גאגיה קלאסיק

big9991

New member
גאגיה קלאסיק

שלום
ברשותי סט של גאגיה קלאסיק ולליט , עובד ונראה טוב.
המכונה נקנתה מיד שנייה ואת הלליט קניתי כחדשה . בשימוש מועט מאוד בשנים האחרונות עקב ההתעסקות הכרוכה ואני שוקל מעבר למכונת קפסולות אוטומטית קומפקטית .
מהו המחיר אותו אני יכול לבקש למכירה ביד 2 ?
כמו כן , האם בטוח להשתמש בדוד האלומניום ?

 

articlimon

New member
דוד אלומיניום בגאג'יה בטוח לגמרי לשימוש

פה מוכרים סטים כאלה ב 1000-1500 ש"ח, תלוי במצבם.
אם המכונה תקינה ונקיה מאבנית והמטחנה עובדת כמו שצריך לא תהיה לך בעיה למכור.
 

dimab

Member
מציע לשקול שנית ולא להשתדרעק


הייתה לי קלאסיק שנים רבות, ותמיד נהנתי מהקפה שיצא ממנה. אחרי הרבה שנים שדרגתי למכונה אחרת - גם היא חצי-אוטומטית - ואני ממשיך להנות מהקפה בבית.
בעבודה לעומת זאת יש לנו מכונת קפסולות (כי אין מטבחון, והנוחות ניצחה את האיכות
) - כך שיש לי השוואה יום-יומית בין שני סוגי האספרסו. אני חייב לציין שאת מנת הקפאין הקפסולות בהחלט מספקות, אך את הטעם המשובח ואת ההנאה - הרבה פחות!
כאמור, על טעם ועל ריח וכו', אבל תשקול טוב-טוב
 

big9991

New member
בעבודה

אני שותה 3-4 כוסות אספרסו ליום.מכונה אוטומטית ת אשר טוחנת פולים. ניתן בהחלט לומר שאני אוהב אספרסו.
בבית לעומת זאת המכונה ניצבת מול עיניי כבר שנים ללא שימוש כאילו שקופה. אני מניח שהמסקנה היא שההתעסקות מבאסת והתמכרתי לנוחות שבלחיצת כפתור.?
 

dimab

Member
מכונה אוטומטית "אשר טוחנת פולים" בהחלט יכולה לתת תוצאה טובה,

...אם כי אחת טובה תעלה הרבה יותר מהסט הנוכחי שלך.
לעומת זאת מכונת קפסולות שתתן תוצאה אפילו סבירה - טרם פגשתי
 

dudi4321

Active member
הרעיון הוא

בסך הכל, לקנות קפה טחון טרי.
לשפוך לסלסלה עד הסף ולישר. להדק עם מכסה של הצנצנת הקטנה של נס קפה

מודאים שיש מים טריים ועדיף מסוננים המיכל.
מהדקים את הידית לראש.
שמים כוס (שטופה במים רותחים) מתחת לידית ומפעילים.
הקפה נוזל לכוס וזהו.
סוגרים ודופקים העוגה לפח (או למיחזור בחצר). או שמכינים עוד סיבוב.
&nbsp
אני למשל גם קולה את הפולים פעם בשבוע וטוחן סמוך לעשיית הקפה.
&nbsp
&nbsp
 

dudi4321

Active member
אחרי פעם פעמיים תקבל יותר מיומנות והכייף יגדל.

 

big9991

New member
שו מכסה של נסקפה


לא שמעו כאן על טמפר? מכיר את כל כללי הטקס (נהגתי לגלוש כאן בעבר) אלא שמתישהו נמאס לי מהם. יש לי גם קנקן בריטה עם מסנן ישן מרוכך במלח מסוג שבטח לא מוכרים כבר .
הפעלתי את המכונה מס פעמים היום.מקווה שנצליח לשקם את יחסינו
 

dudi4321

Active member
לביג: בודאי עם טמפר

אבל אם אני מאבד אותו במטבח אז http://www.alash.co.il/157444/נס של 50 גרם משמש ללחוץ

לצערי לא כולם בבית שותים אספרססו

&nbsp
שמחתי לשמוע שאתה חוזר למוטב, "יא פושע קטן
"
 

dudi4321

Active member
תעביר לה כמה שטיפות עם נוזל ניקוי

נוזל ניקוי של מכונות קפה בהקפדה לא לחמם הרבה בזמן הניקוי.
יש לי את אופרה וגם נפוליטנה היפים כמוה.
 

dimab

Member
רק תקפיד על הנוזל הנכון: לגאג'יה יש נוזל ניקוי מיוחד...

...שמבוסס על חומצה טרטרית (במקום חומצת לימון) - שהיא אמורה להיות בטוחה לדודים מאלומיניום.
 

big9991

New member
תודה

נשארה לי קופסא של קרם טרטר שקניתי בזמנו מחנות לצורכי אפייה
 

big9991

New member
תודה והנה פתרון לטמפרים סוררים

רעיון שלי שנולד במקרה. שמתי את הטמפר מוטה על מעמד אלומניום לנר בלוק קניתי באיקיאה

 

dimab

Member
זה נראה נהדר, אבל אם הטמפר שלך עשוי מפלדה ולא מאלומיניום כמו

...הבסיס, תדאג לשכבה מפרידה של בד או פלסטיק ביניהם - אחרת עם הזמן תיווצר קורוזיה גלוונית במשטח המגע.
 

big9991

New member
ישנו בידוד

פקק פלסטי של בקבוק והסיבה הינה שהשקע בפמוט עמוק מידיי , סיבה אסטתית , לא חשבתי כלל על אפשרות של קןרוזיה
 
למעלה