ג´אקוזי עם מקלחת

ג´אקוזי עם מקלחת

מה אני אגיד לכם? איזה אנשים פסיכים יש בעולם. היינו היום בג´אקוזי - אוריא, ALONPS ועבדכם, מ-5:00 בבוקר. איזה "בבוקר"? בלילה!!! רוח היסטרית. קור כלבים וגשם. נו, אמרתי לכם שפסיכים. תוצאות מעורבות, גם בשביעות רצון וגם בתפוקה. עבדכם הנאמן והשבע הוציא 9 כחלונים ים-תיכוניים (אטוט) נחמדים ושפיץ. ליתר היה פחות מזל. בכל מקרה, הרוב המכריע של הדגים שמוציאים שם זה כחלונים. הדייגים הקבועים טוענים שיש גם דגים ממש גדולים (אבל גם הם הוציאו רק כחלונים). מתברר שלא כולם אוהבים כחלונים. אני מאוד אוהב אותם, אבל היה דייג אחר שלא אוהב ונתן לי את ה-5 שהצליח לתפוס. גם לא כולם נהנים מלתפוס את הכחלונים מפני שכמעט אין מאבק. זה בתוספת לזרימה הקבועה שיש שם (ומושכת את המצוף) גורמים לכך שקשה לדעת אם תפסנו דג, ולעיתים מופתעים לגלות דג בקצה החוט כשגומרים לגלגל. כשהשעה התאחרה התחיל להיות צפוף על המרפסת של הג´אקוזי וגם זה קצת הפריע, ואיבדתי שפיץ יפה באחת הסתבכויות החוטים. אני מניח שבאמצע השבוע פנוי יותר. תופעה מעניינת שראיתי שם - אני דגתי עם דלתות (מאוד מוצלח). היו אחרים שדגו עם גמברי. התרשמתי שעם הדלתות נתפסו דגים גדולים יותר מאשר עם הפתיון ה"רגיל". אני מנחש שהקטנים לא מנסים או לא מצליחים לתפוס את ה"דג" שהדלתא מחקה. קצת לגבי נזקים - הלך מצוף זריקה (הגיע הזמן להתחיל לעשות לבד!), 5 דלתות (שתי דלתות נתלשו, ואני יכול רק לחלום איזה דג עשה את זה) וגם מיסבי ההחלקה ברולר שלי נתקעו (שלוש נקודות לטובת הלגרים). אבל עם קצת לימוד והתאמת הציוד, סביר שהנזקים יקטנו משמעותית. בכל מקרה, יש באתר הזה פחות אובדנים (משמעותית) מאשר בדיג ממזח רגיל. לסיכום - אין קונצנזוס על ההתלהבות שלי מהאתר. לשיקולכם.

7777777777777

New member
תן תרגום

מהזה, או נכון יותר היכן זה הג´אקוזי? מה זה דלתות? וכיצד מכינים לבד מצופי זריקה?

דלתא

דלתא זה פתיון דמי קטן עשוי מגומי רך או סיליקון. יש הטוענים שזה חיקוי לצלופח. בדרך כלל הגודל הוא כ-5 סנטימטר. ליתר דיוק, "דלתא" זה שם של חברה שמייצרת פתיונות כאלה. יש עוד כמה חברות, אבל נראה לי שלכולם נדבק הכינוי "דלתא". יש כאלה בכמה צבעים. לי הלך טוב עם צבע פנינה (קצת מבריק) ועם דגם שקוף המכיל נצנצים (פיסות מתכת מנצנצות).

אוריא

New member
זוזו שמאלה..

הג´קוזי הוא אתר תחנת הכח בחדרה. יש שם זרימה אדירה של מים שיוצאים מתחתנת הכח לים. הזרימה כשלעצמה היא באמת תצוגה יפה של הכח של המים. בנקודת החיבור בין המים לים המים הם בצבע כחול עמוק מאוד יפה. המצוף נוסע במהירות לעומק, ומה שמגביל אותך זה רק אורך החוט ברולר - והעובדה שעוד לא הסתבכת בחוט של מישהו אחר. החבר´ה הקבועים שם לא משתמשים במצוף זריקה. הם קושרים לחוט בקבוק שתיה של 1.5 ליטר, אליו מחברים משקולת ומשם קרסים עם גמברי. האכזבה שלי מהמקום היא בגלל כמה דברים. בשיטת הדייג שם אתה בכלל לא מרגיש את האכילות או התפיסות. בשבילי זה חלק גדול מההנאה. שם פשוט מגלגלים ורואים מה יוצא. לא פעם במשיכה החכה מתקפלת בצורה ששמורה רק לתפיסה של לויתן ובסוף מתברר שזה היה רק בגלל ההתנגדות של המים שזורמים בכיוון ההפוך. זוזו שמאלה, איזו משיכה אחי, אתה עלי, אני עליך (ולא בהקשר ההוא) - אלה שלל קריאות המלחמה שנשמעות שם בלי הפסקה. לא יודע בקשר לשאר אני ממצא את הדברים האלה די מהר. אבל אולי זה רק אני שאוהב לדוג בשקט. בקשר לשקט - הגענו, כמו שהוד ירקרותו אמר, בחמש בבוקר עוד לפני הזריחה. באותו יום כזכור היתה סופת ברקים ורעמים. אנחנו קיבלנו מחזה אור קולי מרהיב בים. הברקים סיפקו את האור, עם ברקים באמת מרשימים שמתחילים בקצה אחד של השמיים ומסתיימים בקצה השני, ובברקים שירדו גם למים איפשהו באופק. את הקול סיפקו הרעמים שליוו את הברקים ואת הרטיבות אתם כבר יכולים לנחש מי סיפק. דווקא בהתחלה הלכתי לדוג מהחומה הצמודה. דייג בסיסי עם משקולת. האיזור פחות עמוס ושם הוצאתי את הדגים שלי. אין ספק שיש שם דייג, השאלה אם זה שווה לכם את הטרחה. שנה שעברה דגתי שם מהחוף בצד השני של הנחל. גם שם היתה הצלחה רבה יותר מהממוצע. לשיקולכם.

סרגוס

New member
איפה זה בידיוק?

אתם יכולים להסביר איך להגיע לשם מכביש החוף(אני באה מכיוון ת"א בוא נגיד שאני כבר על כביש החוף.......

סרגוס

New member
ועוד כמה שאלות.............

באיזה שיטות אפשאר לדוג שם:בוס,רולר ,פיטיוןדמי,גמברי,בצק וכו.... והאם המים שם מזוהמים? מראש תודה.....

אז ככה,

הגעה מכיוון ת"א: נוסעים עד מחלף קיסריה, ויורדים לכיוון קיסריה. זה אומר שבכביש החוף לוקחים את הנתיב הימני היורד את מתחת למחלף. בקצה הנתיב הימני פונים שמאלה ועוברים מתחת לגשר (כל זה מתאים לנסיעה בכיוון קיסריה). אחרי כ-200 מטר מגיעים לכניסה הראשית לתחנת הכח (משמאלכם). מהרחבה שליד הכניסה יוצאת לכיוון שמאל (כשאתה עם הפנים לכניסה) דרך כורכר המקיפה את תחנת הכח. בהתחלה הדרך מקבילה לכביש איתו הגעת לכניסה, אחר כך פונה ימינה במקביל לכביש החוף, עד שמגיעים לנחל חדרה. שם הדרך פונה שוב ימינה לאורך הנחל. בסוף הדרך חונים וממשיכים ברגל עם הנחל עד לשפך. כ-50 מטר ימינה מהשפך תראו ערימת סלעים ענקית. לכו אליה. אבל! - כשהיינו עכשיו ראינו שהגשם שיבש את דרך הכורכר. עדין היה עביר לרכב פרטי, אבל עוד קצת גשם יהרוס אותה. יש אלטרנטיבה להגיע דרך פרק חדרה עד לשפך הנחל, ושם לחצות את הנחל ברגל (מגיע עד הבירכיים). אפשר לדוג עם בוס מהסלעים האלה. צמודה לסלעים יש "מרפסת" שממנה אפשר לדוג רק עם רולר. כל סוגי הפתיון הולכים. אני השתמשתי בפתיון דמי. אחרים בגמברי ובסבידה, והיו כאלה עם לחם (עוטפים חתיכת לכם בשרשרת קרסים). הרוב משתמשים במצוף ונותנים לזרם למשוך אותו הרחק (אפשר להגיע ל300 מטר!). לדעתי אתה צריך מינימום 100 מטר חוט. לפחות ב-50 המטרים הראשונים המים די גועשים. היה מישהו עם שיטה שאף פעם לא ראיתי - קושרים חתיכת לחם לקצה החוט, ולידה חתיכת רשת דיג. העיקרון הוא שדגים שקופצים על הלחם מסתבכים ברשת. בעיקרון, המים שיוצאים שם הם מי ים רגילים ששימשו לקירור תחנת הכח, כך שהם אמורים להיות נקיים. אבל היה שם צינור, שבפעם הקודמת שהייתי לא הזרים כלום, והפעם יצאו ממנו מים עכורים. אין לי מושג מה זה, אבל לא שמעתי על כך שבאיזור התחנה יש זיהום. גם לא נראה לי שלתחנה יש מה לזהם - בסך הכל שורפים שם פחם. יתכן שאילו מי שטיפה עם אפר. לא יודע.

למעלה