גאגיה סינכרוני דיגטיל - עובי טחינה לאחר פירוק מטחנה

doutsh

New member
גאגיה סינכרוני דיגטיל - עובי טחינה לאחר פירוק מטחנה

ביקשתי מאשתי היקרה להקפיד שיש מספיק מים במיכל כשהיא מכינה מספר גדול של כוסות,
והכשרונית מילאה מים במיכל הפולים במקום במיכל המים...
היא לא הבינה למה כל המים נוזלים על השיש

לתומי חשבתי שמספיק לייבש את המטחנה כמה ימים, אך לאחר שהיא סרבה למשוך פולים, פירקתי את הסכינים וגיליתי גושי קפה טחון רטוב ודחוס שחסמו את הכל.
עכשיו היא עובדת כמו שצריך, הבעיה היא שבתהליך הפירוק פותחים את בורר עובי הטחינה עד הסוף ועכשיו אני לא יכול לדעת כמה בדיוק הוא אמור להסתובב חזרה.
אני יודע שיש סימונים, אבל לכיוון הפתיחה הבורר מסתובב חופשי, בלי סוף, ולכיוון הסגירה מן הסתם הוא נעצר בשלב כלשהו.
יש דרך לדעת מה העובי כרגע?
תודה ומצטער על החפירה
 

Yehuda Badihi

New member
קודם כל, וזה תופס לגבי כל מכונות הקפה, לא לתת לאף אחד לגעת

לפני שהעברתם לו הדרכה.
אני לא מכיר את המכונה הספציפית אבל האם לא ניתן להגיע לזה בעזרת ניסוי וטעייה (כל פעם לסגור קצת עד שמגיעים לעובי הנכון)? רק לא לסגור יותר אם הגעת לעובי קמח כי אחרי זה (אם אין משהו שמגביל) אתה עלול להפגיש בין הסכינים.
 

doutsh

New member
אני אעבוד בשיטת ניסוי וטעייה, קיוויתי לשיטה יותר מדעית :)

כרגע בכל כוס ראשונה אחרי הדלקת המכונה הקפה יוצא בטיפות ולא בזרימה, ונשמע שהמכונה ממש מתאמצת, מה שכנראה מעיד שהטחינה דקה מדי.
לגבי הפירוק ללא הדרכה, הקפדתי לתת לעצמי סימנים לאן כל דבר אמור לחזור. לדעתי מאחר והמכונה כבר מאד ישנה, יש כבר חלקים שמסתובבים על ריק או חופשים שלא היו שם במקור, ולכן קשה להחזיק בדיוק למקום.
תודה
 

doutsh

New member
שום הדרכה לא תעזור למי ששם מים במיכל הפולים


בעיקר אחרי שכבר מספר פעמים בעבר היא מילאה מים ופולים כמו שצריך.
כנראה מדובר ברגע של היסח הדעת.
אבל היא הרגישה כל כך רע שהיא כנראה כבר לעולם לא תשכח...
בכל מקרה, אני בהחלט אקח לתשומת ליבי את ההערה כהערה כללית, לא כל מה שנראה לי טרוויאלי הוא בהכרח כזה למישהו אחר.
תודה!
 
למעלה