ג´ימי קרטר

לוו

New member
ג´ימי קרטר

יש לי שאלה אליכם איך אפשר להסביר שאדם כמו ג´ימי קרטר שהוא כל כך מבריק, אדם בעל כישורים למדינאות , הפך להיות לנשיא כל כך לא מועיל ? עם הרבה פאשלות ?

הוא היה אולי מוכשר למדינאות ברמה

הגבוהה ביותר, של לפתור בעיות וסכסוכים בכוח הרצון הטוב והיצירתיות, אבל חסר כל כישורים כפוליטיקאי. הוא לא השכיל לבנות קואליציות, וחוסר הניסיון המוחלט שלו בנבכי וושינגטון לא הותירו לא שום סיכוי. בשביל שיהיה לו סיכוי כלשהו, הוא היה חייב **דווקא** להקיף את עצמו לפחות חלקית באנשים שעיקר תועלתם בהיכרותם את וושינגטון. הרפובליקאים בכלל לא טרחו בשביל פורד בבחירות 76´ כל המערכת הרפובליקאית הסכימה לתת למגדל הבוטנים הזה את ארבע השנים שלו (במהלכן יתנדף סירחונו של טריקי דיק) ואז לקטוף את בחירות 80´ בקלות, וזה בדיוק מה שקרה. האמת? אני חושב שהעובדה שהמנגנון הדמוקרטי לא התקומם נגד כוונתו של קרטר מוכיחה שהם הבינו שלמרות הכישלון הפוליטי, יש משהו...אני אשיל את העור הציני שלי לרגע ואגיד משהו נאצל באיש הזה ובאופן התנהלותו. אגב, בנוגע לפאשלות: חוץ מבני הערובה, אני לא יודע אם היו לו יותר פאשלות חמורות מלממשל הממוצע. אתה זוכר משהו כזה?

לוו

New member
פאשלות לארה"ב תחת הנשיאות

של הנשיא קרטר 1) מבית גאתה האינפלציה מחוץ ספגה ארה"ב סדרה של מהלומות 1) הסובייטים פלשו לאפגניסטאן, 2) השאח הופל באיראן - והשיגרירות האמריקנית בטהראן נתפסה 3) הדטנט בין שתי מעצמות-העל נראה חד-סטרי ,ומנוצל לטובת ברית-המועצמות,

האינפלציה בוודאי לא הייתה באשמתו

אבל אתה מוזמן לנסות לשכנע אותי שכן. ניהולו את מדיניות החוץ היה איום, אין ספק. הוא היה האיש הכי לא מתאים לנהל את מדיניות החוץ של ארה"ב אחרי ניקסון\פורד וקיסינג´ר.

למעלה