בת 6 שבועות

galitshir

New member
בת 6 שבועות

ביתי בת 6 שבועות. אני אתאר בקצרה את סדר היום שלה: בלילה ישנה בין 2.5-3 שעות ברציפות וקמה לאכול. ביום ישנה שעה עד שעתיים ובין לבין היא ערה. כשהיא ערה היא אוכלת (אני שואבת ונותנת לה בקבוק). ואח"כ היא רוצה רק על הידיים. יש לה גם טמפולינה וגם אוניברסיטה והיא לא אוהבת להיות בשניהם. יש לציין שהיא עולה יפה במשקל הכל נראה בסדר , יש לה רק בעיה אחת: היא חורקת בנשימה זה נקרא סטרידו, הרופא המומחה המליץ לי על בדיקת לרינגסקופיה. אני בחרתי לדחות את הבדיקה לגיל 4 חודשיים, גם משום שיש סיכוי טוב שתוך כדי התפתחות זה יעבור לה, וגם כי היא קטנה לטעמי (והרופא לא הביע התנגדות לדחות את הבדיקה). שאלותיי: 1. עשיתי נכון שדחיתי את הבדיקה???? אם יתברר בבדיקה שיש לה בעיה פיזית בלרינגס אז "יסדרו" לה את זה. 2. האם זה אומר שהיא ילדה לא רגועה???? אפשר כבר לחרוץ את דינה ודינינו ולומר שהיא ילדה לא קלה רק בגלל שהיא לא יודעת להעסיק את עצמה אפילו לא 15 דקות בשקט בטרמפולינה???. אודה לך על תשובותייך, וגם על חוו"ד משתתפי הפורום. גלית

1מוש

New member
אני

יכולה להתייחס רק לטרמפולינה ואוניבסיטה ולומר - תתעשתי!!!! תינוקת בת 6 שבועות ואת רוצה שהיא תשב ברמפולינה ובאוניברסיטה ותעסיק את עצמה??? תני לה זמן רק בגיל 3 - 4 חודשים האוניברסיטה ממש תעניין אותה וטרמפולינה זה ממש אישי לתינוק יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא והיא בכלל בשלב שהיא רוצה להיות על אמא שלה ומה זה תינוק קשה? - נראה לך כי אפשר לדעת איך הילד יהיה בעוד חצי שנה/שנה 3 שנים על סמך התנהגות של תינוק בן 6 שבועות תהני ממנה וקחי הכל בקלת ואל תנסי לתת לה צינים ולהשוות לאחרים כל תינוק הוא עולם בפני עצמו עם אהבות ושינאות אני יכולה לעודד אותך שהבן השני שלי שונא להיות בטרמפולינה והוא בן 4ץ5 חודשים - ובעיקר אוהב להיות עלי - וזה בסדר!!!

סטרידור

אתיחס רק לעינין הסטרידור , על כל השאר קיבלת תשובה שבהחלט מקובלת עלי. אצל רוב התינוקות עם סטרידור הרעש בנשימה נובע מחולשת הסכוס ממנו בנוים גם מיטרי הקול וגם קנה הנשימה. עם הגדילה כל המבנה של דרכי הנשימה מתייצב, והתופעה הולכת ופוחתת. אם חושבים שהבעיה היא שונה, יש צורך בבירור שהלרינגוסקופיה היא רק אחד מהם. לגבי הטיפול האפשרי אותו אולי את מחמיצה בכך שלא עשית את הבדיקה , אני יכולה להרגיע אותך: יש מעט מאוד שניתן לעשות כדי "לתקן " את המצב וההתערבות נשקלת את ורק במקרים קשים עם הפרעה קשה בנשימה. בכל אופן אין זאת הסיבה ל"ערנות יתרה של התינוקת" דר' מילה ברק

למעלה