ב.ל.א.ע8.ש4

צליליתה1

Well-known member
עוד קבוצה נעימה
עושה רושם שהקונפליקט המרכזי השבוע יהיה: מה יותר שווה? להיות עשיר או להיות עני?

אילנה מארחת מושלמת, חמה מאוד, ישר הרגשתי אצלה בבית, גם מהספה אצלי.
אני כרגע עסוקה בלברר איך אני משגיה הזמנה להתארח על שולחנה באופן קבוע

ירון היה נעים ואדיב, לגמרי הורגשה המקצועיות, ולמה לא, כשהתוצאה כל כך מוצלחת

עד כה המארחים שמרו על קור רוח לאור האתגר המאתגר: גם צמחוני וגם צליאק

מהנסיון המועט שלי, והלא ממש אישי (טפו טפו חמסה חמסה) לא מספיק להחליף את הקמח הרגיל בקמח מיוחד, כל המטבח צריך להיות סטרילי
מכירה כמה משפחות שלא אוכלות גלוטן בבית, בגלל ילד 1 צליאקי, כדי למנוע אפשרות של מגע
שלא לדבר על בדיקה מדוקדקת של כל מה שנכנס הביתה, אריזות סגורות, מפעילים מסוימים, וכו
עד היום אני קונה אורז של dawaat בגלל ילד במשפחה ה(מאוד) מורחבת. זא, לא מספיק להכין לו אורז ולא פסטה, זה חייב להיות אורז ממפעל נטול גלוטן

אני אוהבת את התוכנית הרבה בזכות מדורת השבט
המון אנשים שאני מכירה צופים ואוהבים
כיף לקום בבוקר לרכל על המשתתפים, כמו שעשינו בימי קדם
 

אבח"י

Well-known member
עוד קבוצה נעימה
עושה רושם שהקונפליקט המרכזי השבוע יהיה: מה יותר שווה? להיות עשיר או להיות עני?

אילנה מארחת מושלמת, חמה מאוד, ישר הרגשתי אצלה בבית, גם מהספה אצלי.
אני כרגע עסוקה בלברר איך אני משגיה הזמנה להתארח על שולחנה באופן קבוע

ירון היה נעים ואדיב, לגמרי הורגשה המקצועיות, ולמה לא, כשהתוצאה כל כך מוצלחת

עד כה המארחים שמרו על קור רוח לאור האתגר המאתגר: גם צמחוני וגם צליאק

מהנסיון המועט שלי, והלא ממש אישי (טפו טפו חמסה חמסה) לא מספיק להחליף את הקמח הרגיל בקמח מיוחד, כל המטבח צריך להיות סטרילי
מכירה כמה משפחות שלא אוכלות גלוטן בבית, בגלל ילד 1 צליאקי, כדי למנוע אפשרות של מגע
שלא לדבר על בדיקה מדוקדקת של כל מה שנכנס הביתה, אריזות סגורות, מפעילים מסוימים, וכו
עד היום אני קונה אורז של dawaat בגלל ילד במשפחה ה(מאוד) מורחבת. זא, לא מספיק להכין לו אורז ולא פסטה, זה חייב להיות אורז ממפעל נטול גלוטן

אני אוהבת את התוכנית הרבה בזכות מדורת השבט
המון אנשים שאני מכירה צופים ואוהבים
כיף לקום בבוקר לרכל על המשתתפים, כמו שעשינו בימי קדם
טרם צפיתי. בענין צליאק, גם אצלנו ישנה בעיה דומה. זה מגיע לרמת שימוש בכלי אוכל ייעודיים רק לחולה, וכמובן מזון, שאגב יקר יותר ממזון רגיל. :-(
 

צליליתה1

Well-known member
או בניסוח מלא, מה עדיף, להיות יפה חכם גבוה בריא עשיר רזה ומאושר, או להיות מכוער טיפש נמוך שמן עני חולה ואומלל?
אנחנו כל הזמן מתווכחים על זה ועוד אין לנו תשובה.
לפני שנים אחד מהחבר׳ה פרסם מודעת שידוכים בעיתון (הוא באמת חיפש) ותאר את עצמו כנמוך שמן עני, וכו וכו וכו.
(במציאות הוא היה לגמרי ממוצע, אולי ממוצע+, בכל הפרמטרים)
קיבל המון תשובות (בימים שתשובות הגיעו דיו על נייר)
לא זוכרת מה קרה בהמשך
אכל עכשיו שאני כותבת, נורא מסקרן איך הגיבה זו שזכתה לדייט, אם בכלל מישהי זכתה
 

אבח"י

Well-known member
עוד קבוצה נעימה
עושה רושם שהקונפליקט המרכזי השבוע יהיה: מה יותר שווה? להיות עשיר או להיות עני?

אילנה מארחת מושלמת, חמה מאוד, ישר הרגשתי אצלה בבית, גם מהספה אצלי.
אני כרגע עסוקה בלברר איך אני משגיה הזמנה להתארח על שולחנה באופן קבוע

ירון היה נעים ואדיב, לגמרי הורגשה המקצועיות, ולמה לא, כשהתוצאה כל כך מוצלחת

עד כה המארחים שמרו על קור רוח לאור האתגר המאתגר: גם צמחוני וגם צליאק

מהנסיון המועט שלי, והלא ממש אישי (טפו טפו חמסה חמסה) לא מספיק להחליף את הקמח הרגיל בקמח מיוחד, כל המטבח צריך להיות סטרילי
מכירה כמה משפחות שלא אוכלות גלוטן בבית, בגלל ילד 1 צליאקי, כדי למנוע אפשרות של מגע
שלא לדבר על בדיקה מדוקדקת של כל מה שנכנס הביתה, אריזות סגורות, מפעילים מסוימים, וכו
עד היום אני קונה אורז של dawaat בגלל ילד במשפחה ה(מאוד) מורחבת. זא, לא מספיק להכין לו אורז ולא פסטה, זה חייב להיות אורז ממפעל נטול גלוטן

אני אוהבת את התוכנית הרבה בזכות מדורת השבט
המון אנשים שאני מכירה צופים ואוהבים
כיף לקום בבוקר לרכל על המשתתפים, כמו שעשינו בימי קדם

ברור שלחברים שם אין ענין ממשי בקונפליקטים חזקים, או בחידוד קונפליקטים.
כמה דברים כן עלו
אילנה הצטיירה כנציגת הנורמה היהודית-הישראלית-המסורתית: מה לדתי עם ישו? מה פתאום נייד עם התפילין [מזל שהיא לא מסתובבת בבתי כנסת בזמן התפילות ורואה את התנהגות המתפללים.] על רקע עמנואל בלטה מאוד השמרנות שלה, הישראליות השופטת, חסרת הטקט, המעט אלימה בביקורת שלה, תחרותיות מוזרה [למי כואב יותר].
לבשל היא יודעת.
ירון
הזכיר לי כמה וכמה מנהלי מלונות שעבדתי עבורם. אנשים שדבר לא נדבק בהם, שאומנותם היא דיבור של "אמצע" וכולם "שירותיות". לא אהבתי אותם מעודי. אהבתי את המנהלים הפרועים, אלה שיצאנו בלילה לפאבים. טוב, זה לא ירון. הוא דומה לנירית ב"גילוי העצמי" ברור שהוא יודע לבשל.
גם אני בקורס מנהלי מלון למדתי סמסטר שלם בישול.
עמנואל- לא אהבתי את הכניסה הפרועה שלו בפרק הפתיחה. אבל הוא בא לשווק את הלהקה שלו. הוא מודה בעצמו שהבישול שלו היה גרוע, ובצילום אחרון, ראו אותו זורק את האוכל לשירותים. מבחינתי זה קצת זלזול באורחים. מקווה שאף אחד לא חטף צרבת מאכלת, רפלוקסים או קלקול קיבה. הוא בהחלט מדבר הרבה, העברית שלו מפליאה במורכבותה, ונכון, הוא גם יפה תואר.
ומענין תמיד לברר "מה עבר בראש של המלהקים", כשבחרו בו - כמו דמויות אחרות שנבחרו בעונות קודמות [אחד הזמין אוכל מבורגר-ראנצ', אחת לא ידעה לבשל בכלל] בידור?
נירית היא הישראלי המצליחן, כמו מיכל ינאי. הם במערב אך לבם במזרח, אפילו המערב במרחק שעת טיסה מהמזרח.] הדיבור הניו-אייג'י על "מימוש עצמי", חירות, הגיע הזמן. הבישול היה איטלקי, ופעם אחר פעם בזמן הבישול שמענו ש"הקמח האיטלקי טוב יותר" ריבת תאנים מיוון וכו' לא חושב שהיא נובורישית, אבל בהחלט היא רואה את עצמה בשיא של חייה. לענ"ד יודעת בהחלט לבשל. לדעתי היא צודקת ביחס למנות שהכינה, אבל תמיד צריך לזכור - הפה שטועם ואוכל הוא הקובע.
גל מסביון מתביישת במקום בו היא גרה. היא בת גילו הכרונולגי של עמנואל [היא גם מסננת לו את זה כשהוא טוען להיות "הילד" בחבורה.] . לא היססה כלל כשלקחה את החבורה לאכול ב"שטח", שהוא חלק מאחוזת הוריה. אני לא הייתי מבשל בחוץ, על אש אם אין לי הכשרה ארוכה של בישול על גחלים. באמת. יש בפודנטוורק תוכנית שסוקרת תחנות אכילה [אין לי מושג אחר לקרוא לסוג כזה של האכלה] שמבוססות על גריל, פחמים, מעשנות וכו'
לסיכום -
אילנה באה לנצח, ממש. לכן גם הניקוד שלה יחסית היה נמוך מאוד, והתירוצים של "תוכנית בישול" מאפיינים בכל עונות התוכנית את אלה שמנקדים נמוך ולא נעים להם. עמנואל לענ"ד אולי יזכה, הלוואי, להזמנות של הלהקה שלו. מגיע לו. הוא איש מקסים מאוד.
סה"כ התוכנית היתה ראויה. רמת הקונפליקטים לא רצינית. עמנואל "העוף המוזר" הצליח בעזרת כישורים חברתיים ובינאישיים למזער את "הפגיעות" בו שהוצגו כ"שאלות מתענינות". גם המתח בין עשיר ל-לא עשיר לא הכי בלט. אילנה אוהבת את כולם, ולכן היא לא תתן לנירית לקלקל לה את האהבה. [בישראלית קוראים לאהבה הזו: אהבת חינם".]
ברור שהיה להם כיף ביחד. גם לי היה כיף.
 
נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Well-known member
איזה פרק מושלם לסיום: הכלב שמשתחל מתחת לשער, הקלנועית לסיבוב באחוזה
והאירוח - היה כל כך נחמד ומרענן לראות משהו אחר לגמרי
ולא עוד ארוחה מרוקאית מסורתית*


*בפרק הראשון נהניתי מהאירוח הלבבי של אילנה, אחרכך התגלתה כ (טוב, עזבו, סתם התחלתי לא לחבב אותה)
 

אבח"י

Well-known member
איזה פרק מושלם לסיום: הכלב שמשתחל מתחת לשער, הקלנועית לסיבוב באחוזה
והאירוח - היה כל כך נחמד ומרענן לראות משהו אחר לגמרי
ולא עוד ארוחה מרוקאית מסורתית*


*בפרק הראשון נהניתי מהאירוח הלבבי של אילנה, אחרכך התגלתה כ (טוב, עזבו, סתם התחלתי לא לחבב אותה)
גם אני הפסקתי לחבב אותה אחרי הפרק הראשון.
במיוחד על הוזלת המילה אהבה, ללא רחמים.
ברור שה - 6 ניתן מאהבת חינם. ;-)
 
למעלה