ב"צ. לעת 04:30 ירד מטח קצר ונועז - 3 מ"מ. כעת בצבז נפלא

מאט 2

New member
נראה שכל מטר קצרצר גורם ל"נחל" הטכניון

לשצוף ולקצוף בעוצמה
כנראה כל האזור רווי בטירוף.
&nbsp
בקריות אגב 15 מ"מ הלילה והבוקר. גם מרץ מתחיל לתת עבודה
.

haimb100

New member
7 מ"מ אצלי. 889 עונתי, ירד גשם גם אחרי המדידה..מתקרבים ל-900

guprnds

Active member
מה שמדהים הוא זה

שבערך 100 ק"מ צפונה ממך מתקרבים ל- 1800...

refael22

Member
מה שמוזר הוא שבאותו קו רוחב בסיציליה מקבלים כמויות שוות לנו

או אפילו פחותות.

מאט 2

New member
זה בעיקר בגלל הטופוגרפיה.

יתרון הצפוניות לא נראה עד כדי כך דרמטי... לפי הטבלה שהבאת אתמול רואים שבחוף ביירות ירדו כ- 810 מ"מ בלבד. בטריפולי בצפון לבנון יש עליה דרמטית יותר עם 970 מ"מ...
&nbsp
לו היו לנו הרים בגובה כזה כאן סביר להניח שהיו נמדדות כמויות דומות.

refael22

Member
בסיציליה באותו קו רוחב פרט למסינה כמויות הגשם בסביבות 400 ממ

ישנם שם הרבה פסגות מעל 1000 אבל אלה מקבלות הרבה שלג בעיקר וכמויות הגשם דומות לאלה שבהר מירון

מאט 2

New member
אבל משטר הגשמים שם אחר לגמרי מאשר אצלנו בים התיכון.

אם אני זוכר נכון למעט יולי ואוגוסט יכול לרדת שם גשם כמעט כל השנה וממוצעי החודשים הגשומים שם נמוכים מאלו שכאן באופן לא זניח בכלל.
אני חושב שההרים האדירים בדרום תורכיה, אותם אלו שמונעים מאיתנו שלג בד"כ, גורמים להעלאת ההפרש התרמאלי בין הרום הגבוה לנמוך ע"י חימומו של האחרון ובכך מגבירים את הגשם באזור המזרחי של הים התיכון. השילוב של זה עם הטופוגרפיה המטורפת של לבנון הופך את האקלים בה לסוג של שוויצריה הקטנה.

guprnds

Active member
בעיקר אבל לא רק...

ככל שעולים צפונה מתגברת תעבורת השקעים ומשתפר כינונם. זו הסיבה לעלייה במשקעים לאורך החוף (אשקלון 450, ת"א 550, עכו 650, ביירות 820...). וכמו שאמרת, העלייה בהרים סוחטת עוד כמות עצומה של משקעים.

אאל"ט העלייה הגדולה היא מאל עריש 150~ מ"מ עד עזה מעל 400

אח"כ מאשדוד עד חיפה סביב 500 על קו החוף, ורק בנהריה כבר קרוב ל600,
אני מעריך שגם אחרי איזור לטקיה בסוריה יש ירידה מסוימת בגלל שמתקרבים לסוף הים התיכון, אנטיוכיה והאיזור.

מאט 2

New member
זה לא מדויק שעל קו החוף מאשדוד עד חיפה הממוצעים לא משתנים

אני יודע שזאת ההנחה הרווחת אבל חשוב להשוות בין תחנות שמרחקן מקו החוף הוא שווה. עד קו ה 3-5 ק"מ עשויים להיות הבדלים ניכרים בין תחנות באותו קו רוחב.

למשל תחנות שמרוחקות עד 0.5 ק"מ:

פלמחים: 471 מ"מ
געש: 529 מ"מ
שבי ציון: כ- 570 מ"מ.

תחנות שמרוחקות 1.5-2.5 ק"מ:

זיקים: 440 מ"מ
נתניה: 558 מ"מ
עין כרמל: 584 מ"מ
כפר מסריק: 614 מ"מ

יש יוצא דופן לזה וזה אזור ראש הכרמל ונמל חיפה שכיוון שהוא סוג של "חצי אי" כמויות המשקעים בו דומות יותר לכמויות שנמדדות בים מולנו מאשר לכמויות שנמדדות בחוף.

אכן כך, זכור לי משהו שבמועצה אזורית חוף הכרמל ליד הים פחות מ

500 מ"מ. חוץ מזה במישור החוף הדרומי השונות בין שנים יותר גדולה, בגלל מערכות צפוניות עם רוחות דרום מערביות.

למעלה