ב"ידיעות של אתמול"..

XUXA141

New member
ב"ידיעות של אתמול"..

ב"זמנים מודרנים" בדף האחרון, בחור שואל את היועצת - "אני לא רוצה ילדים, מתי להגיד לבחורה שאני יוצא איתה"? הוא סיפר שהוא לא רוצה ילדים ובחורות נבהלות ממנו, ותוהה מתי לספר לבחורות. תגובת היועצת היתה שזה משהו שצריך להגיד על ההתחלה לפני שהיחסים נעשים רציניים כדי לא לגרום לאכזבות. (אגב, באותו מוסף היתה כתבה על ספר שמסביר לגברים איך להיות אבות מודרניים).

קספיאן

New member
כן, ככה זה

כך גם אני מרגיש שאני יוצא עם נשים. רובן נבהלות מזה שאני לא רוצה ילדים. אבל מה שמדהים הוא שהרבה פעמים הנושא של ילדים עולה כבר בפגישה הראשונה והן מספרות לי כמה שהן אוהבות ילדים, ומחכות להיות אמהות. אז אני מן הסתם מספר להן ישר שזה לא הכוון שלי. דיברתי עם אחת פעם שהחליפה הרבה עבודות, כל פעם בתחום אחר, שונה לגמרי מהתחום הקודם. והיא אמרה שפעם שאלו אותה מה הכיוון שלה בחיים, אז היא אמרה "להיות אמא". מיותר לציין שזה לא המשיך משם לשום מקום.

מה שמדהים אותי תמיד הוא

שאנשים מוכנים לקבל בקלות את הרצון של אישה מסויימת לקחת את האימהות כקריירה בפני עצמה (דבר שהוא לגיטימי לחלוטין בעיני), אבל לא מסוגלים בשום אופן לקבל אישה שרוצה להמנע מאימהות (מכל סיבה שהיא). לא נראה לכם מוזר?

shirlip77

New member
ילדים בפגישה הראשונה

לאחר שחברותיי איימו עלי לא להעלות את הנושא בפגישה הראשונה אני מחוייבת לא להזכיר ילדים בדייט הראשון, בשני מותר לי לגשש מה קורה בצד השני ובשלישי להודיע על כוונותי בנושא, או אי כוונותי. מיותר לציין שחברותי הן בעד ילודה (שלהן בכל אופן) דווקא זה שהבטחתי להם לא להעלות אתץ הנושא בהתחלה מאוד עוזר לי לזרום עם הפגישה. כי אני הייתי מסוגלת להעלות את הנושא המהותי בעיני אחרי 5 דקות, אבל אני יודעת כמה זה מרתיע, גם אם הצד השני דומה במחשבותיו. איך היית מגיב, בכנות, אם בחורה הייתה "מפילה פצצה " זו בפגישה ראשונה (בהתחשב בעובדה שאתה שותף בפורום?

קספיאן

New member
אני?

התגובה שלי בטח היתה "התינשאי לי?" אני הרי לא רוצה ילדים. אבל למעט בפורום, לא יצא לי לפגוש עוד מישהי שבאמת לא רוצה ילדים. בגלל שרוב הנשים בארץ כן רוצות ילדים, אני מעדיף שהנושא לא יעלה בפגישות ראשונות, אולי זה קצת לקבור את הראש בחול, אבל ברגע שמישהי אומרת לי שהיא רוצה ילדים בפגישה ראשונה, זה מפריע לי להמשיך בקשר, כי זה ברור לי שהוא לא יוביל למשהו רציני.

ילדים לפני הפגישה הראשונה

מאחר ואני יוצא בשאלה והרבה מזמני אני נמצא בחברת דתיים וכשאני בחברה כזו אני חובש כיפה, אנשים מנסים להכיר לי בנות, שאפילו לא מתחילות להתאים לי. אני לא מבין מה קרה בחודש האחרון, אבל פתאום אני מוצף בהצעות שונות. חלק מההצעות מגיעות מידידי משפחה - כמו חברות של אימי למשל - וחלקן מאנשים שמכירים אותי באופן די שטחי. כל אלו מתכוונים בהצעותיהם למשהו שיוביל לנישואין ולא לחברות וודאי שלא למשהו קל אף מזה. ואני, איזה עניין יש לי להפגש עם בחורה שמחפשת 'בעל' (בכוונה הדגשתי
) כשאין סיכוי שיצא מזה משהו ? זה די מתסכל לעמוד במצבים כאלו. והכי גרוע זה, שכשאני מציג את עצמי ביתר פירוט לפני אלו שפונים אלי בהצעות, הם אומרים לי, 'אולי תשנה את דעתך ?' ומוסיפים 'הבחורה הזו כזו מוצלחת. לא חבל? אולי תשתנה ? רק קצת.....' זה כמו לתת סטייק שומני ועסיסי לחולה לב, או ממתק טעים מתוק ומגרה לחולה סוכר. כן! תודה לכם! באמת תודה!!! תנו לי יותר פרטים על מה שאני מפסיד. זה הרי ממש יגרום לי להיות מאושר עד עמקי נשמתי
* עברתי כבר מספר שינויים בדרך שבה אני מגיב להצעות כאלו. ביום רביעי האחרון התקשרה אלי חברה של אימי שמכירה אותי עוד ממתי שהייתי ילד קטן. ושוב אותו סיפור, היא מציעה לי מישהי שאין שום מצב. ואני בכנות אמרתי לה שאם היא רוצה להכיר לי, כדאי שתדע- שאני לחלוטין איני שומר מצוות וגם איני מתכוון להוליד. וזה הוביל את השיחה למחוזות כאלו, שעדיף שלא התקיימה לכתחילה. אז נכון לעכשיו, אם חברים שלי שמכירים אותי טוב יכירו לי מישהי, סבבא. אבל כל מיני מכרים שלא ממש מכירים אותי ויציעו לי הצעות אני פשוט החלטתי להמנע מלדבר על עצמי. אלא, אשמע מה יש להם לומר וברוב המקרים פשוט אתחמק ואומר שאני אחשוב על כך. כבר נוכחתי שאין תועלת בשיחות האלו. ברור לי שכוונתם טובה. רק שהם לא יודעים איך 'לאכול' אותי ואת דעותי. קשה לי קצת לפרסם את הקטע הזה

waterfly

New member
למעשה אין לך ברירה

יש מחיר לכול פעולה שאתה עושה, אם אתה מחליט להסתיר אז טעויות קורות, ומריבות נוצרות - כפי שתארתה - למעשה זה מתנהג כמו בים, שקט ואז בה גל גדול ואז שוב שקט. מצד שני אם אתה מספר לכולם, ומבקש מהם להפיץ את הבשורה, אתה צריך להיות מוכן לחיות בהתקפה אחת מתמשכת - בהתחלה היא תהיה כמו גל גדול וארוך, ובשמך הזמן היא תרגע, אבל אף פעם לא עד הסוף. תחשוב על כמה סימטרית הבעיה שלך והבעיה שרבות מהכותבות כאן מתארות, חלקן בוחרות להפיץ ברבים וחלקן להצניע עד כמה שניתן ולהתמודד רק כשמגיע גל. מה יותר נכון ? אין יותר נכון, מה שקובע זה היכולת שלך לעמוד בפרץ, אם אתה יכול לעמוד במלחמת התשה יחסית קבועה או שאתה יכול לעמוד בהתקפה ולנוח.

המצב האידיאלי...

הוא לנסות לשלוט בסיטואציה. ולא להגרר לעימותים חסרי תועלת. עצם העובדה שזיהיתי את השיחות האלו כמובילות למצבים בלתי רצויים. זיהוי זה יעזור לי בהמשך להמנע ממצבים אלו. אנסה ללכת בין הטיפות. אני מנסה ללמוד לפחות מהניסיון של עצמי.

האם באמת זיהוי משפר את המצב?

אני כבר מזמן זיהיתי את השיחות האלה כבעיה, אך עדיין אני לא יודעת איך להמנע מהבעיה - כמו שאמרת בעצמך, אם מנסים לענות בכנות חוטפים "מקלחת" ואם מנסים להתחמק, אז העניין נשאר לא ברור וגורר נסיונות נוספים בהמשך, שלא לדבר על זה שאחרי כמה ניסיונות סרק, האדם המדובר מתחיל לחקור יותר לעומק, ואז מה
בקיצור - מה עושים
הבעיה העיקרית שלנו בעניין הזה, הוא האופי הישראלי לדחוף את האף לכל חור (תרתי משמע
) בלי לבקש רשות אפילו (האם הזמנת את הדודה שלך לשדך לך בחורות
האם היא שאלה אותך אם אתה מעוניין, או שהיא פשוט באה והציעה לך את מרכולתה
ויותר גרוע מזה - היא גם לא מוכנה לשמוע לא
)

../images/Emo70.gif ל־../images/Emo35.gif

ובמילים: תשובות לשאלותיך
למעשה דברייך חופפים לדברי waterfly בהודעתו האחרונה. אני מכיר בחוסר המושלמות של עולמנו וחי טוב עם זה. לשיחות כאלו אין מענה מושלם. הקטע הוא למזער את הנזקים ואפילו לנסות להנות מכך במידה שזה בכלל אפשרי
אפילו כאלו ששואלים האם אני מעוניין לשמוע, חלקם שואלים זאת כשאלה רטורית כשדרכם רצה להם להציע את הצעתם. המציעה האחרונה ממש במקרה לא הייתה כזו. הדבר היחיד בשיחה איתה שהפריע לי, זו העובדה שהיא שאלה אותי מספר פעמים, שאולי אני אשתנה. ושאלה כזו מביעה אי הכרה בוטה בכך שאני זכאי לדעה משלי [תארי לעצמך אילו הייתי מציע לה לצאת בשאלה, מה היתה תגובתה
]. אני מוכן לשמוע הצעות מכל סוג זה עשוי להועיל. ואפילו אם רק אלמד מהמציע איך להציע הצעות
מה שאנסה מהיום, הוא למנוע חיכוחים בשיחות כאלו ע"י כך שאמנע מלדבר על עצמי. הרי בפי אני שולט ושיחה כזו אינה חקירה באיומים. מקסימום... אם לא יהיה לי מה לומר... אשתוק.... או שאעביר נושא באלגנטיות...

XUXA141

New member
יכול להיות שהן אומרות את זה..

גם אם הן לא רוצות ילדים, כדי שהדייט לא יחשוב שהן מטורפות. כי הרי "מקובל" ו"נורמלי" שנשים רוצות ואוהבות ילדים...

orengolan

New member
דייט ראשון

הכרתי השבוע בחורה מקסימה ויצאנו לקפה, לא עברו חמש דקות והיא ציינה שתוך שנתיים היא רואה את עצמה נשואה. אני כבר לא זוכר אם היא דיברה על ילדים כי איך שהנושא עלה הדמיון שלי נשא אותי הרחק מבית הקפה. לפי מה שאני מבין, רוב הכותבות בפורום כן מאמינות בנישואין. מה הטעם להתחתן אם אפשר לגור ביחד ולנהל חיים משותפים? מישהי בפורום חושבת כמוני, שאין טעם בנישואין אם לא עושים ילדים?

קספיאן

New member
אני לא רואה קשר בין השניים

אפשר להתחתן בלי להביא ילדים ולהיפך. אחד לא צריך להיות תנאי לשני.

efroch99

New member
לא בהכרח יש קשר

נישואים זאת החלטה של כל זוג ממניעים שונים. לפעמים זאת הצהרה לסביבה, לפעמים זה צורך כדי להרגיש "מחויבים" אחד לשני, לפעמים זה בשביל המשכנתא, וכמובן זה יכול להיות בשביל להביא ילדים. אני עוד לא מצאתי אצלי או אצל בן זוגי צורך להתחתן(חיים ביחד 10 שנים). אולי אם היינו רוצים ילדים אז היה כדאי להתחתן מסיבת נוחות ופשטות.

shirlip77

New member
נישואים ופגישה בראשונה

אני שבוע שעבר פגשתי בחור מקסים שהייתי צריכה לשכנע אותו שאני לא מתכננת חתונה בקרוב... לא הגענו לנושא הילדים והוא בכל מקרה היה לחוץ מדי, נבהל מזה שנוח לו איתי ושאני לא לוחצת (פגישה ראשונה הזויה, אני יודעת) בכל מקרה אצלי חתונה וילדים
הולכים (לא הולכים) ביחד לא מעוניינת בחתונה כהצהרה לעולם ולא בילדים. טוב לי כמו שאני, אמנם רווקה כרגע ולכו תדעו, אבל נראה לי בן זוג ללא חתונה, וללא ילדים.

הטעם בנישואין

לטקס הנישואין משמעויות רבות. מבחינת המהות, טקס הנישואין הוא טקס שבו שני בני אדם מצהירים על רצונם לחיות חיים משותפים אל מול קהל המורכב מבני משפחה, מכרים וידידים. הסיבות לצורך בהצהרה כזו, והקשר שלה להולדה וגידול ילדים הם הקשרים נלווים שיכולים להשתנות מאדם לאדם ומקהילה לקהילה. יש אנשים (כמו בן זוגי למשל) שטקס הנישואין חשוב להם כהצהרה בין בני הזוג על רצונם לחיות יחד, ועל נאמנותם זה לזו וזו לזה. אנחנו החלטנו להתחתן לאחר שאימצנו גורת חתולים והחלטנו שנדאג לה במשך כל חייה.

marish

New member
יש כאלה שרוצים הצהרה, ויש כאלה שלא

אם אני ובן זוגי הגענו למסקנה שבכוונתנו להזדקן ביחד, אני לא רואה איך זה יתרום למחויבות ההדדית שלנו אם נצהיר על זה גם בפני החברים של אבא שלו מהעבודה. כל זה נכון, כמובן, אם שני הצדדים חולקים דעות דומות לגבי הנישואין כמוסד. כי אם צד א' חושב שלנישואין יש ערך ולא רוצה להתחתן כי מפחד להתחייב, וצד ב' חושב שלנישואין אין ערך, אבל מחויב לקשר - זה לא יעבוד. בכלל, רצונו של מי מבני הזוג בנישואין כדת משה וישראל ואי-רצונו של השני בנישואין בכלל, או לפחות לא בטקס דתי - מפוצץ קשרים לא פחות טוב ממחלוקת בנושא הבאת ילדים לעולם.

Arfilit

New member
אני לא רואה את הקשר

אפשר להוליד ילדים בלי להתחתן ואפשר להתחתן בלי להוליד ילדים. מה הקשר?

למעלה