ג´לטין - שאלה.

גאמיבר

New member
ג´לטין - שאלה.

האם מישהו מחברי הפורום יודע אילו מן הסוכריות הנמכרות בפיצוציות בישראל מכילות ג´לטין (או מוצרים אחרים מן החי)? הכוונה לסוכריות מסוג נחשי הגומי, gummybears וכיו"ב. הללו נמכרות בדרך כלל שלא באריזתם, וכיוון שכך, אין רשימת מרכיבים. בתודה מראש, ליאת

eyalb

New member
ליאת... לא כל ג´לטין הוא מן החי

תראי.. לפני שחבר פורום גס רוח אחד יתחיל להתלהם פה בואו נביט על המצב בשוק הסוכריות הללו מכילות ברובן ג´לטין צמחי (לא זכור לי בסיסו שחוץ מהיותו מאוד לא בריא אינו עשוי מן החי) רק ג´לטין איכותי יותר כמו במנטוס... מכיל גלטין שעשוי מן החי לרוב לא משתמשים בו כי מחירו גבוה מאוד יחסית לג´לטין הצמחי... ככה שעליך לברר לא רק את הרכיבים אלה גם איזה ג´לטין מדובר איל

K A R I N

New member
לדעתי עדיף פשוט

להמנע מאכילת הסוכריות הללו, לא ניתן לסמוך ב100% על המוכר שידע אם הג´לטין הינו צימחי או מן החי, במקרה כאלו של חוסר ודאות מוחלטת אני מעדיפה להמנע. חוצ..... הן ממש מזיקות לשיניים. קארין

eyalb

New member
הג´לטין הנ"ל הוא כזה שמוזרק לתוך

בשר או מוצרי חלב שונים אלו של הסוכריות לרוב הם צומחים ושוב משום מחירן הזול

Eclipsed 0

New member
היו משתמשים בג´לטין לסרטי צילום

אבל אני חושבת שעכשיו כבר הפסיקו עם זה. אגב, במה זה כרוך ? אני די בטוחה שהם לא הורגים בעלי חיים בשביל זה, או שאני טועה ?

mitzy miaoo

New member
ג´לטין עשוי מעצמות של דגים, לא?

אז זה כאילו "תוצר לוואי" שלהם. לא נראה לי שהורגים אותם במיוחד בשביל הג´לטין. או שכן?

actiVEgan

New member
לא ממש...

עדיין מייצרים סרטי צילום עם ג´לטין. עד כמה שידוע לי קודאק היא החברה היחידה שבאמת ניסתה למצוא לזה תחליף, אך ללא הצלחה יתרה. גם נייר הצילום עליו מפותחות התמונות מכיל ג´לטין. ולא - לא הורגים בשביל זה בעלי-חיים. ג´לטין זה תוצר לוואי של תעשיות המזון (עצמות של דגים ופרות בעיקר).

דורון ק

New member
גאמיברס

אז ככה:כמו שבוודאי הבחנת מסתובב פה
בפורום ובכל פעם טועה ומטעה אנשים בנוגע לג´לטין! האם ל
זה יש מוח בגודל של גאמיבר!?האם הסטייה של
זה היא להטעות אנשים בנוגע לג´לטין!?לא רק שה
בחר לרשום הודעה מטעה ושטותית בקשר לג´לטין אלא הוא גם הסביר על ה"הבדל הכלכלי" בין ג´לטין "צמחי" לג´לטין לא צמחי-פשוט
החצר
. מדוע בוחר
זה להטעות אנשים בקשר לג´לטין!?לא ברור-מה שכן ברור זה שג´לטין מקורו תמיד מהחי-חלבון קולאגן שעבר הידרוליזה ושבגאמיברס סביר להניח שיש ג´לטין!

shanty.G

New member
האמת לאמיתה?

התבלבלתי כבר לחלוטין. אני עוקבת אחרי הדיונים החוזרים ונשנים בנוגע לג´לטין, ועד לרגע זה ממש לא הצלחתי להבין מה עומד מאחורי הרוטט הדביק הזה. בחו"ל- מן החי, ללא ספק. בארץ- בעיקר מן החי, אבל יתכן שלא. בטל בשישים??? אחת ולתמיד, האם יש מישהו שיכול לענות על השאלה המוזרה הזו, נטולת המענה האחד הבלתי נסתר חזור וסתור? (תשובה מבריטניקה ל"גויים" לא עונה על הסוגיה לגבי מוצרים ישראלים). אישית, מרגע שהבנתי שיש פה בעיה (לפני מספר חודשים), הרגשתי מחנק איום בגרוני, על כל אותם דובונים צבעוניים ודברי מתיקה אחרים תמימים למראה, הכוללים את המרכיב הנתון למחלוקת, שנלעסו בעונג במשך כל שנות צמחוניותי. לא עוד; אבל מענה חד משמעי, האם יש
תודות למשיב האמיץ
shanty

smochkin

New member
ושוב אני אומרת

שתקראו את המאמר של תנובה בנושא הזה צירפתי לינק, מצרפת שוב

shanty.G

New member
ושוב אני חוזרת

על בקשתי. המאמר של תנובה מוכר לי, אבל באתר מדובר על מוצרים של החברה הזו בלבד. תודה לך בכל אופן.

דורון ק

New member
אין דבר כזה ג´לטין צמחי

מאותה סיבה שאין כולסטרול צמחי,קזאין צמחי או אלבומין צמחי-ג´לטין זה hcp)hydrolized collagen protein)-אין ג´לטין צמחי למרות שיש תחליפי ג´לטין צמחיים כגון אגר אגר,גואר גאם וכו´-"ג´לי" למשל יכול להיות צמחי במידה ולא נעשה שימוש בג´לטין אלא במקורות הצמחיים. דרך אגב:בקישורי הפורום יש לינק לרשימה של מוצרים מהחי בתעשיית המזון.

shanty.G

New member
עכשיו זה ברור יותר../images/Emo132.gif

אגב, מישהו הזכיר מתישהו מנטוס (אולי בזכויות בע"ח...) אבל בדקתי את האריזה, ולא מצויין שם ג´לטין או משהו דומה. מה ידוע לכם על זה?

דורון ק

New member
לא חייב להיות רשום על מוצר

שהוא מכיל ג´לטין-יכול להיות רשום E-441 לדוגמא ועוד דברים בסגנון.

למעלה