גאוגרפיה=לטפשים?!?!?

גאוגרפיה=לטפשים?!?!?

שמתי לב היום למשהו שלא ייחסתי לא חשיבות בעבר. תנאי הקבלה לגיאוגרפיה כל כך נמוכים שמספיק לי ציון 480 בפסיכומטרי בשביל להתקבל!!! מה זה?!?!?!? ואני אפילו לא צריכה לשפר את ה-3 יחידות מתמטיקה שלי לא יודעת למה יש לי את ההרגשה הזאת...אבל זה קצת משפיל. זה כיאלו ללמוד משהו כשיש לי יכולות לדברים יותר "קשים" אני משפרת את הבגרות ושואפת לפסיכומטרי גבוה בלי כל קשר אבל זה מעצבן אותי!

shagam11

New member
../images/Emo7.gif קודם כל, תלוי מה ממוצע הבגרות

שלך.שנית, כל החוגים הנמצאים בקטגוריית "מדעי הרוח" מציבים רף כניסה נמוך (יחסית), ככל הנראה, בגלל הביקוש הנמוך (שוב, יחסית לשאר החוגים) מצד הסטודנטים, שמעדיפים ונלחמים על כל מקום פנוי (שברוב המקרים כבר תפוס) בחוגים המבוקשים. יחד עם זאת, לא ניתן להסיק מכך דבר וחצי דבר. הביקוש וההיצע אינם מלמדים כלל וכלל על רמת הלימודים, הם מעידים, כנראה, על פופולאריות של חוגים בקרב הסטודנטים הנרשמים. שוב, מנסיון, את הלימודים בחוג לגיאוגרפיה לא עוברים "בהליכה", אלא, בהשקעה ובהתמדה רציפה! לא מאמינה? תשאלי את בוגרי החוג. בחירה מוצלחת...

אוווף זה בכלל לא מדעי הרוח

זה כל כך מדעי החברה אם לא מדעי הטבע אפילו!!! ממוצע הבגרות שלי כרגע הוא 92.64 שזה כלום! ואני מתקבלת ב"הליכה". כשאתה אומר שהלימודים לא עוברים ב"הליכה" אז הכל טוב ויפה, אבל אז אני נזכרת שעם כל הכבוד- ויש כבוד- לרוב הסטודנטים שם בקושי יש תעודת בגרות ופסיכומטרי. כיאלו, פשוט צריך שתהיה לך תעודת בגרות ושתעשה פסיכומטרי, לא משנה הציונים...איזה מין רמה זאת...אז בטח שיהיה להם קצת יותר קשה באוניברסיטה לעומת מה שהם עשו עד אז שזה לא הרבה...

shagam11

New member
לידיעתך, החוג לגיאוגרפיה

באוניברסיטת ת"א, נלמד במסגרת הפקולטה למדעי הרוח! בפעם המי יודע מה, הרמה מצויינת, הלימודים מעניינים... תשקלי ותעשי כרצונך... אף אחד לא מנסה לכפות עלייך לימודים בחוג. בחברות...

מדעי הכסף יוקרה וביקוש.

ישנם חוגים יוקרתיים המבטיחים אופציה למעמד חברתי וכסף (הדגש על מבטיחים ) בחלקם יש לימודים קשים -ראה ערך כלכלה ,בחלקם יש תחרות קשה -ראה ערך משפטים. הביקוש לחוגים אילו הינו גבוה ולכן האוניברסיטה מעלה את מחירם. לצורך השוואה שמעת על חוג בשם מדעי המזרח הקדום הכוללים אג'יפטולוגיה ואשורולוגיה ?. חוג הזה כולל מספר מצומצם של תלמידים שספק אםאפשר להוסיף את אצבעות הרגליים במניתם. לימודים אילו היו הלהיט של שות ה30 וה40 -מתלמדי מצריים העתיקה יצאו מפענחי הצפנים הגדולים של מלחמת העולם השניה. אבל כיום ממוצע הקבלה הינו מהנמוכים באוניברסיטה והחוג ממשיך להתקיים אך ורק מסיבות אקדמאיות ולא מסיבות כלכליות. בקיצור מציאות.

משוש30

New member
כי זה עניין של ביקוש זה הכל

ביקוש גבוה לתחום אוניברסיטאי גורר דרישות גבוהות וההיפך אין שום קשר לחוכמה...

dundy

New member
סכם 510 או פסיכומטרי 560

אלו הן דרישות הקבלה למסלול ג"ג בבן-גוריון לא רחוק מרפואת חירום, גאולוגיה, פיזיוטרפיה, סיעוד ... זה תלוי בביקוש ולא ברמה האינטלקטואלית של המועמדים

dundy

New member
חוץ מזה../images/Emo22.gif

אל תשכחי שהשנה הראשונה היא שנה שבה "נופלים" המון סטודנטים(ניפוי) כל אלה שהתקבלו ב"הליכה" ביגלל שהציונים שלהם לא משהו ובנוסף גם הם לא משהו.

בלינה ס

New member
אין קשר

בגיאוגרפיה יש שני סוגים של סטודנטים: אלה שבאים ללמוד כי זה מעניין אותם, ואלה שבאים ללמוד כי צריך להוציא תעודת הוראה במשהו. לפני שניגשתי ללמוד לפסיכומטרי, בדקתי מה הדרישות קבלה לגיאוגרפיה. ראיתי שאני לא צריכה את המבחן אז לא עשיתי פסיכומטרי. האם אני פחות חכמה ממישהו שכן עשה? לא, פשוט ידעתי מה אני רוצה ללמוד. יש כל כך הרבה תחומים במקצוע, כאלה המצריכים יותר עבודת ראש וכאלה שמצריכים יותר עבודת שדה, ברמה שלא נופלת משום תחום אחר. כמובן שבתואר ראשון זה פחות יבוא לידי ביטוי בגלל כל המבואות, אבל שוב - כמו בכל תחום.

טוב...

אני מקווה שזה באמת בגלל הביקוש הנמוך ושאלו שהם לא משהו כמו הציונים שלהם פורשים בסוף... ושרון- אני יודעת שאונ' תל אביב זה נחשב מדעי הרוח ובטח בעוד כל מיני מוסדות, אבל בתור אחד שלמד גיאוגרפיה, אתה לא מסכים איתי שזה צריך להיות במדעי החברה אם לא מדעי הטבע???? זה מה שאני חושבת בכל אופן

barbq9

New member
../images/Emo182.gif בואו לא ניסחף ...

לימודי ג"ג לא בדיוק מקבילים בעומס ללימודי הנדסה ו/או נוירוכירורגיה. כמובן שנושא ההיצע/ביקוש משחק תפקיד לא קטן (ע"ע: לימודי תקשורת). ואולם, אין זה מלמד שצריך לזלזל בג"ג ובלומדים אותה, זו פשוט עובדה. לדעתי יש לשאול - אז מה? אם לימודי ג"ג היו קשים פי כמה ובסוף היו בחינות לקבלת תעודת "גיאוגרף מורשה" (סטייל הבחינות ברפואה, ראיית-חשבון, ערכית דין וכו'), האם זה היה איזשהו נותן ערך מוסף למקצוע? לדעתי התשובה לשאלה הנ"ל היא שלילית. לבד מדימוי אישי אין לייחס משמעות רבה מידי לספי הכניסה המונהגים במוסדות להשכלה גבוהה - יש ללמוד את מה שאנו אוהבים (במובן האפלטוני אני מקווה...). אלה היו 50 האג' שלי.

amirv

New member
תבדוק פיסיקה

הכל הולך על ביקוש והיצע, פעם אחרונה שבדקתי לפיסיקה היה אפילו יותר קל להתקבל מאשר לג"ג, והשאר הסטוריה

barbq9

New member
פיסיקה דוגמה מצוינת! ../images/Emo45.gif

צודק 100%. בואו נניח שלפיסיקה רף הקבלה הנמוך ביותר, אז מה? אז פיסיקאים ילכו עם ראש שמוט בין הכתפיים והרגשה רעה בגלל זה? הרי כולם יודעים ש"מה פתאום!". אותו הדבר לגבי ג"ג! לא צריך להשוותה לשום דבר אחר, עם אוהבים/מעניין ורוצים לעסוק/ללמוד - זה הקריטריון היחידי התקף. אוקי, עוד 50 אג' בבקשה... :)

למעלה