ג´לטין...

אדווה ג

New member
ג´לטין...

מזה גלטין, ובאילו מוצרי מזון הוא נמצא? תודה רבה לעונים.

שלום אדווה, בחו"ל ג´לטין עשוי בד"כ

מבקר (ראי "רגל קרושה" שזה בעצם הג´לטין מהרגל של הפרה...) בארץ משיקולי כשרות זה עשוי ממקורות צמחיים (ולכן פרווה). יש ג´לטין בכל דבר שכתוב עליו שהוא מכיל ג´לטין.... נוסף על כך, יש פירות שיש בהם חומר דמוי ג´לטין שנקרא פקטין ושגם הוא חומר מקריש ומשתמשים בו בריבות. בתפוח עץ, לדוגמא, יש הרבה פקטין. מקווה שזה עונה על שאלותיך.

Neta558

New member
תיקון

בארץ, מטעמי כשרות, אמנם הג´לטין אינו עשוי מבשר על מנת שיוכל להתאים גם למאכלים חלביים, אך יש לציין כאן שדגים אינם נחשבים לבשר. ג´לטין בארץ הוא ברוב המקרים מדגים... אפשר לבדוק את זה מול כל חברה, אבל לדעתי במקרים שמדובר על ג´לטין צמחי זה מצויין ברשימת הרכיבים.

K A R I N

New member
לא ממש פרווה

בארץ ג´לטין עשוי מעצמות של דגים, מבחינת כשרות זה פרווה כיוון שדגים אינם נחשבים לבשר.

וואלה, תמיד הנחתי שאם זה פרווה

זה צמחי... סליחה על ההטעיה ותודה על האינפורמציה החשובה!!! על קופסת הג´לטין שיש לי בבית כתוב "כשר פרווה לאוכלי ג´לטין ע"פ ההיתר ההלכתי". מעניין מה זה אומר. מחר אבדוק בסופר אם יש ג´לטין שכתוב עליו "צמחי" באופן מפורש או אם אפשר להשיג פקטין ואעדכן. ושוב סליחה ותודה.

נ ע ם

New member
אני לא בטוח

אבל אני חושב שזה עשוי מעצמות של דגים מתים ככה שזה פחות בעיה והבעיה ההילכתית זה שזה מיוצר מדגים לא כשרים אבל בגלל שזה עובר עיבוד זה כשר

Nightwish-boy

New member
שלחי את זה דחוף לאחים גלוזמן...

האחים גלוזמן, האבות של "תככי הרייטינג" וסדרת "פיפוש" לדורותיה ידועים בצמחוניותם, בפעילותם למען זכויות בעלי חיים, ובחיבתם הרבה לסוכריות מנטוס... שלך
דור

Coma White1

New member
ג´לטין הוא כשר,

במידה ומכינים אותו מדגים (משום מה הרבנות לא מחשיבה אותם כבשר), כמו בארץ... אל תסתמכו על הכשר, תבדקו במרכיבים. אם הג´לטין (אגב, בעברית אומרים "גלודין") הוא צמחי, זה כתוב על האריזה.

אדווה ג

New member
תודה רבה לכולם!

עזרתם לי מאוד. מהיום לא אוכל מוצרים שמכילים ג´לטין לא צמחי.

למעלה