בת 60 מקהלת הסטודיו של יורם לוינשטיין מתוך ערב שירי הגבעתרון

trilliane

Well-known member
מנהל
בת 60 מקהלת הסטודיו של יורם לוינשטיין מתוך ערב שירי הגבעתרון

אני מבינה שיש פה איזה קטע (ויש גם קטע ראפ/היפ הופ באמצע
מכינה אתכם נפשית...) אבל ממש לא אהבתי את העיבוד (ואת הסינקופות בפזמון).

הביצוע השני ("למי אכפת מה שיהיה") נטול "הפתעות" אך מקושקש וצעקני אפילו יותר, נראה לי כמו דאחקה אחת גדולה... והבחור שדיבר בפתיחה אמר גִבעתון במקום גֶבעתרון...
זה כנראה אומר הכול.

נראה שהם משועשעים מעצמם ונהנים לשיר, אבל ממש לא נהניתי מהביצועים. בעיניי זו רמה של מתנ"ס שכונתי, לא של בי"ס רציני למשחק.

dori78

New member
ובכן, ברוכה הבאה למציאות הבינוניזם.

הסינקופות המעצבנות הן לא המצאה של הילדודס האלה, זה באשמת סאבלימינל.
אני מנחשת שגם קטע הראפ המטופש באמצע שואב השראה מהבוס לשעבר של הצל.

בגדול זה נראה כמו הצגה על כפר כלשהו שבמקרה שולבו בה שירים.
ה"זמרים" הללו אינם זמרים, אלא סטודנטים למשחק ונשמעים בהתאם.
מסיבה זו אל לך לצפות מהם בכלל למשהו ברמה גבוהה יותר.

כמו שאמר לי לא מזמן מנהל מרפאה:
הבעיה היא אצלך, הציפיות שלך גבוהות מדי.

trilliane

Well-known member
מנהל
הבינוניות אינה חדשה לי, כמובן, אבל מדובר בסטודיו רציני למשחק

והפקות עבר שלהם (כלומר ממה שראיתי) היו ברמה גבוהה יותר. סטודנטים למשחק עוברים סדנאות שירה, פיתוח קול, הדרכה קולית וכו', ויכולים להישמע מצוין (כפי שאפשר לשמוע בשלל הפקות מחזמרים וערבי שירים, בין היתר כאלה של "בית צבי") לא פחות מ"זמרים" שמופיעים ומושמעים ברדיו וחלקם לא למדו שירה (או פיתוח קול, מוזיקה וכו') מעולם.
&nbsp
את הביצוע של סאבלימינל הדחקתי לחלוטין, מתברר...

dori78

New member
לא מכירה הפקות קודמות.

מה שכן, לא לכולם יש יכולת להיות זמר בינוני פלוס, לא משנה כמה סדנאות פיתוח קול יעברו.
השוואה לזמרים שמושמעים ברדיו לא בהכרח רלוונטית, כי בעידן הזמרים היוצרים את לא יכולה להשוות את האיכויות של ריטה או אחינועם ניני כמבצעות למה שמביאים איתם יוצרים כמו פורטיס או אביב גפן (המוקדם, את החומרים של השנים האחרונות אני פחות מחבבת).
זה קצת כמו להשוות עגבניות לבננות...

trilliane

Well-known member
מנהל
שחקנים שהם גם זמרים לא חסרים, ודווקא להם יש כלי ביצוע טובים

יותר משל רוב היוצרים שלא למדו הופעה על במה משום סוג, פיתוח קול וכו'. ודאי שיש גם שחקנים שאינם מצטיינים קולית אבל למחזמרים לא מלהקים את אלה שלא שרים טוב... (הרי לא חסרות הצגות ללא שירה). לכן לא פלא שעל הבמות ניתן לשמוע לא מעט קולות טובים בהרבה מאלה ששומעים ברדיו.
&nbsp
הדוגמה של ריטה מעניינת; בלי להתכוון (כך נראה לי) בחרת זמרת שבראשית דרכה (עוד לפני האלבום הראשון) למדה משחק ב"בית צבי" ושיחקה (כידוע) גם במחזמרים (והיא ממש לא חריגה).

dori78

New member
באופן מפתיע

דווקא ידעתי את פרט הטריוויה הזה על ריטה.
אבל לפני הכל מדובר באשה עם נתוני בסיס טובים ואת זה לא לכל אחד יש.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא התכוונתי שלא ידעת, התכוונת שלא בחרת אותה במיוחד בגלל זה

וודאי שלא לכל אחד יש נתוני בסיס טובים אבל גם לא כל אחד מתקבל לבי"ס למשחק וגם מבין הסטודנטים לא כל אחד מתקבל להפקות שדורשות שירה. התחרות גדולה מאוד.

למעלה