בת 33 + 2 ילדים קטנים רוצה להתחיל לחפש עבודה

galya13

New member
בת 33 + 2 ילדים קטנים רוצה להתחיל לחפש עבודה

רוצה להיתעייץ מה כדי לי לחפש, איפה, איך... קצת פרטים: אני בת 33, גרה בנתניה, אין לי רכב (וגם לא רישאיון נהיגה). אפילו אנגלית שלי מאוד דלה. מה שכן לפני 5 שנים בערך סיימתי בהצטיינות הנדסאית תעשיה וניהול (שיווק). ועבדתי ב-5 שנים האחרונות בתור מוקדנית (עונה לטלפונים) בחברת תקשורת. באיזה תחום אני מחפשת עבודה? אני לא ממש יודעת. אולי בתחום תעשיה וניהול, כי זה מה שלמדתי. מה שכן חשוב לי שהעבודה תיהיה מעניינת ושיהיה לי כיף לבוא לעבודה וגם שיש אפשרות להיתקדם (לא חובה). וכמובן משכורת לא מינימום. סתם תוספת קטנה: רק עכשיו בגיל 33 הבנתי שאני אוהבת משהו שקשור לעיצוב (אולי עיצוב באינטרנת) או כל דבר שקשור ליצירתיות. אבל הבעיה אין לי כרגע אפשרות להתחיל שוב ללמוד משהו חדש, גם מבחינת זמן וגם מבחינה כלכלית. וכל התחומים האלה דרוש כמובן אחרי לימודים וגם ניסיון, מה שאין לי באותו תחום. אז זהו, רציתי לשאול, האם יש לי יותר מדי ציפיות? האם בכלל עם כל הנתונים (שהם לא משהו) שכתבתי יש לי סיכוים למצוא עבודה טובה? אה וגם כמובן שעות מוגדרות (בגלל שצריך לאסוף את הילדים מהגן). שזה עד 15:00 - 15:30, אם זה בנתניה. מה אתם אומרים? ועוד שאלה: האם יש עבודות מהבית? אבל לא במכירה. משהו שלעבוד באינטרנת או להדפיס... בקיצור עבודה עם מחשב, משהו שלא צריך ניסיון. איפה אפשר למצוא כזאת עבודה? והאם זה משתלם מבחינה כלכלית? סליחה שיצא לי ארוך. ממש זקוקה לעצה והכוונה מה לעשות, לאן לפנות, איך לחפש ואיפה?

ניטרוי

New member
אולי תחשבי על כיוון של גרפיקה ממוחשבת

עיצוב גרפי וכו'. יש בזה גם עבודה במחשב וגם ביטוי יצירתי. את יכולה לעבוד מהבית. נסי לבדוק במה זה כרוך. תוכנות גראפיות אינן מסובכות ואולי תוכלי ללמוד בעצמך או בקורס קצר. תתנסי, תראי אם את מתחברת לזה. זהו רק רעיון ראשוני .

galya13

New member
תודה רבה. דווקא חשבתי על זה, אבל הבנתי שצריך

ללמוד בשביל זה. ואפילו קורס עולה יקר, וכרגע לא יכולה להרשות לעצמי וגם לא ממש יש לי זמן. וגם הבנתי שמעדיפים לא אלה שסיימו קורס, אלה עם תואר. השאלה אחרי קורס קצר אם מישהו יקח אותי לעבוד?

ניטרוי

New member
העיקרון בבחירת מקצוע/עיסוק

הוא קודם כל מה שאת אוהבת ובדרך כלל זה הולך עם מה שאת מרגישה בו נוח- כלומר מתאים לאישיותך וכישוריך. לרוב אין אפשרות לדעת אם תמצאי עבודה במה שבחרת.אבל אם את מוכשרת לכך יש לך סיכוי . שימי לב כמה אנשים הם בעלי תארים ואין להם עבודה . את אומרת שאין לך זמן להשקיע אבל אם היית מוצאת עבודה זה היה לוקח ממך שעות רבות לא? אז בזמן שאת מחפשת עבודה נסי לבדוק את עצמך ביכולתך לעבוד לבד - קני ספרי הדרכה על תוכנות גרפיות למשל ונסי . ולגבי מציאת עבודה - ציינת שאת אוהבת לעבוד לבד, במחשב, ורוצה להיות בבית בשביל הילדים לכן במידה והשקעת זמן בלמידה והתנסות, וראית כי טוב, תוכלי להציע את שירותיך מהבית. את לא חייבת להיות שכירה של מישהו. תלוי אם באישיותך את עצמאית וגם מסוגלת לייצג את עצמך.אני מכירה נשים רבות שהתחילו מלערוךכרטיסי ברכה וכרטיסי ביקור עבור חברים ודרך המלצות התפתחו והן מרויחות יפה.

dornat

New member
לדעתי אם יקחו אותך או לא קשורה לכישרון

ופחות איפה למדת זה נכון כמובן לתחום הזה ספציפית. שבו לא משנה כמה תארים יש לך חשוב אם את כישרונית אנשים אוהבים את מה שאת עושה, םא יש לך יכולות לשווק את עצמך נכון ועד כמה השוק צמא לגרפיקאים (ונדמה לי שהוא צמא..)

greenteam

New member
כן

כן, בתל אביב וסביבה יש הרבה עבודה גם למי שעשה רק קורס קצר בתחום או לימד את עצמו. במבחן הקבלה מסתכלים רק על היכולות שלך. יש עבודה בעיתונים ובמשרדי פרסום וכו

greenteam

New member
בנוסף..

שחכתי לכתוב קודם, אבל אולי תנסי גם למצוא קורס עיצוב אתרים של משרד העבודה

שאלה על התחום

בתור מישהי שגם נמשכת מאוד לאמנות ועיצוב, מעניין אותי, האם גרפיקה ממוחשבת באמת נותנת אפשרות לביטוי עצמי אמנותי או שבסו]ו של דבר מרבית היום עוסקים בשימוש טכני בתוכנות ולמעשה מרגישים יותר כ"עובדי מחשב" מאשר כיוצרים? כמו כן, אשמח לקבל המלצות במסר, אם לא ניתן למסור שמות בתי ספר בפורום, של קורסים מומלצים בתחום. השוק מוצף בקורסים!

למעלה