ב-2 מילים איך אצרוך נכון אומגה 3?

ספרנו1

New member
ב-2 מילים איך אצרוך נכון אומגה 3?

רוצה לעבור ל100% טבעונות ולהשאיר מאחוריי את כדורי האומגה 3 מהדגים.

קראתי את המאמר הזה
http://veg.anonymous.org.il/art10.html

אודה לתימצות הוראות: בהנחה שהמחיר פחות קריטי לי- איך יהיה לי יותר נוח זרעי פשתן / צ'יה? ואיך אני דואג שתשמר הטריות או מה שצריך שלא יפגעו הערכים התזונתיים? אני חייב לטחון בעצמי במטחנת קפה?

תודה רבה.

לי יותר נוח צ'יה. מוסיפה לכל סלט (סלט ירקות, אבל

גם אבוקדו, תפו"א וכו' - סלטים קרים) חופן מהקופסה (כי אין צורך לטחון) שנשמרת במקרר.

ספרנו1

New member
תודה, וקופסה כזאת אני מוצא בחנות טבע, שומר במקרר. וזהו זה.

הדבר היחיד שמצאתי בטקסטים שצירפת הוא

שטוענים (בטקסט הראשון) שה-ALA מהמקורות הצמחיים הופך באופן לא יעיל ל-EPA ו-DHA אבל הם מסייגים את הקביעה הזו. כלומר לא מדובר בכמות אלא באיכות. לצערי הם לא נותנים שום סימוכין לקביעה הזו. אנסה למצוא בעצמי חומר על זה.
תודה
&nbsp
[אני אישה אגב]

דידי שי

New member
הנכון הוא לראות שיש EPA וDHA

המאמר שציינת אינו עדכני או אינו נכון, ומי שכתבה את זה - ראיתי עוד בעיות איתה, אתה יכול לחפש בגוגל.

יש כמה חומצות אומגה 3, והחשובות שבהם הם DHA וEPA. המקורות הצמחיים כמו פשתן או צ'יה דלים בהם, בדגים יש מספיק. יש יצרנים שטוענים שהם מפיקים תוספים עם EPA וDHA ממקור צמחי, לא ראיתי המלצה מגוף בריאותי מוסמך על מוצריהם או אישור מעבר למה שהיצרן אומר שזה באמת מקור צמחי, אבל בהנחה שאתה מאמין להם, אתה צריך לצרוך מוצר שכתוב בו שהאומגה 3 היא בעיקר EPA וDHA, וכן לראות שזה לא מן החי. יתכן שקל עליך להעזר באתר שמוכר דברים כאלה מחו"ל.

ו אולי

New member
יש החודש מבצע בניצת הדובדבן על צ'יה אורגנית

19.90ש"ח ל 300גר'
http://www.nizat.com/ProductInfo.asp?ProdId=6985

הצ'יה מהצומח בד"כ מכילה ALA ולא EPA או DHA. יש תוספים מאצות שאמורים להכיל EPA ו DHA, אבל אני לא יודעת עד כמה אפשר לסמוך עליהם.
ניסיתי את ה Ovega-3 מ iHerb שכביכול מכיל 60 כמוסות עם מינון גבוה של EPA ו DHA, אבל באף אחד מששת הבקבוקים שקניתי לא היו 60 כמוסות, ומי יודע מה היה בתוכן.

ספרנו1

New member
זה נראה לי חתיכת עילה לתביעה ייצוגית

זה שאין 60 יחידות בקופסה. הייתי מזמין מהם שוב רק בשביל לתעד בוידאו או מול בית הדין שאת פותחת, סופרת, ואין 60 יחידות. הניצול הלקוח הקטן. מחפיר ביותר.
&nbsp
תודה על התשובות.
זה רק הזכיר לי כמה סימני שאלה יש בנוגע לאומגה 3 מהצומח..

למעלה