ב-30 בספטמבר הקרוב אני ניגש למבחן המתא"ם לקראת המשך לימודיי האקדמיים וקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית, ולכן בימים אלו אני לומד אליו.

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
עצות איך ללמוד טוב יותר? רעיונות? הצעות?

איך אתם לומדים/למדתם למבחנים?

אשמח להצעות ייעול של למידתי.

מדובר כנראה באחד המבחנים הכי חשובים שניגשתי אליהם בחיים.

מי יודע? יכול להיות שזה הדבר שעליו ייפול האם אוכל להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית בארץ או שאצטרך לעשות אותו בחו"ל.

2d1224fa-7660-4067-9369-e65ecf0e66d1.png

sense9

Member
מנהל
שיהיה בהצלחה!
בדיוק יצא לי לדבר היום עם מישהי שניגשת לזה פעם שנייה, כי המבחן הראשון כבר לא בתוקף (עברו 7 שנים) והיא הכדירה את זה כלא פחות מסיוט..למרות שהיא כבר בקיאה בחומר. אתה לומד עצמאית או כחלק מקורס?

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
שיהיה בהצלחה!
תודה רבה 🙂
בדיוק יצא לי לדבר היום עם מישהי שניגשת לזה פעם שנייה, כי המבחן הראשון כבר לא בתוקף (עברו 7 שנים) והיא הכדירה את זה כלא פחות מסיוט..למרות שהיא כבר בקיאה בחומר.
היא בטח מדברת על הסטטיסטיקה.
אתה לומד עצמאית או כחלק מקורס?
עצמאית. זה סמסטר קיץ. אני כבר לומד את הקורס "בעיות בפילוסופיה של המוסר" ומתכונן למבחן בקורס אחר בתחילת ספטמבר, שאפשר להשוות את זה ללמוד שני קורסים, בסמסטר קיץ. איך ואיפה אני אדחוף עכשיו קורס הכנה למתא"ם? אז לומד עצמאית כמה שעות בכל יום.

איזשהן עצות בשבילי? 🙂

שמעתי איזשהו מיתוס שאם לא יודעים אז תמיד לנחש ג', אבל הבנתי שזה מיתוס כוזב ;)

בשאלות אמריקאיות שלא אדע את התשובה, אהמר על התשובה הארוכה ביותר. נראה לי יותר יצליח מלהמר על ג' 🤷‍♂️

uzi2

Active member
לא ניגשתי אף פעם למתא"מ, אבל היום כל המערכות הדיגיטליות לניהול מבחנים אמריקאים כבר מגרילות את סדר התשובות כל פעם מחדש (כך שגם נבחנים שונים מקבלים את התשובות בסדר שונה).

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
לא ניגשתי אף פעם למתא"מ, אבל היום כל המערכות הדיגיטליות לניהול מבחנים אמריקאים כבר מגרילות את סדר התשובות כל פעם מחדש (כך שגם נבחנים שונים מקבלים את התשובות בסדר שונה).
ממילא המיתוס של לסמן ג' היה מיתוס שגוי וכוזב, ומעולם לא האמנתי לזה.

כאמור, אם אתקל בשאלה אמריקאית שלא אדע את התשובה אליה, אלך על התשובה הארוכה ביותר. זה בכל מקרה יותר אמין מלסמן ג' גם אם היינו בתקופה שמלפני המערכות הדיגיטליות שמגרילות את סדר התשובות, וגם לאחר מה שכתבת על המערכות הדיגיטליות, זה עדיין תופס ;)

למעלה