך פתאום עוזב את הקן...

פימבייה

New member
הבת שלך בשלב מרד נעורים

בגיל ההתבגרות יש לפעמים צורך לילד להיות עצמאי, לעשות מה שבא לו, לחיות חיים משלו, וזה נורמלי, הוא צריך את הניתוק הזה בשביל לגבש זהות עצמית. והרבה פעמים הסמכות של ההורים מגבילה ומדכאת את הילד, והוא מרגיש צורך למרוד. אז אל תקחי את זה אישית, זה טיבעי וקורה, את פשוט צריכה לתת בה אמון, לנסות לא להיות ביקורתית יותר מדיי אלא פתוחה וליברלית כי אחרי הכל היא בוגרת מכל הבחינות, בנאדם עצמאי שרשאי לעשות כרצנו עם החיים שלו, אז את יכולה לייעץ לה, להסביר למה מה שהיא עושה לא טוב למה זה יכול לגרום ותשתפו אותה בדאגות שלכם, פשוט תדברו איתה בגובה העיניים, אל תדרשו ממנה לציית ואל תכפו עלייה שום דבר כי זה לא ילך, היא כבר גדולה, תני לה לעשות את כל ההחלטות לבד, גם את הטעויות ותראי שהיא תעריך אותכם על זה ואם לא אז זה עיניין של זמן, כי כרגע היא לא אוהבת שמגבילים אותה וחונקים אותה, שיהיה בהצלחה ותעדכני בהמשך,

זורחת1

New member
לא סתם אני ??????????.

כי אני אימא לא רגילה ולא מתפקדת נכון לכן היתי צריכה את כל זה ימכם כדי להיתחזק . ןלנסות לעזור לה .אוקיי אז תודה רבה לכם בעלי דיבר איתה ואני והיסברנו לה ונתנו לה פשוט בעלי היסביר לה את הדברים שעלולים לקרוא .כי היא בעצמה היא יודעת שעם יבוא זאב יטרוף אותצה ברגע שישכנע אותה . לכן שמחתי שבעלי דיברנו איתה והיסברנו לה מה עלול לקרות .כי למשל עברתי הרבה דברים ומי זה אני למדתי . אם אני אימא רגילה בסדר פשוט זה לא ככה ישנם עוד הרבה הרבה דברים שעם היתם יודעים עליי אז היתם מבינים אחרת. בעיקבות שאני מקבלת תרופות ואני לא מתפקדת בצורה חשיבה נכונה. לו יודעת להסביר את עצמי . ואני שוחכת דברים ומרוב שאני שמחה שעכשיו אני מודעת ומיתענינת בילדה כי תישאלו אותי לפני 3 שנים איפו לא מכינה אוכל למישפחה עוזבת גז דלוק . מדברת לא מתוך חשיבה נכונה בלי להרגיש אז תודה רבה לכם על תיכעסו עליי .פשוט רציתי לדעת כי אין לי חברים מישפחה ואת מי לשאול ואתם היחידים שיכולים לעזור לי . ועם אתם מכירים עוד פורומים שיכולים לתמוך בי או לעזור לי לגבי מישפחה חינוך היתנהגות וגבולות לא משנה גיל . כי יש לי גם בת 13 היפרית .אז תודה רבה רבה לכם נתנו לילדה החלטה שלה ואני שמחה שדיברנו איתה .כי בעלי חכם ויודע ועם הוא יודע שהבתX אז לא סתם אמר דרשני ???????????

למעלה