ג´לי וג´לטין

aurora0

New member
ג´לי וג´לטין

היי! דיברתם בפורום על כך שג´לטין מופק מעצמות בע"ח (איייככככס), ורציתי לשאול האם מי שצמחוני\רוצה להמנע מג´לטין צריך גם לא לאכול סוכריות ג´לי וממתקים שמוכרים בתפזורת כמו "נחשים" ושאר צורות מגומי? תודה

barzik

New member
אין בסוכריות האלו בשר

ובכלל, בארץ, הדרך הטובה ביותר לראות אם משהו מכיל יסוד בשרי כלשהו הוא להסתכל על תעודת הכשרות! אם כתוב פרווה, אז תסמכי על הרבנות שאין שם בשר כלל. עד כמה שאני יודע, גם הסוכריות בתפזורת הן "פרווה".

ק א ר ן

New member
בנוגע לג´לטין...

חשוב לשים לב לכך שעל מוצרים רבים בדומה לסוכריות גומי (כל מה שמכיל ג´לטין) כתוב "כשר פרווה לאוכלי ג´לטין", ולא סתם "כשר פרווה". ג´לטין עשוי מהעצמות של יצור ימי כלשהו, לא ברור לי מהו בדיוק, ולכן גם לדתיים יש דיעות חלוקות בנוגע אליו. מי שלא אוכל דגים, צריך להימנע מכל דבר שמכיל ג´לטין. יש מספיק חומרי קרישה צמחיים. בנוגע לסוכריות גומי בתפזורת, מה אפשר לעשות? מי שלא רוצה להסתכן, צריך לוותר על דברים מסויימים.....

דורון ק

New member
סוכריות

אם את לא רוצה לאכול ג´לטין אז אל תאכלי את הסוכריות-אחת מני סיבות רבות. לא הייתי מסתכל כל כך על הכשרות בעניין:מדובר בעיבוד ארוך,כמות זניחה,מעצמות דגים כשרים-כך שגם אם רשום כשר פרווה זה יכול להכיל מוצרים מהחי.

ק א ר ן

New member
מה זה לציטין??!!../images/Emo12.gif

רגע רגע רגע... לציטין זה מחלב או משהו? ומה אם כתוב על משהו שהוא פרווה ויש בו לציטין? מה זה? צמחי? או שזה מביצים או דגים????!!!!!

למעלה