ג'אדג' דרד - המשחק

spidey 82

New member
נראה טוב

הסרט היה חרא. לא יודע איך הקומיקס, כי לא יצא לי לקרוא אותו אבל שמעתי שהוא טוב. התמונות מהמשחק מעוררות ציפייה.

זה לא המשחק הראשון

יצא משחק של דרד פעם לסופר נינטנדו. וזה היה משחק איום ונורא. הדמויות היו "מצולמות" כמו במורטל קומבט המקורי, אבל זה היה נראה זוועתי. איום ונורא! המשחק החדש נראה חביב, אבל זה לא אומר כלום. נורא קל ליצור משחקים מחורבנים שמבוססים על קומיקס (שאני אתחיל ברשימה?). נחכה ונראה...

Scum Bunny

New member
מצד שני...

החברה שעשתה את המשחק כל כך אוהבת את הקומיקס עד שהם קנו את חברת 2000AD רק כדי שיהיו להם את הזכויות. קשה לדמיין שהם יזלזלו או יחפפו במכוון במשחק הזה, כך שאם הוא ייפול זה יהיה רק בגלל חוסר כשרון, לא בגלל חוסר בכוונות טובות. מה עוד שזו החברה שעשתה את Aliens vs Predator, המשחק הראשון אולי שהצליח לעשות צדק לאווירת האימה של סרטי הנוסע השמיני. ככה שגם כשרון יש שם. אופטימיות.

אופטימיות זהירה...

למרות שאהבתי את ALIENS VS PREDATOR בשני המשחקים היתה בעיה קשה של דיבוב גרוע. אני יודע שדיבוב גרוע זו בעיה נפוצה במשחקי מחשב, אבל זה לא תירוץ. יש די הרבה משחקים שמדובבים מצויין בשנים האחרונות. אני מקווה שהם יתעשתו ויעשו דיבוב על רמה לג'אדג' דרד כי במשחקי קומיקס האוירה מאוד חשובה ואין מה שהורס אוירה מהר יותר מדיבוב גרוע. המשחקים של ספיידר-מן, למשל, זכו לדיבוב ברמה גבוהה. אבל עזבו ג'אדג' דרד. אני רוצה לראות משחק (וגם קומיקס) בכיכובה של ג'אדג' ג'ודי!

Scum Bunny

New member
ושוב, מצד שני

דיבוב הוא אמנם פרט חשוב, אבל מבין הפרטים שעושים או הורסים משחק הוא אולי בין ההכי פחות חשובים. אם להשתמש בדוגמא שהבאת, עוד לא ראיתי משחק ספיידרמן אחד מימי הקומודור ועד המשחק האחרון בעקבות הסרט שלא היה ניצול ציני של המותג. למשחק האחרון היה אולי דיבוב סביר, אבל סכמת שליטה מטופשת שלא תואמת אפילו לזו הסטנדרטית במשחקים מסוג זה, גרפיקה פרימיטיווית ומשחקיות מוטלת בספק. משחק טוב נמדד לא לפי פרטים, אלא לפי המכלול. Alien vs Predator נפל אולי בדיבוב, אבל עדיין היה אחד המשחקים המפחידים ביותר אי פעם, וגם הצליח בצורה מדהימה להעביר את החוויה השונה של משחק כטורף חמוש עד השיניים, בלתי נראה וחסר מעצורים, נוסע שמיני זריז ומסוכן שיכול לרוץ על הקירות והתקרה ונחת אנושי מפוחד שמתגנב במסדרונות ומנסה לשרוד את שני האחרים. הלוואי שדיבוב יהיה הבעיה הכי גדולה של המשחק הזה. תאמין לי.

ספיידר-מן

המשחק הראשון של ספיידר-מן בפלייסטיישן היה כייפי. את המשחק על פי הסרט אהבתי הרבה פחות. אני מניח שזה עניין של טעם, אבל דיבוב הורס לי המון במשחקים שאמורים להיות מבוססים על סיפור טוב. למשל, CARRIER משחק חיקוי לRESIDENT EVIL די נחמד, אבל הדיבוב הורס את כל האוירה של כאילו סרט אימה. תתאר לך סרט אימה כמו הנוסע השמיני בו השחקנים עלובים כמו בסרט כחול. אני בטוח שהסרט היה הרבה פחות מוצלח... מה שכן, משחקים באמת טובים בדרך כלל מצליחים בכל התחומים, גם משחקיות וגם דיבוב. לפחות בקומיקס אין בעיה של דיבוב... (יש! הצלחתי לקשור את ההודעה לקומיקס!)

למעלה