ב-2018 ראשון לציון עוקפת את חיפה כעיר השלישית

tapuzo1

New member
ב-2018 ראשון לציון עוקפת את חיפה כעיר השלישית

משרד הפנים אישר להגדיל את מספר חברי המועצה בראשון לציון מ-27 ל-29 כשהעיר חצתה לפני שנה
את ה-250 אלף תושבים הדרושים למהלך. כיום בעיר 252,400 תושבים.
הבנייה המאסיבית בנחלת יהודה יחד עם האצת פינוי מחנה צריפין שיביא להקמת 7,000 יח"ד בראשל"צ
(עבור 30 אלף תושבים) צפויים להביא את ראשון לציון לאפשרות "לעקוף" את חיפה כעיר השלישית בגודלה
כבר בעוד 4 שנים ועל כך גם הצהיר מפורשות ראש העיר דב צור.

באר יעקב תתאחד? בבאר יעקב צפויות להיבנות עוד 10,000 יח"ד משטחי צריפין. הדבר גם ייצור רצף,
שיאפשר את איחוד באר יעקב (17 אלף תושבים ושכונת ענק בבנייה), שעשויה להתקשות להקים במשאביה
את שכונת הענק. יש תמיכה רבה בקרב התושבים באיחוד עם ראשון לציון וכנראה שגם תושבי השכונות
החדשות שייבנו ירצו בכך. איחוד כזה מציב את ראשון לציון עם 270 אלף תושבים כעיר השלישית בגודלה כבר כעת.

מהלך בעל חשיבות סמלית לא מבוטלת

אם זה היה תלוי בי, כדי להשאיר את חיפה כעיר השלישית בגודלה בארץ, הייתי מעודד את סיפוח נשר וטירת כרמל לחיפה.

darkshadow1

New member
אלה מהלכים שיסתירו את הבעיה האמיתית.

הבעיות הדמוגרפיות של חיפה הן כנראה תוצאה של לא מעט בעיות אחרות, שדורשות טיפול רציני. גם האוכלוסיה של תל אביב סבלה מירידה מתמשכת החל משנות ה-60 ועד לסוף שנות ה-80, כאשר רק ב-2007 גודל האוכלוסיה עבר את הנתון של 1961.

ש מים

New member

מהלך שרבים חשבו ותומכים בו, ושנכשל עד היום מסיבות פוליטיות (בעיקר בימי "הקיסר" דוד עמר, ארכיהגמון נשר).
מצד שני, אם אתה כבר דורך על יבלות, ישובים מרוחקים, ללא שום קשרים פיזיים, איחדו ומחקו לחלוטין (ע"ע גבעת-עדה ובנימינה).

הגיוני

ראשל"צ לא רק מתפתחת דמוגרפית, אלא עושה את זה בצורה חכמה ב"smart growth" (יחסית לבאר יעקב או לפתח תקווה, אם כבר משווים), תוך פיתוח קונספציה אסטרטגית של העיר, שימור ערכים היסטוריים, צמיחה כלכלית ופיתוח תחבורת המונים.
הם עקביים ועובדים יפה והלוואי שחיפה היתה עובדת ככה (עד כמה שאפשר לומר כצופה מבחוץ), ויש להם יתרונות מיקום שמאפשרים את כל זה.

לגבי באר יעקב, אני במקום ראשל"צ לא הייתי רוצה את הצרה הזו. זה המקום היחיד במחוז מרכז שראש רשות מקומית מעוניין בבניה מסיבית למגורים, אולי כי הוא עדיין עיר פיתוח (אלוהים יודע למה) או כי הוא פוליטיקאי שלא חושב על פיתוח כלכלי אלא על היעד הפוליטי הבא. הכל בלי תכנון כולל או אסטרטגי. מי היה רוצה להתאחד עם מה שהוא ישאיר אחריו?

למעלה