יתרון הצפוניות לא נראה עד כדי כך דרמטי... לפי הטבלה שהבאת אתמול רואים שבחוף ביירות ירדו כ- 810 מ"מ בלבד. בטריפולי בצפון לבנון יש עליה דרמטית יותר עם 970 מ"מ...

לו היו לנו הרים בגובה כזה כאן סביר להניח שהיו נמדדות כמויות דומות.
אבל משטר הגשמים שם אחר לגמרי מאשר אצלנו בים התיכון.
אם אני זוכר נכון למעט יולי ואוגוסט יכול לרדת שם גשם כמעט כל השנה וממוצעי החודשים הגשומים שם נמוכים מאלו שכאן באופן לא זניח בכלל.
אני חושב שההרים האדירים בדרום תורכיה, אותם אלו שמונעים מאיתנו שלג בד"כ, גורמים להעלאת ההפרש התרמאלי בין הרום הגבוה לנמוך ע"י חימומו של האחרון ובכך מגבירים את הגשם באזור המזרחי של הים התיכון. השילוב של זה עם הטופוגרפיה המטורפת של לבנון הופך את האקלים בה לסוג של שוויצריה הקטנה.
ככל שעולים צפונה מתגברת תעבורת השקעים ומשתפר כינונם. זו הסיבה לעלייה במשקעים לאורך החוף (אשקלון 450, ת"א 550, עכו 650, ביירות 820...). וכמו שאמרת, העלייה בהרים סוחטת עוד כמות עצומה של משקעים.
אאל"ט העלייה הגדולה היא מאל עריש 150~ מ"מ עד עזה מעל 400
אח"כ מאשדוד עד חיפה סביב 500 על קו החוף, ורק בנהריה כבר קרוב ל600,
אני מעריך שגם אחרי איזור לטקיה בסוריה יש ירידה מסוימת בגלל שמתקרבים לסוף הים התיכון, אנטיוכיה והאיזור.
זה לא מדויק שעל קו החוף מאשדוד עד חיפה הממוצעים לא משתנים
אני יודע שזאת ההנחה הרווחת אבל חשוב להשוות בין תחנות שמרחקן מקו החוף הוא שווה. עד קו ה 3-5 ק"מ עשויים להיות הבדלים ניכרים בין תחנות באותו קו רוחב.
למשל תחנות שמרוחקות עד 0.5 ק"מ:
פלמחים: 471 מ"מ
געש: 529 מ"מ
שבי ציון: כ- 570 מ"מ.
תחנות שמרוחקות 1.5-2.5 ק"מ:
זיקים: 440 מ"מ
נתניה: 558 מ"מ
עין כרמל: 584 מ"מ
כפר מסריק: 614 מ"מ
יש יוצא דופן לזה וזה אזור ראש הכרמל ונמל חיפה שכיוון שהוא סוג של "חצי אי" כמויות המשקעים בו דומות יותר לכמויות שנמדדות בים מולנו מאשר לכמויות שנמדדות בחוף.