ב- ynet קראתי, היום, שרוצים להרוס

ב- ynet קראתי, היום, שרוצים להרוס

את כנסת הישנה, בירושלים... תגידו, בארץ, כל הפוליטיקאים נפלו על הראש, עבדו את עמוד השדרה שלהם? מי יכול ליהיות האדריכל, שמתכנן את המפלצת הבאה, במקום סרדי היסטוריה של מדינת ישראל? אין מספיק אנשים, שנמעס להם לגדל על הגב שלהם פרזיטים נדל"ניסטים?

מאגר

New member
../images/Emo18.gif../images/Emo18.gif../images/Emo59.gifלהרוס

אווה יקירתי הממשלה הזו והמדינה הזו עושה בדיוק את מה שהיא צריכה כדי לגרום לעצמה השמדה עצמית כבר אמרו חכמים מישהורס אתיסודות עברו ומורשתו אין לא עתיד קיומי ומיכאך מאחר והם רואים שאין לנו עתיד קיומי הם הורסים את מורשות העבר

איפה הפרחים שלי? מאגר....

אתה יודעה, אני יודעת, עכשיו דיברתי עם משהוא בטלפון שעתיים, שביחד עם אישתו גם יודעים,....למה לקבל את זה? למה לא לעשות דברים נגד זה?

lili5

New member
אל בהלה, אווה ../images/Emo12.gif

עד כמה שהבנתי לא יהרסו את החזית אלא רק את החלק האחורי. כמו שעושים באמסטרדם: את החזית משאירים ואת הבנין עצמו בונים מחדש מטעמים בטיחותיים. מה רע בזה? הרי יש בניינים שמתיישנים עד כדי כך שמסוכן לגור בהם.

LILI כמה בנינים היסטורים יש ...

באמסטרדם? ניתוח כזה, עושים עם בניין לא כל-כך חשוב, אבל בגלל המראה העירוני הקיים עושים קומבינה שכזה. בלא-משופצת-בודפשט, אף אחד לא חשב, שאפשר לגעת בפרלמנט, בכל הזמנים של משטר הקומונישטים, למרות שכלב לא ישב שם 50 שנה! ולא בודקה קטן שם הפרלמנט, המקום מרכזי ביותר, ערך נל"ני עדיר! כמה כסף היו עושים עם זה! היו יורים בבן אדם שרק הייה חושב, דבר דבילי שכזה! אולי נהרוס את מצדה! לא נערוס, רק נחתוך אותו קצת ...או מה את אומרת לשפץ את הכותל?! איזה מקום למגדל שעולה על גובה המסגד! למה לא?! רק חתיחת הסטוריה במדינה...שום כלום!

lili5

New member
הכנסת והפרלמנט

ישנו הבדל גדול בין הכנסת הישנה ובנין הפרלמנט בבודפשט. ההוא בהונגריה גדול ומפואר מאד ושלנו, נעבעך, הרבה פחות. אם נרצה לשמר ולשחזר את כולו לא יהיה תקציב ואז הוא ימשיך להתפורר ולאבד את כבודו. הפתרון לחוסר התקציב הוא תוספת חדשה בסגנון הישן ואז גם מחזקים את הבניין וגם מחזירים לו את כבודו האבוד, גם אם לא במאה אחוז. התוספת החדשה מכניסה רווחים ולכן כדאי לקבלן או לעיריה להשקיע בשיפוץ, שאם לא כן, גם כאן ימתינו עוד 50 שנה עד שיהיה כסף ובינתיים כבר לא ישאר מה לשפץ. אם כך אווה, מה עדיף?

מי אמר, שאין כסף? על מה שרוצים,

תמיד יש כסף! את רוצה רשימה של מקומות, איפה יש כסף, שבקלות אפשר לקחת משם?

arcdsgn

New member
אל בהלה LILI5

כמו שאנחנו מכירים את שיטות הבניה והשימור בארצינו, יש כאן מקום להרבה מאוד בהלה! אני הכי נבהל ממשפטים שאומרים "נעשה כמו ב... או איך שעשו ב..." במשפטים אלו נמצא פסק דין מוות למישהו או משהו...

lili5

New member
מה אתם מציעים?

איך לפי דעתכם צריך לשפץ בנין שמט ליפול ומסוכן למגורים, אך עדיין רוצים לשמר את חזותו? האם רק שיקולים נדל"ניים מנחים את האחראים לשיפוץ? אני בטוחה שמחליטי ההחלטות משתפים גם אדריכלים בתהליך קבלת ההחלטות,ואם כך, איך זה שההחלטות הן כאלה? לי נראה שסוג כזה של שיפוץ הוא די מקובל בעולם וזה נובע מחוסר ברירה אחרת. יש לפעמים צורך להתפשר לפני שהבניין יתפורר כולו.

arcdsgn

New member
שימור

נושא השימור הוא כנראה אחד מהיותר מאתגרים בענף הבניה וזאת מפאת הזיכרון אשר צריך לשמר או לטשטש. עניין הזיכרון יכול לבוא לידי ביטוי לא רק בשימור המבנה כולו או בשיפוצו, לעיתים, מספיקה חזית אחת טובה או פרט אחר מהבנין והזיכרון נשאר(כפי שכבר ציינת). אני לא יודע לגבי הפרוייקט הספציפי הזה שום פרט מלבד מה שנאמר בחדשות ועל כך התרעומת. האם פרוייקט שיקום של אתר כה חשוב לא צריך להיות מפורסם ברבים? למה אין הוא נחלת הכלל? ועומד לשמש למגורים?!?!? האם הפתרון השיקום הנבחר הוא היחיד או שהיו לו מתחרים? כל אלו מתארים מצב לא בריא של חוסר שקיפות שילטונית במקום שלרובינו איכפת מה יעמוד בו.

למעלה