ב 2015 קונטודור יכול לעשות היסטוריה - התמונה המצורפת מסבירה

ariasdo

New member
ב 2015 קונטודור יכול לעשות היסטוריה - התמונה המצורפת מסבירה

את הניצחונות של הרוכבים ב 3 הטורים החשובים מסוף המילניום ( טור דפרנס , בז'רו , וואלטה )
השנה יש לקונטודור הזדמנות לזכות בדאבל וזה אף רוכב עוד א עשה .

היו הרבה תהיות גבי חוסר ניצחון של קונטודור בקטע .
יאיר בן עמי חידד זאת - כתב בנושא בפוסט של קטע 18 "למה לטעון כלפי קונטאדור, על אי ניצחונות בקטע, כשהוא מספק הצגות מרהיבות " .

הפרשנות - יכול להיות שקונטודור שומר על פרופיל נמוך וניצחון בקטע פחות מעניין אותו מאשר בתת מודע המטרה היא דאבל ( וורוד וצהוב ) , וזה הדבר שמנחה אותו .

כמובן שצריך קודם לנצח את הז'ירו ואולי גם לגנוב היום את קטע 20 .

התמונה והפרשנות מהמקורות (אתר פולני ) את התמונה תרגמתי לעברית ( ע"י השמות מהויקפדיה ) .
אני רק הוספתי קצת תיבול- מלח ופלפל ...

אריה סדובניק

cipo 1

New member
אריה ידידי לא יכולתי שלא לתקן אתך אבל מרקו פנטני כבר עשה

דאבל ב - 1998.
מעוד הייתי רוצה לראות את קונטאדור עושה זאת שוב
ולא יכולי שלא להוסיף מתוך ווקפידיה העולמית תמונה שצלמתי את פאנטאני ב - T.D.F
של שנת 2000 בבריאנסון.
מצטער מראש על גודל התמונה כך מופיע בווקפידיה .
עודד צור

ariasdo

New member
לא התכוונתי לאלו שנכנסו חופשי בחייהם לגן עדן במילניום הקודם

נכון שמרקו פנטני זכה בדאל וגם נוספים לפי התגובה של יאיר בן עמי אני חייב לפרגן שוב על הידע

אבל כל זה היה במילניום הקודם בתקופתו שהיו הישגים אל אנושיים וגם הבדיקות לא היו משהוא .

ברשימה הזו מסומן ש 7 הזכיות של אמסטרונג בטור בוטלו בדיעבד - עם האמריקאי החמירו בעונש .
עם השאר לא בדקו בחומרה ובמיוחד לא פתחו את תיבת פנדורה לגבי אלו שהלכו לעולמם .

האתר הפולני נמנע בדפלומטיות מלכנס לנושא הסמים בגלל שבמזרח ארופה זה היה סטנדרט מקובל במילניום הקודם .

מ 2007 תקופת קונטודור הבדיקות עלו רמה ( אפילו חשדו בסטייק אנטריקוט שאכל )

היום הרבה יותר מחמירים , גם ההישגים הם ירדו בהתאם .

אני הנסח את זה מחדש הזדמנות לדאבל בתקופה שכביכול נקיה מסמים וממרצים .

אריה סדובניק

תנאי הפתיחה היו שווים אז והיום, יש סיבה להעלמות הדבליטים

אז היה סימום כחלק מובנה ומקובל בדבוקה.
איני זוכר מי אמר את זה - "לובי של בית מלון בו היו רוכבי אופניים במהלך תחרויות היה נראה ככנס של רוקחים עם ביתי מרקחת ניידים".

אם אני מצליח להבין את המתרחש בענף דעתי היא כי לא היו דבליסטים, מאז פאנטני מהסיבה הפשוטה שרק אחד ניסה ורק פעם אחת, כשגם היא לא הייתה מתוכננת.

בוא ונראה מה היה מאז פאנטני (רשימה לפי מנצחי הטור דה פראנס):
1999 - 2005 לאנס ארמסטרונג שולט בטור ואפילו לא חושב על התייצבות לג'ירו, כשסיבה אחת מיני רבות הייתה הביקוש שיעיד במשפט של פרארי ויהפוך לעבריין מורשע באיטליה.
אחרי פרשיתו, כשחזר לדבוקה ובמסגרת אביב היחסים עם האיטלקים התייצב ארמסטרונג לג'ירו כחלק מההכנה שלו לטור וסיים על גבול העשירייה הראשונה.

2006 - לאנדיס שלדעתי אפילו לא חשב על הג'ירו כתחרות השווה התייחסות, בטוח שמעולם לא הייתה בתוכניות שלו וכעובדה לא התייצב מעולם לגרנד טור האיטלקי.

2008 - קרלוס ססטרה זינק לג'ירו שש פעמים ופעמיים נכנס לעשירייה הראשונה, פעם אחת אפילו היה רביעי ואז פסלו מישהו והוא נרשם בדפי ההיסטוריה כמי שעמד על דוכן המנצחים של הג'ירו 2009.

2011 -קאדל אוונס זינק לג'ירו ארבע פעמים ולבש את החולצה הוורודה כמה ימים במהדורות שונות, הוא סיים במקומות 14-5-3-8, אבל בשנה בה ניצח בטור הוא לא התייצב לג'ירו ובשנים בהן התמודד על ראש דירוג בג'ירו והתייצב לטור לא התמודד שם על ראש דירוג.

2012 - בראדלי וויגנס - התייצב לג'ירו ארבע פעמים, אבל לא בשנים בהן היה רוכב גרנד טור המתמודד על ראש דירוג.

2013 - כריס פרום זינק פעמיים לג'ירו, פעם אחת סיים בעשירייה רביעית ופעם אחת נפסל במהלך המרוץ.

2014 - וינצ'נזו ניבאלי ניצח בג'ירו וסיים פעמיים נוספות על דוכן המנצחים אבל לא זינק לג'ירו בשנה בה ניצח בטור ובשנת 2008 סיים 11 בג'ירו ו- 18 בטור.

והנה הקטע - אלברטו קונטאדור זינק בשנת 2011 לג'יור וניצח ולאחר מכן לטור וסיים חמישי ושתי התוצאות נפסלו.
באותה שנה קונטאדור לא האמין כי יוכל לזנק לטור (מהסיבה שהתוצאות נפסלו - חשב שהוא יפסיד במשפט שנמרח יותר זמן משהאמינו) ולכן הוא זינק לג'ירו.

זה הסיפור - חוץ מקונטאדור (השנה) לא היה אף רוכב שבאמת ניסה והיו לו את היכולות לנצח בשני הגרנד טור היוקרתיים.

תודה על הפרגון, אבל היו רוכבים שהשיגו את הדאבל...

למען הדיוק זו הרשימה של רוכבים שהשיגו את הדאבל היורקתי ביותר (ג'ירו + טור) באותה שנה (לפי סדר כרונולוגי):
פאוסטו קופי -1949 + 1952.
זאק אנקטיל - 1964
אדי מרקס - 1970 + 1972 + 1974.
ברנאר הינו - 1982 + 1985.
סטפן רוש - 1987.
מיגל אינדוריאן - 1992+1993
מרקו פאנטני - 1998.

למען הסדר ההיסטורי:
מתחילתו התקיים הוואלטה א'אספנייה באפריל - מאי ורק בשנת 1995 הועבר המרוץ לסתיו.
בשנים בהם התקיים הוואלטה כמעט בחפיפה לג'ירו ולפני הטור דה פראנס היו שלושה רוכבים שהשלימו את הדאבל המשני (וואלטה + ג'ירו באותה השנה).
אדי מרקס - 1973.
ג'ובאני בטלין - 1981.
לאחר שינוי מועד קיומו של הוואלטה היה זה אלברטו קונטאדור (2008) היחיד שהשלים את הדאבל המשני.

דאבל של טור + וואלטה הושג רק לפני שהוואלטה הועבר לסתיו:
זאק אנקטיל - 1963.
ברנאר הינו - 1978.

אם כך אז קונטדור מצליח לנצח בלי לקחת אף סטייג'

כי הוא לא מוסיף מספיק רוטב לסטייק השנה ולא רק כי הוא רוצה לקחת השנה גם את הטור(והוא גם פרק את הכתף בדרך - כן)?
אגב הנצחון של ארו אתמול הזכיר לי את לאנדיס בדרך הקלילה בה הוא פתח מבערים בעליה האחרונה.

rolling9stony

New member
שאלה של הדיוט, איך קורה שאין עם קונטדור אף אחד מקבוצתו?

אף אחד מהם לא מספיק חזק כדי להחזיק עם קונטדור ולמשוך אותו מדי פעם?

rubber duck

New member
שאננות מטופשת / קרועים לגמרי

ברגע שהוא נשאר לבד ונראה כמתרסק
ראיתי בעיני רוחי את האולגרך שותה איזו כוסית או שתיים וודקה ודופק את הראש בקיר

בסופו של דבר קונטאדור פרע את השטרות ואמם איבד זמן אבל לא התפרק לגמרי
תכלס הוא הצליח לשרוד
ולאור מה שראינו ממנו השבוע

עם קבוצה או בלי קבוצה
הוא מתפקד מדהים

השאלה היא האם זה יספיק לטור דה .........

שם כללי המשחק קצת שונים

שרון

rolling9stony

New member
וזה לא רק היום-אני בד"כ רואה רק את הסוף של כל שלב,

וממה שזכור לי - רוב הפעמים אין איתו אף אחד מהקבוצה שלו.
בהחלט נראה שמשהו שם לא עובד במשחק הקבוצתי של סקסו-טינקוף.

O d e d 85

New member
איך מצליחים להתאושש ולבנות כושר מחדש ב-5 שבועות?

בטור יחכו לו כריס פרום ועוד כמה כרישים

אני חושב-מנחש שהחבר'ה שם ממורמרים על קונטאדור

משום מה. זה היה נראה ככה גם בקטע 16, כש(לא זוכר מי זה היה) הוביל את קונטאדור לקראת הכניסה לעליה, כשהוא פיגר בדקה אחרי ארו וניבאלי, וקונטאדור כל הזמן דחף אותו עם היד שיסע יותר מהר

הפוך, טינקוף נורמליים. אסטנה לא.

השליטה של אסטנה במרוץ היא חסרת פרופורציה. אי אפשר להאשים את הקבוצות האחרות שהן לא עומדות בקצב של הקבוצה מקזחסטן.

למעלה