סיכום השבוע שליבשבוע זה נמשיך בנושא מיהו עשיר, ולפי הרמזים הויזואלים נראה שהעשיר באמת עשיר.
ולפני שנמשיך, נשאר לי צחקוק מרושע אחד אדיר משבוע 4, כשכולם הכניסו פרצוף לקערת מים קרים אילנה שכשכה את אצבעות הידיים
(ברור. לא לקלקל איפור ופאן)
2 קטנות.סיכום השבוע שלי
הגענו לשבוע האחרון של תוכנית הבישול החביבה הזו, שיותר מהאוכל חשובים בה בני האדם.
השבוע הזה שהתמקם באזור מישור החוף, ל"א: פתח תקווה, נתניה, חדרה, מושב אחיטוב וקיסריה.
עדן מנתניה אירחה ראשונה. בהצגת עצמה היא הבהירה שהיא ככל הנראה מיזנטרופית. גרה עם ההורים ומבשלת די בינוני.
לואר ממושב אחיטוב שובצה במסגרת ה"ווירדו" התורן. היא "בת ים מקצועית", יתכן ומופיעה ברחבי העולם עם עוד בני אדם שלובשים בגד מיוחד שמצמיד את רגליהם ובתחתיתו סנפיר גדול. [ אני יודע שבארה"ב יש ממש תופעה נרחבת כזו.] היא גם צמחונית, רגישה לחיטה ולגלוטן. השם לא ממש ברור, אבל אי פה אי שם נרמז ששמה האמיתי הוא: ליאור. בהיותה בת ים ברור שתבחר בשם הנהר הארוך ביותר בצרפת, ה-לואר. הבישול שלה היה מוצלח מאוד, ועובדה, קיבלה 30 נקודות.
אייל מחדרה הוא "גברבר" ישראלי טיפוסי. מקפיד על ההופעה, בגדים הדוקים למדיי, מתאמץ להיות "צעיר לנצח" ומפגן הבישול שלו היה גרוע במיוחד. עם זאת התגלה שמאחורי ה"פרסונה" נמצא בחור די רגיש, אבל כזכר ישראלי טיפוסי נוטה ל"סתום" את פי הבנות, משסע אותן באמצע הדיבור. כמו כן הוא "פישל" עם הקינוח של לואר. "שכחתי".
אדי מקיסריה הוא כנראה עשיר גדול, והוא לא מהסס להחצין זאת. הוא יודע לארח ולבשל, אבל פישל ב"גדול" בקינוח אותו קנה. לא ברור לי למה. אבל קיבלנו הסבר ניואייג'י על בחירה, חומרי יסוד וכו' הוא גם רואה עצמו כמנטור, וככזה לא הפסיק לחלק עצות, אפילו הזמין את אייל להיות "תחת חסותו", והוא יוציא אותו לגדולה. לא אהבתי את הליווי הקבוע ביחס לשמו, והיגוי קיסריה במבטא "ייקי" משוער.
לינוי מפתח תקווה היא היחידה שיש לה דירה ישראלית טיפוסית, קטנה, צפופה יחסית. אבל החום האנושי, גם יכולות הבישול עברו כל מחסום אפשרי, היא גם גננת, מה שמצביע על נשמה גדולה. לכן גם זכתה במקום הראשון. נכון, שאדי החצין גזענות דוחה – בטלפון את נשמעת ישראלית לגמרי. לשמחת המסובים היא בישלה מנה עיקרית שבסיסה אינג'רה, אותו לחם מקמח טף, שצריך להתרגל לטעם שלו.
לסיכום –
השבוע הפגיש ארבעה "בורגנים" שיושבים "טוב" כלכלית ואחת שחיה בדירת שיכון. עם זאת, ועל אף הצחוקים על נעליו הממותגות והיקרות של אדי , בשל אופיו הנוח, הם לא נגררו לענייני "עשיר-עני", ועל אף ניסיון של לינוי ל"חמם" את שני הגברים, זכרי האלפא האלה סוחבים היסטוריה שכנראה עזרה להם להסתדר מצויין זה עם זה.
שוב שבוע בו הבחירה של המשתתפים והעורכים להציג סצינות כמעט נטולות קונפליקטים, למעט אותו אירוע עם עדן ואייל, בו פרצה בבכי, אבל התעשתה, וחזרה לחבב אותו.
אחד הנושאים שלעה חזק: ילדים. לשני הגברים ילדים, לנשים לאף אחת אין עוד ילד, אחת מהן מדברת מפורשות על מימוש עצמי כאם. החתרנות הזו הופכת אירונית, כשגבר מבוגר מנסה להסביר לה למה היא טועה.
גם לי הוא בא ברע.למה בשם כל מה שתרצה הסכמת?מישהו כופף לך את היד?
בטח שאתה נובוריש, בישראל זו לא מילה גסה.
לא יודעת למה,לא בא לי טוב.
חוששתני, (יופי של מילה, אין הרבה הזדמנויות להשתמש בה),גם לי הוא בא ברע.
ראשית ההופעה שלו שהיא תוצאת בוטוקס והשתלת שיער - על אף סובלנותי ופתיחותי, אני רואה בזה מאמץ מטופש לשמור על מה שלעולם כבר לא יהיה.
היוהרה הבסיסית והדיבור "כמו השמש זורחת לו מהתחת".
בטח נובוריש, אם כי למעט "הפגנת עושר" הוא לא עסק הרבה ב"עושר". ונכון - לבוא לדירה ממוצעת בפתח תקווה עם נעליי השד יודע מי, זו הצהרה ברורה וחד משמעית.
אגב, עדן היתה מאמצת אותו כאב, שמת לב?
"אדי היה כזה מקסים עם כולם, בגובה העיניים, פשוט נפלא לראות אדם במעמד שלו, אותנטי ואמיתי"חוששתני, (יופי של מילה, אין הרבה הזדמנויות להשתמש בה),
שילדים יש לו די והותר.
ולא אוסיף, לא רוצה לחשוד בכשרים.
להשוויץ בנעליים יקרות או יוקרתיות?
מה, אתה ילד?
בריכה, מילא, מרתף יין לראווה? תקרת זכוכית? גם הבקבוקים שוכבים שם לראווה, לא בטוחה שחיוני, אבל אין לי מושג את מי ומה הוא מארח.
לבריאות.
כוח הפוזה והכסף"אדי היה כזה מקסים עם כולם, בגובה העיניים, פשוט נפלא לראות אדם במעמד שלו, אותנטי ואמיתי"
מתוך - "כאן מדברים על בואו לאכול אתי"
תגידו לי, שאבין,
בגובה העיניים? למה, הוא נבחר האל? (מה שזה לא יהיה).
"במעמד שלו", אלללו, הללו,
אנחנו כאן (אמנם לא בקיסריה ולא עם נעלי מליון הדולר) אבל בכת'ריאליבקה
כמו כולם, יודעים בדיוק מה עם מי, שואלים מיד כמה אתם מרוויחים ולמה אחותכם, זו הבלונדית, מה לא בסדר אתה שלא מצאה בחור עד היום.
לא מבינה אותנו.
וחזר ואמר יותר מפעם, למען יבינו היטב.לא, זו השמפניה של הגברת.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.