גאוה - תועבה- וצניעות!!!!

SAGIV

New member
גאוה - תועבה- וצניעות!!!!

היהדות מכנה זאת "תועבה" וסתם ישראלים מכנים שלא בפומבי את ההומואים בשלל כינויים וביטויים שאפילו נייר-וירטואלי של אתר אינטרנט איננו סובל. אבל "מצעד הגאווה" שצעד ביום שישי בתל-אביב לא צריך לעורר את יצר הגידופים למראה המוזרות המופגנת של רבים מהצועדים, וגם על מידת הרחמנות נוותר כעת. אבל המצעד הזה לא צריך למנוע מאיתנו להתווכח. כן, להתווכח עם העובדה שנטייתם המינית המיוחדת (ונטייה מינית בכלל) של אנשים מופגנת בראש-חוצות. לצאת נגד העובדה שבעיר הראשית בישראל נתלים כבר שבוע קודם לכן דגלי הקהילה. והיה כי ישאלך בנך מחר: "מה העבודה הזאת לכם?" מה בדיוק תגיד לו? “ל תבין", או: "גם כשתגדל לא תבין"? זה מחזה דוחה. ואולי יותר פאתטי וגרוטסקי. יש בתל-אביב ובכל הארץ יותר אנשים שמחנכים את ילדיהם לצניעות. יש מיליוני אנשים, דתיים וחילונים, שרוצים כי נושא המין והמיניות לא יהיו מלווים ברגשי אשמה, אבל גם לא יצעדו בראש-חוצות. כשמדובר בנטייה חריגה כל-כך, ודאי שהמצעד הזה הוא כבר בגדר של פגיעה ברגשותיהם שלהם. אבל זה אופנתי היום לתמוך כביכול בחופש, כולל חופש מיני מופגן. על כן עיריית תל אביב נסחפה לבזבוז הכספי ולתמיכה המיוחצ"נת המוגזמת עד לזרא במצעד, ובעצם בהחצנת הנטיות הסקסואליות של ההומואים והלסביות. גם התקשורת, בצהלת שוטים ובצבעים הנכונים, עזרה לקמפיין הדוחה. עיתונים חילונים תמיד אהבו להיראות נאורים בעיני עצמם ובעיני קוראיהם. אני בכוונה לא נכנס לוויכוח הישן אם מדובר בנטייה או בסטייה. גם לא אם הכרה בלגיטימיות שלה, תעודד צעירים לצאת מהארון או להישאר בו. גם את הדיון על זכויותיהם הנוכחיות והעתידיות נשמור לפעם אחרת. הוויכוח הפעם כאמור הוא על הדרך בה מנסים ההומואים לעורר אהדה לעניינם. הם השתלטו בתבונה ובערמומיות על משבצת ה"נאורות". כל מי שמתנגד להם ולדרכם נחשב לחשוך (רק תראו באיזו מהירות טומי לפיד הפופוליסט זיהה את ההזדמנות והפך מהומופוב ליקיר הקהילה). תמיכה בהומואים הפכה לבון-טון בחוגים קובעי הטעם, ומי שעוזר לזה הם כמה ש"סניקים שוטים שמוסיפים גידופים משלהם להומואים ומגבירים בהם את התמיכה. לצניעות אין יחצ"נים. צניעות ואיפוק, באופן טבעי, אינם צועדים ברחוב ואין להם דגלים לתלייה על עמודי חשמל. לצניעות יש בית ואין לה רחוב. אין לה תשדירים נוצצים וג´ינגלים תוססים. הקהילה של הצנועים לא מתנשקת ומתגפפת ברחוב, לא חושבת שכל יום פורים ולא מספרת לכולם שהיא יצאה או נכנסה לארון. היא פשוט צנועה. אין לה מצעדים, אבל יש לה גאווה.

טל קר

New member
לאופק, אני מציעה לנצל את יכולת

השרשור כדי לפתוח פינת הומופוביה אם יעלה הצורך (בתקווה שלא יעלה) בכל אופן, תשובה לשגיא: רק היהדות האורתדוקסית מכנה זאת תועבה, בזרמים הרפורמים יש גם גייז כרבנים. שנית, אני מכנה שלא בפומבי אנשים שכמוך שקוראים לגאווה תועבה בשלל כינויים וביטויים. אז מה? שלישית, הייתי במצעד הגאווה, וזה היה כיף, וצבעוני, ונעים, ועליז. נראה לי שהגרוטסקיות הפתאטיות והמוזרות פשוט בעיניים שלך, וכדאי לך לבדוק למה. למה אנשים צועדים בצבעוניות עם דגלים ועם אחווה גורמת לך כאלו רגשות שליליים. מאיפה זה נובע. איזה חלק באישיותך זה משקף. רביעית, אם ישאלך בנך, תסביר לו, שכמו שיש גברים שנמשכים לנשים ונשים שנמשכות לגברים יש גם גברים שנמשכים לגברים ונשים שנמשכות לנשים.ואין בכך כל רע. לכן, כל מי שמתנגד להם ולדרכם נחשב לחשוך. מי שדוחף את אפו לתחתונים של שכנו ועוד קורא לזה בשלל כינויים החל מתועבה וכלה בגרוטסקי, כנראה שאינו אדם מפותח במיוחד. אתה יכול לבחור להיות צנוע ומאופק מה שזה לא אומר הצניעות והאיפוק שאתה מגדיר על פי הגדרותיך האישיות. אבל אין לך זכות להחיל זאת על אחרים. אפרופו איפוק, מה דעתך להתחיל מהודעותיך שלך?

איש יקר...

שמע נא,אחי היקר, ראשית, אם אתה כבר נכנס לפורום גאים ופותח דיון בנושא, ראוי לפחות שהפניה תהיה בגוף שני, ולא על "אותם ההומואים". אנחנו פה, אם אתה מתדיין איתנו, אז עד הסוף. שנית, אהבתי את הדרך בה ניסחת ברהיטות כה ברורה את העובדה שאין לך פואנטה. אתה מונה שורה ארוכה של נושאים עליהם אתה לא רוצה לפתוח את הדיון, ובו-זמנית פוסל קטגורית את הצורך להתמודד עם אותם נושאים (בין השאר בדרך ההתמודדות הססגונית), בשם הצניעות. כל אותם נושאים שביקשת לא לפתוח עליהם את הדיון הם אלו הדורשים מאיתנו להעלות את נושא ההומוסקסואליות לראש חוצות. מה אתה מצפה, למשל מאישה שהרבנות אסרה עליה להיפגש עם ילדיה כל זמן שהיא בקשר עם אהובתה? איך היא יכולה להסתיר את נטיותיה? מה נשאר לה, כשהחוק מותיר את הסמכות בידי הרבנים, מלבד לצעוד בגאווה יד ביד עם בחירת ליבה, ולצעוק "אני כאן, תתרגלו"? אני רוצה לראות מה אתה היית עושה, לו הממסד והחברה היו רואים אמונה דתית כסטייה. איך אתה היית מתייחס למישהו שמנסה לטעון שהצניעות יפה ליהדות שלך? אני רוצה להודות לך ששיתפת אותנו במאמרך. אין הומופוביה שיותר חביבה עלי מהומופוביה רציונלית. הנסיון להסביר באמצעים לוגיים את הפחד שלך נשמע מאד מרשים. אבל כשתגרד את פני שטח הטיעונים שלך, תראה שלא אמרת שום דבר בעצם.

אופק L

New member
בזבוז כזה של משאבים ומילים מכובדות

ובעצם לא אמרת דבר. הצניעות יש לה בית, ולא רחוב. אבל הצניעות עליה אתה מדבר לא זורקת ילדים לרחוב או גורמת להם להתאבד רק בגלל שהמיניות שלהם שונה. למי אכפת בכלל איך היהדות מכנה זאת? והרי אנחנו בפורום "גאווה" ולא בפורום "דתיים" או "יהדות". היהדות יוצאת גם נגד נשים הלבושות בחולצות קצרות, גברים הנוסעים בשבת ונשים עקרות - הומוסקסואליות זה רק קצה קצהו של השינאה היהודית. אתה לא נכנס לדיון אם מדובר בנטיה או בסטיה, ובאותה נשימה אתה מספר לנו מה היהדות חושבת על הגאות ושמדובר בתועבה - אז תחליט, זו נטיה או תועבה? אם תרצה לנהל דיון רציני, הדלת פתוחה בפנייך ונשמח לענות ולדבר גם על הצד שלנו - אם כל מבוקשך הוא לעורר שדים ולהסביר לנו שוב כמה אנחנו "סוטים" ו"מתועבים" - עשה זאת במקום אחר. היינו בצבא בדיוק כמותך, אנחנו עובדים כמורים, מחנכים, פוליטיקאים, אנשי במה ובידור, אמנות, תקשורת ואוניברסיטה - הרשימה עוד ארוכה.
סבלנות, זה הכי חשוב

DJNYC

New member
מסכים ומוסיף רק ש...

שגיב. כל עוד יש אנשים שחושבים כמוך יהיו אנשים כמוני שיצעדו.

אופק L

New member
לצערנו לא חסרים אנשים חשוכי דעת

כמו שגיב בעולם, וכבר אמרו פעם שיש שני סוגים של הומופובים: אלה שאומרים לך מול הפנים את מה שהם חושבים עלייך, ואלה שמדברים עלייך מאחורי הגב (מה שנקרא בעדה המקצועית - גיי פרינדלי). מצעדי הגאווה ימשיכו להתקיים עוד שנים רבות, בכל העולם, בהשתתפות מאות אלפי אנשים, סלבריטאים, אנשי פוליטיקה ודמויות מרכזיות. גם עבור ההומוסקסואלים, וגם עבור הדמוקרטיה ומיגור השינאה.

טל קר

New member
?? ממתי הומפובים שמדברים על גייז

מאחורי הגב נקראים גיי פרינדלי??

דרור22

New member
פשוט עצוב

שיש אנשים שחושבים כמוך. ולשאר חברי לפורום אנני חושב שהוא בכלל חזר לבדוק את התגובות שלנו וזה עוד יותר עצוב.... בנתיים, אני מקווה שמצעדי הגאווה ימשיכו וירבו ואילו אנשים כמהו לא !

SC

New member
שגיב היקר !

קראתי את מה שכתבת ואתה יודע מה, ישבתי וכמעט צחקתי. כי כתבת וכתבת אבל חוץ מלהעיד על היותך הומופוב ובעל דעות חשוכות לא אמרת דבר וחצי דבר. בפעם הבאה שעיריית תל אביב תבזבז גם את כספי האזרחים "ההם" שלה שגם משלמים מיסים על מצעד גאווה תועבה שכזה, תדע שהיא עושה זאת לכבודך ולשכמותך בלבד והמצעד הזה צועד בכל שנה הישר לליבך ולשכלך, על מנת לנסות ולגרום לך להבין בכל שנה מחדש, שמדובר בבני אדם חכמים, יפים, טובים, מוכשרים, שמשרתים בצבא, שמשלמים מיסים ובסה"כ מבקשים מהחברה לפנות מקום גם להם. אבל אם צניעות עינייך מבקשות הריני להפנותך לבני ברק/ מאה שערים שם לא תמצא את הדברים האלו ברחובות, שם תמצא אותם בבתים ובישיבות, שם תמצא אותם בסתר. ממש כמו שאתה מבקש לעשות פה. האם יותר צנוע בעינייך שרב מקיים יחסי מין עם תלמידיו לישיבה (שהם הקטנים והאומללים האלה, סטרייטים כמוך, כמעט כולם) ? האם זה מתאים לך יותר ? כנראה שלא ! הרי למה להכיר את הנושא, ללמוד אותו ולהתמודד איתו אם אפשר לפחד ולהמשיך לחיות כמו בימי הביניים. אז בוא ואומר לך יקירי, לך לך, חפש לך עניין בחיים, אל תשפוט אף אחד, תסתכל בפנים אצלך ותתקן את המעוות שם, אנחנו עם אחד עם הרבה צרות וסבל, תאהב את עצמך, תנסה ללמוד לאהוב אותנו, תקבל ותכבד את הזולת והשונה ממך וזכור תמיד תמיד מחר זה יהיה הבן או הבת שלך, האם תרצה לאמלל גם את חייהם ?

כן, הוא ממש עשה לנו "לופ" במוח

נראה לי שכולנו הרגשנו את זה. כאילו, אחרי שקראנו את ההודעה שלו, עטינו על פנינו מן הבעה כזאת של... "מה? מה? מה?" כאילו... על מה יש בכלל להגיב? מה הוא כתב?? מה הוא אמר, בעצם?? כלום, לעזאזל!!! אבל הרגע קראנו הודעה די ארוכה... שכל משפט שלה בנפרד היה משפט הגיוני בעברית... אז... יאללה, נגיב! רגע, אבל על מה??? וכולי... נראה לי הוא סתם גרם לכמה קצרים במוח של הקורא יחד עם כמה ERRORS, מן הודעות שגיאה כאלה... בקיצור, הודעה מוזרה!...

SC

New member
טוב, אז אין יותר לופים כאלה

אצלי בראש מהודעות כאלה. הוא בא קישקש הלך ופחד להגיב, ברור שהוא לא מכבד את עצמו.

MARMELAD

New member
יש אנשים

שסתם באים ומקללים. יש את אלה שמדברים ומדברים ומדברים תשאל אותי - אני מעדיף את אלה שמדברים

SC

New member
נכון

כיף לדבר עם אלו שמדברים ומדברים אבל לא עם אלו שבאים לעקוץ ולדבר שטויות.

../images/Emo67.gif סתום! פשוט סתום! ../images/Emo88.gif../images/Emo88.gif../images/Emo88.gif

אין לי כוח אפילו להגיב על השטויות העלובות האלו...

אוף, אני מעריץ את כל אלה שהיה להם

כוח להגיב להודעה הזאת... איך? איך אפשר? מאיפה מוצאים את הכוח להגיב על כזה דבר? אוף... שגיב, אני... אין לי כוח ואין לי מלים. אני לא רוצה להגיד "אתה פשוט מדבר שטויות" כי מן הסתם לא יהיה לכך כל טעם. אבל... אני פשוט לא מצליח להבין איך אתה יכול לחשוב ככה, לכתוב ככה, להגיד דברים כל-כך תלושים ובלתי הגיוניים. מצעד הגאווה הזה הוא דבר אדיר, כי כאשר לוקחים קבוצת אנשים ורומסים אותה חיצונית ופנימית, מחדירים לה לתוך הנשמה שהם מלוכלכים ולא בסדר, מחדירים להם את הוירוס הזה לתוך הנשמה שלהם עצמם, עד שחלק מהם אפילו מאמינים בתוך תוכם שיש משהו לא בסדר בנטייתם, קבוצת אנשים כזאת צריכה לקום ולהתאגד ולהתחבק ולעשות מצעדי גאווה ולצרוח בקולי קולות את ה"אנחנו בסדר - יותר מבסדר!!! וזה בסדר להרגיש את מה שאנחנו מרגישים ולהיות את מה שאנחנו!!!" היא צריכה לעשות כך. ואם היא לא עושה כך, היא פשוט חוטאת לעצמה.

למעלה