בת 3 התחילה לשקר..איך להגיב?

שרון230

New member
בת 3 התחילה לשקר..איך להגיב?

היי עינת, זאת שרון הרוש 1(שכחתי את הסיסמא אז התחברתי מחדש) הבת שלי התחילה לשקר לאחרונה זה משהו שבאמת לא הוזכר או נאמר בשום צורה בבית. לדוגמא: אם אני נותנת לה עוגיה - "היא אומרת לי זה אני הכנתי נכון אמא" ואז אני אומרת ..את לא זוכרת שקנינו בסופר? צריך לומר רק את האמת. או דוגמה נוספת היא מרביצה ..ומספרת שהרביצו לה (אז אני פשוט אומרת לא יפה להרביץ) שאלתי היא: האם זה בסדר איך שאני מגיבה? או אולי לא להתייחס בכלל? מה יכולה להיות הסיבה שהיא מחליטה לא לומר את האמת? שוב אודה לתשובתך המקצועית. שרון

60 שניות על "שקרים" בקרב פעוטות...

שרון שלום רב, את מתארת תופעה מוכרת בקרב פעוטות בגיל בתך. לפעמים הם טועים בין דמיון למציאות, בין משאלות ליבם למה שקורה. אלה אינם שקרים, זו התפתחות תקינה. ועוד משפט מעניין בקשר לשקר. שקר בהיפוך אותיות = קשר. ילדים מזמינים אותנו לקשר בדרכים יצירתיות, והנה עוד אחת. ברכותיי, עינת גבע.

שרון230

New member
אז..

עינת בוקר טוב, אם הילדה מצאה לה עוד שיטה לקבל יחס או קשר לא הבנתי מתשובתך האם לתקן אותה או להתעלם מכך? כי מנסיוני עם ביתי ככל שאני אתן לזה דגש כך זה ימשיך מצידה... אך במקרה הזה אני פוחדת שזה יהפוך להרגל וכך היא בעצם תלמד לשקר חלילה.

"שקרים" בקרב פעוטות

שרון, הנסיון שלך עם בתך עובד גם במקרה זה. כאמור, הילדה אינה משקרת,זהו שלב התפתחותי. כל התנהגות שמתוגמלת על ידי התייחסות מגדילה את עצמה. התשובה נמצאת בגוף השאלה. הלא כן? עינת גבע

גל ים..

New member
בוקר טוב ממה שאני קוראת בין השורות

יש פה בהחלט זעקה של הילדה אבל השאלה שנשאלת היא מהי הזעקה האמיתית של הילדה?? אם היא טוענת שהיא הכינה את העוגיה סימן שיש לה רצון מאוד להערכה לטפיחה על השכם להגיד לה כל הכבוד ..אז היא בדיוק כמונו כשאנחנו מותשות מהעבודה ללא הערכה ללא פירגון מגיעות ביום שישי עם הלשון בחוץ ובערב הבעל הזמין לנו כמה חברים שלו והדבר האחרון שאת רוצה לראות זה את החברים שלו ..וככה על השולחן את זורקת קצת פיצוחים עוגה משבת שעברה אולי בירה או שתיים ..ופתאום את שומעת מחמאות על העוגה שלא את עשית אותה..ובעלך אומר כן אשתי בשלנית חבל'ז...לא דובים ולא נעליים ..אבל אין ספק שזה מרומם את הרוח ונותן לך מוטיביציה להכנס באופן מידי למטבח להכין באמת איזה עוגה.. כך בדיוק הילדה מרגישה..היא מחפשת חיזוקים ומחפשת הערכה ולכן היא פונה לעולם אחר שנקרא פנטזיה...היא מדמיינת שהיא אפתה את העוגיות..היא מדמיינת שהרביצו לה כדי שירחמו עליה ויתייחסו אליה..והיא גם יום אחד אולי תספר שאת לא אמא שלה אלא היא גדלה אצלך והאמא האמיתית שלה נמצאת בחו'ל ומדגמנת לכל העולם ואשתו ... ואז יווצר בתוך הילדה שני עולמות עולם של פנטזיה ועולם של מציאות..זה לא נקרא לשקר זה נקרא זעקה.. צריך לחפש למה הילדה בורחת לעולם פנזטייה..לעולם שבו היא הגיבורה שמנצחת את כולם וכו'...

שרון230

New member
גל ים שלום,

שמחתי על תשובתך, מהכרות עם ביתי אני לא חושבת שמדובר בזעקה של ילדה מכיוון שאנחנו למשל מכינות המון דברים יחד במטבח וכמובן שכשמגישים אותם לאכול אנחנו מעצימים ומשבחים את היכולות של הילדה (..היא הכינה ..ממש טעים כל הכבוד וכו') לדעתי היא רוצה כניראה להכין כל דבר . היום אחרי כמה ימים אני ממש מבינה שיש לה קצת בילבול בין עולם הפנטזיה למציאות. הילדה מקבלת המון חיזוקים על כל דבר אבל כניראה שהיא רוצה עוד... אולי היא מקבלת יותר מידי...יכול להיות. מה שבטוח שזה שלב שכניראה גם יעבור בשביל זה יש לנו את הפורום הזה להתייעץ ולהישאר תמיד עם יד על הדופק. אני לא חושבת שאני אתן שנגיע למצב שתיארת בתשובתך. בכל זאת תודה על תגובתך, המשך יום טוב

למעלה