גאוגרפיה - בגרות

חזי147

New member
גאוגרפיה - בגרות

יש שני נושאים כמדומני למבחן. הר הנגב עמק החולה האם חובה ללמוד את שני הנושאים? האם הם בטוח יהיו במבחן הקרוב? ואם ניתן ללמוד אחד מהשתיים , מה הכי כדי? תודה.

בטוח תהייה שאלה על אחד החבלים אבל...

אם קשה לך אתה יכול לוותר לגמרי על השאלה הזו , בחלק של ישראל יש שבע שאלות , אתה עונה על שתיים , תבחר לך נושאים אחרים מן המיקוד , בהצלחה !

חזי147

New member
כלומר, אם הבנתי נכון

בחלק על ישראל אני צריך ללמוד רק שני נושאים? כי הרי צריך לענות על 2 מתוך 7. אז אפשר ללמוד רק שני נושאים ולענות עליהם? מה הקאץ'? תודה רבה מאיר.

ואם תלמד רק שני נושאים.....

ומעשה שטן... , דוקא השאלות בנושאים שלמדת - קשות .... לכן מומלץ ליתר בטחון לעגן את עצמך בארבעה , חמישה נושאים זה גם יותר מעניין ואתה יוצא עם יותר ידע וגם תעודת ביטוח בהצלחה חזי !

חזי147

New member
תודה, ברשותך אבקש מספר עצות קטנות.

איזה נושאים הכי מומלצים ללמוד היטב לבחינה? בנוגע ליח' השנייה, האם גם שם מתנהל אותו הבסיס? ואם כן מה הנושאים המומלצים ללמוד שם? רב תודות על עזרתך. כל טוב.

שילוב נושאים

כדאי ללמוד נושאים שחוזרים על עצמם בכמה פרקים, כמו למשל ללמוד היטב עולם שלישי (אוכלוסיה, דמוגרפיה, איך שתרצו לקרוא לזה ), המושגים של אוכלוסיה רלוונטים גם למזה"ת, גם לאנסין, גם לארה"ב וכו... תעשיה - רלוונטי גם לארה"ב וגם לעולם שלישי. אקלים - שאלות אקלים, אנסין, אקלים א"י.

המומלצים ....

אתה יודע כל אחד ממליץ על פי העדפותיו תעבור על המיקוד ותראה לאלו נושאים אתה הכי מתחבר ויכול להשיג חומר בעיקרון העיצה של שוברת השתיקה שווה זהב ואכן נושאי חתך שיכולים לסייע לך גם באנסין תמיד שווים כך למשל הייתי ממליץ לך ללמוד את נושא האוכלוסייה בעולם המתפתח ובאירופה זה גם יעזור לך לאנסין וגם אלו נושאים שבמיקוד , כמו כן בגיאוגרפיה כלכלית ממליץ לך ללמוד את נושא התיירות , זו שאלה בטוחה והנושא מעניין לדעתי... סיכומים תוכל למצוא ברשת המורים לגיאוגרפיה כך גם על עוד נושאים שתחליט להרחיב בהם

חזי147

New member
תגובה

הבגרות שלי השנה היא על : המזרח התיכון, יחידה אחת. ארץ ישראל, יחידה 1 ואנסין יחידה 1. את אירופה עשיתי לפני שנה כבר. האם העולם המתפתח זה חלק מהיחידה של המזרח התיכון? שוב תודה רבה על התגובות ! לילה טוב.

תשובה חזי

חזי, העולם המתפתח אינו חלק מהמזה"ת , אבל כדי לענות על האנסין בצורה טובה אתה חייב ללמוד מושגים שקשורים בפרק זה, את כל המושגים הקשורים בדמוגרפיה ( פרמידת גילים, ריבוי טבעי וכו... ) לדעת את הנושא של עירוני- מדרג עירוני ( מלא, חסר ), להכיר מושגים ומדדים הקשורים לרמות פיתוח, נושא אקלים, יחידות נוף וכו... השנה באנסין יהיה דגש על נושא גיאומורפולוגיה/ גיאולוגיה כלומר, תהיה שאלה מהתחום.

חזי147

New member
תודה, אני יקח דגשים על מושגים הקשורים

בדמוגרפיה, וילמד היטב את הנושאים גיאוגלוגיה וגיאומורפולוגיה.

אתה לוקח סיכון לא מחושב

גם אם תלמד שני נושאים נהדר ותחשוב שהנך יודע היטב, עלול להיות מצב שתשאל שאלה שאולי לא תדע לענות עליה. אם כבר להמר (מה שאני לא ממליצה) תכפיל את מספר הנושאים שאתה לומד ממספר השאלות שצריך לענות.

למעלה