בת 23, לא סגורה על עצמה..

cheli89

New member
בת 23, לא סגורה על עצמה..

בת 23, מתוסכלת לפני החלטות להמשך החיים.
עדיין גרה עם ההורים, מאוד מחוברת למשפחתיות ולחום.
אני בחורה כריזמטית, עם ראש גדול, חייכנית ומלאת אנרגיה. בחורה מעופפת וחולמנית ומנגד גם אחראית, בוגרת וריאלית. מגדירה את עצמי עם ראש בעננים ורגליים על הקרקע.
בחיי עברתי כמה תחנות שבכולן בלטתי בדרכי ואפשר להגיד שהחיים די האירו לי פנים. בתיכון כתלמידה מצטיינת ובעלת כישורים חברתיים מפותחים ובחיים המקצועיים במספר מקצועות שונים כעובדת מצטיינת.
בשנה שעברה התחלתי לימודי עיצוב מוצר במוסד ללימודים גבוהים, התחזיות מהמרצים היו שאצליח בתחום וש'יש לי את זה'. לצערי הלימודים הופסקו בגלל גורמים שלא תלויים בי (הקורס נסגר). בעודי מנסה להתאושש מההלם מפסק הזמן שנכפה עליי החלטתי להיכנס בחזרה לשוק העבודה ע"מ להרוויח קצת כסף כדי להמשיך את לימודיי במכללה אחרת. נכנסתי לתחום שממש לא מעניין אותי - מסעדנות (מלצרות), אבל ריווחי יחסית לבחורה נטולת דיפלומה וניסיון משמעותי. עם הזמן התברגתי חזק במקום, סניף של רשת בתי קפה מוכרת וקודמתי לאחראית משמרת. צברתי וותק של 9 חודשים, אמון וקשר מצויין עם הבעלים של המקום ובין היתר, בגלל שנכנסתי לעבוד במקום עם פתיחתו, הוא גם נכנס לי ללב ויש לי חיבור לעסק עצמו. הסניף הוא סניף בעייתי וקצת כושל בגלל ניהול לא מוצלח.
מנהל האיזור וסמנכ"ל הרשת באו אליי השבוע בהצעה מפתה, לנהל את הסניף.
מצד אחד, עם הזמן למדתי על עצמי שיש לי את הכישורים המתאימים לניהול וזו אכן משרה מפתה כמו שציינתי. מצד שני, אני בחורה בסכ"ה בת 23, חסרת ניסיון בתחום, שאוהבת את החיים הפרטיים שלה, את השקט והמשפחה של אחרי שעות העבודה. אני לא רואה את עצמי נותנת יותר מה-8 שעות ביום, 40 שעות שבועיות הקלאסיות שאני נותנת עכשיו.
מצד אחד, זה קרש קפיצה ענק לרזומה ולחיים המקצועיים באשר הם, אשכרה 'ניהול'! מצד שני, התחום רחוק ממני שנות אור ואותי בכלל מעניין אומנות ויזואלית ואומנות במה ואלו התחומים שהייתי רוצה לעסוק בהם 'כשאהיה גדולה'...
אני תקועה איפשהו באמצע, וצריכה כבר להחליט. איך בוחרים מה לעשות? במה להתברג? האם אני כבר גדולה מספיק כדי להתחיל לימודים אקדמיים ולהחליט באיזה תחום לעסוק? האם עצירת ביניים של ניהול היא דווקא טובה לי ותתרום לי בכל דרך שהיא גם אם זה לא מעניין אותי באמת?
 

BloodyRose

New member
לא ממש הבנתי מה הבעיה...

קחי את העבודה, תעבדי בזה שנה-שנתיים-שלוש, תחסכי את הכסף, אם תרצי תוכלי לשלב גם לימודים תוך כדי...
את לא חותמת על קריירה, את לא מתחייבת להישאר עד גיל פרישה. מי שעובד בזה עושה זאת מאחת משתי סיבות - להמשיך ולהתברג בעסק ובתחום ולעשות מזה קריירה, או לצבור ניסיון וכסף ואז להמשיך הלאה. (ובינינו, מהאנשים שאני מכירה שהיו במצב דומה, אלה שנכנסו לזה כדי להיות חצי שנה ולעזוב, נשארו, ואלה שחשבו שזה *ה*תחום שלהם, עזבו ועברו הלאה, ככה שאת באמת לא מתחייבת על שום דבר...)

ניהול סניף של בית קפה לא אומר להיות שם 24/7. זה אולי אומר שתצטרכי להיות שם יותר ממה שאת שם עכשיו, אבל זה לא לכל החיים. אם את בקשר טוב עם הבעלים, תוכלו להגיע להסדר שיתאים לשניכם, וכמו שאמרתי, עם הזמן גם תוכלי לשלב את זה עם לימודים, במידה ותרצי.

החיים הם לא שחור או לבן - הבחירה היא לא בין ניהול עסק בתחום המזון לכל החיים לבין לימודי אומנות והמימוש העצמי שלך.
יש לך פה הזדמנות לעשות אחלה כסף ולפתוח דלתות שאולי תרצי לעבור בהן בעתיד, מה רע?
 

Optimistic Girl

New member
עצה שלי-תתבגרי

ועכשיו!

את כל הזמן מציינת שאת בת 23,
אז...?

מגיל 18 האדם כבר בחסות עצמו
ונחשב מבחינה חוקית מבוגר

את שואלת אותנו
האם את גדולה מספיק כדי ללמוד ולבחור מקצוע.
אז כן
התשובה היא כן
אם מה שאת רוצה ללמוד את סגורה על זה
לכי על זה!

אם את רוצה ניהול לכי על זה
אבל תשלבי לימודים עם עבודה
שבסוף לא תמצאי את עצמך בגיל 30+ עם תפקיד ניהול ושחוקה מעבודה שאת לא אוהבת וללא תואר .
 

Puskas

New member
בלי לקרוא את ההודעה-רק כותרת

"בת 23 ולא סגורה על עצמה"- אז? כמה אנשים סגורים על עצמם בגיל 23?
 
למעלה