ג´לטין !!!

SHLOMITHOSH

New member
ג´לטין !!!

אני מבקשת לדעת האם הממתקים שנמכרים ב"קנדילנד" מופקים מג´לטין שמקורו בעצמות בעלי חיים. (כשרים/לא כשרים). איפה יש ממתקים כאלה ללא ג´לטין??? אתרי אינפורמציה. וזה מאוד דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TheFinalCow

New member
לצערי הרב...

הממתקים ב"קנדילנד" אכן עשויים מעצמות של דגים טחונים.... ואופציה בהאלטרנטיבית היא לעשות את הסוכריות בבית... או ללכת לחפש בכל העולם סוכריות כאלה בשקיות שברכיבים לא רשום ג´לטין (ולא לשכוח לבדוק את מרכיבי הE הזכורים לנו לרעה...) או פשוט להימנע.... זה גם ככה מפוצץ בצבעי מאכל, רעלים, משמרים, קילו סוכר ועוד כל מיני דברים שכולם אוהבים נורא....

יש פתרון!

טוב האמת לא רוצה למכור לוקשים, מדובר על פתרון חלקי. דבר ראשון אני לא זוכרת שם של ספר כרגע אבל יש די ספרים שנותנים רעיונות איך להכין סוכריות וממתקים מפירות שמייבשים ובעזרת דבש וכל מיני. עכשיו מהילדות שלי בקיבוץ זכור לי שהיינו לוקחים גלוקוזה שאמנם ניתן להשיג רק במפעל הקיבוץ בו גרתי דאז (-ועל כן הפתרון החלקי), וחיממנו בסיר. את החומר הנוזלי הרותח(!- זהירות!) שמים על השייש המקומח (-מלשון קמח
) ומזליגים בכפית (שלא מתחממת) על השייש המקומח ונותנים לסוכריות להתקרר. בריא באופן יחסי! גלוקוזה... וטעים מאוד! האמממ עכשיו הבעיה איך משיגים גלוקוזה
, האמממ בהצלחה?
נ.ב. ברמת העקרון נראה לי שאפשרי לקחת את הרעיון הבסיסי ולשחק איתו. אני חושבת שסוכריות של זנגוויל ודבש איכשהו יכולות להיות רעיון מעניין.

למעלה