בת 4 חודשים מתעקשת לשבת?!

sarity33

New member
בת 4 חודשים מתעקשת לשבת?!

אני לא יודעת אם זה צריך לשמח או מעיד על בעיה. כאשר הילדה שוכבת עלינו (חצי שכיבה או שכיבה מלאה) עם הגב אלינו היא מנסה להתיישב וגם מגיעה למצב של ישיבה וזה לאחר קולות מחאה על התנוחה "הלא נוחה" שבחרנו עבורה. יש לציין שגם כאשר יש משהו מעניין בסביבה היא דוחפת את עצמה למצב של ישיבה. כאשר היא שוכבת על משטח היא מרימה הן את הראש והכתפיים ובמקביל את הרגליים. לכאורה זה נראה משעשע אך הסיבה שאני מודאגת היא משום שכרגע אנחנו בודקים האם אין לה בעיה של רפלוקס (אוכלת אינפמיל בימים האחרונים וסובלת מכאבי בטן נוראיים ומאי שקט כללי אך ישנה ירידה משמעותית בכמות הפליטות) וכן ישנה אי נוחות כללית שלה והחשד האחרון אותו אנו רוצים לבדוק הוא רגישות לחלב. יתכן שלרצון לשבת אין כל קשר לבעיות שציינתי היא פשוט ילדה באמת חזקה. בשורה התחתונה שאלתי היא האם זה יכול לנבוע מהסיבות שציינתי? ובנוסף, האם לפי הכלל "לא מושבים ילד עד שהוא לא מתיישב" פועל גם הכלל "אם היא דורשת לשבת אז לאפשר לה"??????????????
תודה מראש

לשריתי שלום

כשילד מוכן להתיישב בעצמו זה סימן שהוא מוכן לישיבה אבל במילים "להתיישב בעצמו" הכוונה היא להתיישבות ממצב של שכיבה ממש . בדרך כלל המעבר הוא משכיבה על הבטן לעמידת שש ולישיבה ולעיתים משכיבה על הגב דרך הצד לישיבה. כשתינוק צעיר מנסה להתיישב מ"חצי ישיבה" אני בדרך כלל מציעה להורים להרים מעט את רגליו כדי למנוע ממנו את הישיבה. מה שחשוב אצלכם הוא לבדוק למה לא נוח לביתך בתנוחת שכיבה ולמה היא דורשת לשבת. יתכן שמדובר בחוסר נוחות בגלל הריפלוקס ואז יש לבחון עם הרופא את חומרת המצב ובהתאם לבדוק איך אפשר לשלב שהייה גם בשכיבה. אם אין בעיה רפואית מומלץ להרגיל לשכיבה על גב ועל בטן ( ולהכיר גם את הצדדים) . אם יש חוסר נוחות בשכיבה על הגב ניתן להרים מעט רגליים וישבן על מנת לשחרר גב מכווץ. בשכיבה על הבטן כדאי להוריד את הרגליים למזרן . מסג' יוכל לעזור או גם טפיחות קלות על כל החלק האחורי.

למעלה