ב"זמן איכות" - מה עושים ....

ב"זמן איכות" - מה עושים ....

צהרים טובים, המושג "זמן איכות" מתייחס לפעילות משותפת שלנו עם הילדים . הפעילות מובנת ואיכותית ואמורה לחזק ולהעמיק הקשר בין ההורה לילדיו. איך נראה "זמן האיכות" שלכם עם הילדים [ובני כמה הם ......] והשאלה הבאה שתבוא ...... איך נראה "זמן האיכות " שלכם עם בני הזוג ..... אבל זה בהמשך..... המשך יום נעים. יוסי

gila411

New member
זמן איכות

זה מתחלק לסוגים שונים: יש זמן איכות שבו יותר משחקים משתוללים כמו למשל מלחמת כריות, הצלת בובות מסכנות על ידי סופרמן וכדומה ויש זמן איכות שבו יושבים ומדברים על הכל לאו דוקא על הדברים הכואבים והרגישים זה זמן איכות שאני הכי אוהבת במיוחד אם האב והילדה הולכים לסיבוב שמטרתו שיחה יש זמן איכות - משחק עם הבובות בגן, יצירה או אפייה שבו אני מנסה לא תמיד בהצלחה לשתף את האבא בעיניין- (הקטנה רואה את הדברים האלו כפעילות של בנות ולכן אין כניסה לאבא)

yogibear

New member
לגבי זמן איכות ...

הוא כל דקה וכל שנייה בה אני עם הילד. אני לא "קונה" אותו עם מתנות, ממש לא. לא מאמין לאכסיומה של אבא טוב = אבא שמביא מתנות כל פעם. לגבי, לקחת את הילד לטייל בטבע, לטייל במוזאונים, לשכשך רגליים בים, ללמד אותו לאהוב בע"ח ואנשים, לטייל בפארק, לראות את לבלוב העצים, ללמד אותו שפירות וירקות גדלים ע"ג עצים ושיחים וגם באדמה זה זמן איכות. להאזין למוסיקה מכל הסגנונות זה זמן איכות. לוקח אותו לטיולי לילה להאזין לצרצרים ולצפות בכוכבים זה זמן איכות. אני לא מאמין במכשיר הזה שנקרא טלוויזיה שהורים רבים מושיבים את ילדיהם כדי לזכות בשקט. אני בעד הענקת גירויים לילד, אני בעד לפתוח לו אופקים רחבים ככל שניתן, נתיב החיים בו יבחר בסופו של דבר יהא שקלול של כל הגירויים שקיבל מהוריו. הבחירה תהא בחירתו שלו בחירה חופשית לחלוטין. כמובן שהילד מקבל גבולות ברורים אותם אין הוא מורשה לעבור. ילד טבע - הוא לא !!!

"זמן איכות", בעיניי מטבע לשון נוראי

אני לא מבינה איך יכלו להמציא את מטבע הלשון הזה. נראה לי שמי שעשה את זה היה אב או אם בעלי רגשות אשמה קשים. מבחינתי, כל החיים שלי הם זמן איכות אחד גדול. החיים בנויים מהמון רגעים. חלקם תפלים, חלקם עשירים בתוכן, וכו'. לכן, אין בעיניי משמעות למטבע הלשון הזה... כאילו שברגע מסוים זורקים הכול, פוססס, שוברים את הכלים, מפסיקים לדבר בטלפון, מפסיקים לבשל במטבח, חוזרים מוקדם מהעבודה. יאללה חברה, זמן איכות מתחיל. לשבת, לשלב ידיים על הספה בסלון, הנה אמא. הנה אמא אוהבת ומקשיבה. בואו נדבר על מה שמטריד אתכם, על מה שמשמח אתכם, בואו נשחק במשהו משותף. בואו נלך לקניות ביחד. בואו נעשה שיעורים ביחד.... וכו',... בעיניי זה קצת פאתטי. הרי כל החיים שלי מוקדשים להנחיל ולהקנות לילדים שלי את הטוב ביותר, גם כשאני לא איתם פיזית בפועל באותו רגע. גם אם אני ישנה, אוכלת, וחיה כמה רגעים לעצמי ולא ממש איתם. אז מה? הרי מה שיש להם ממני זה תמונת תבנית כללית שלי כהורה. וכך החיים מתנהלים. אמא תמיד שם בשבילכם. מתי שאתם תרצו אני יורדת מהסולם ומתפנה אליכם. למצוקות ולשמחות שלכם וזה לא משנה אם זה זמן שנחשב נטו עבורכם או לא. בשבילם, אני אקטוף את הירח. תמיד. כל חיי.

הגדרות ונקודת מבט

סליחה יוסי על הקושיות שלי בהמשך ליעל. זמן-מהי הגדרה הנכונה לזמן עם ילד:דקה,שעה,יממה,נצח? איכות-בעיני מי זה זה איכות?בעיני ההורים שמנסים לרצות או לצאת ידי חובה או שבעיניהם זה איכות כי הם עושים משהו משותף או לטובת שיפור ילדיהם? מזה איכות לילד?אולי הוא רואה זאת אחרת?אולי נהנה?אולי לא נעים לו כי בא לו משהו אחר?אולי בכלל הזמן לילד הוא קצר או ארוך? אני יודע למה התכוונת אבל אנחנו והילדים קוראים לזמן איכות בצורה שנכונה לנו ולהם?האם זה הנכון באמת?האם זה לא יוצר ריחוק או קירוב? בכל אופן לי אין זמן אינטימי עם ילדיי לא שאצל גרושתי ולא שאלה שאצלי. אני הלא בסדר אני מודה.עובד על עצמי שזה ישתנה.

gila411

New member
מה ז"א אין לי זמן עם ילדיי?

אין לך זמן איתם לבד?? אפילו לא רבע שעה ביום? אתה לא יודע מה אתה מפסיד הזמן הזה הוא חשוב והוא לא חוזר!!! ממליצה בחום לפנות זמן ומייד לילדים גם לאלו שאצלך וגם לאלו שאצל גרושתך

האומנם שחר

כל חיינו הוא זמן איכות ? שלנו עם הילדים ? שלנו עם בן / בת הזוג ? שלנו עם עצמנו ? ורוחב ליבך ,עומק נשמתך וחיוכך הקסום אינם מעוררים ולו ספק קל בהיותך תמיד תמיד לצד ילדיך ומאחוריהם אבל זה אינו "זמן איכות" בידידות יוסי

rolan

New member
יוסי בוקר טוב

כתבת שזה אינו זמן איכותי, אם כך מהו.... הייתי שמחה לשמוע, אם יש, הגדרה ל"זמן איכות". האם יש הגדרה מקצועית? שחרר לנו קצת ידע...
יום נפלא שיהיה גם לך

הזמנים שלי

איתם- משתדלת שתמיד יהיו איכותיים כיון שאני לא אמא מושלמת אז יש רגעים חשובים ויקרים יותר, בהם באמת יש יותר אפשרויות של קירבה שיחה משחק ועונג מיוחד, דוגמאות : יש לנו זמן קבוע כל ערב שבו אנחנו לא עושים כלום חוץ מלשבת יחד בסלון וצופים בסידרה שנבחרה על ידם לראותה לצידי בחיבוקים ובין היתר משם ובין הרגעים יש אפילו שיחות על החיים והערות שנדרשות (עדין לא תעוררתי כראוי אז אולי עוד יהיה לי מה להוסיף בהמשך) לגביי זוגיות אמרת ..יותר מאוחר?..אז אחכה אבל אפשרות קטנה לקחת את הציפיה הזאת יחד גם לשם ובכיף

למעלה