|גאוואולפן למדריכים באוניברסיטה ת"א

גוזיה

New member
|גאוואולפן למדריכים באוניברסיטה ת"א

הבהרה! לכל המעוניינים לדעת לגבי האולפן להכשרת מדריכים באוניברסיטה ת"א, פתיחת האולפן באוניברסיטה היתה אמנם רעיון של גדי(אחד מני רבים מרעיוניו המבריקים) אולם הוא מנוהל ומרוכז ע"י ליאורה סלוצקי מדריכה ומרכזת ותיקה אשר עובדת שנים רבות באולפן בוינגייט ע"ש נינה אורעד שגדי סיים שם את הקורס. אי לכך האולפן הוא לא של גדי אלא של האוניברסיטה וגדי משמש שם בתור יועץ מקצועי וליאורה מנהלת את האולפן.ועוד הבהרה אחת - זה לא קורס! זה אולפן להכשרת מדריכים. לזיכרו של גיורא קדמון!! גוזיה- בוגרת אולפן וינגייט |
 
יש לי כמה שאלות בנושא

מה ההבדל בין האולפן לבין הקורס? אני מתעניינת בקורס (או אולפן, איך שקוראים לזה) שהרבה אנשים מההרקדה עושים, אבל סתם בשביל הכיף, לא כדי להיות מרקידים אחר כך. מה בדיוק התהליך (כמו שאני מבינה הרבה אנשים מהפורום עשו את הקורס הזה)? יש תנאי קבלה, מבחנים וכו´?
 
לפלמןנית2. אין דרישות מיוחדות לקורס

מתקים באוניברסיטה בהנהלת גדי ביטון.כל יום שישי במשך שנה שלמה.כל מפגש מהבןקר כ-5 שעות.המחיר היה בקורס הקודם 4000 שקלים.אלה שדיברתי איתם על הקורס אמרו שזה בהחלט שוה את המחיר שמשלמים.הקורס מתחיל עכשיו.כמעט כל הרוקדים קבלו גם תעודת מרקיד.לדעתי מתאים ושוה לך.
 

revgola

New member
כן ישנן דרישות וממש לא כולם עברו

לקורס כן יש מבחן כניסה. לפני מה ששמעתי, בקורס של שנה שעברה היה אחוז די גבוה של אנשים שלא עברו את הקורס ולא קיבלו תעודת מרקיד.
 
אולפן. אם את לא יודעת לדבר עברית

בכלל אז לא יקבלו אותך. אם מעולם לא רקדת ריקודי עם אז לא יקבלו אותך. ואם חס וחלילה את צולעת חזק אז גם לא יקבלו אותך. מי אמר שאחוז גבוה נכשלו. יש כאלה שלעולם לא יוכלו להיות מדריכים אפילו בבית אבות. שתהיה לך שנה טובה ונעימה. שנת שלום ובריאות.
 
אחלה הומור על חשבון האולפנים.

אולפן תל אביב , בהנהלת ליאורה סלוצקי. גדי - כפי שכתבה כאן בפורום גוזה, חניכת אולפן וינגייט - הוא יועץ אומנותי של האולפן. מתקיים באונברסיטת תל אביב , אחד לשבוע, בד"כ ביום שישי. במבחני הכניסה - בודקים את הידע הבסיסי שלך בריקודי יסוד. או בריקודים המקובלים בהרקדות. אם את יודעת את הריקודים , נכון , בלי שגיאות, או אם את מסוגלת להשתלב בהרקדה - למרות אי ידיעת הריקוד. את מתקבלת בלי בעיות. במשך השנה לומדים את כל ריקודי היסוד, לפעמים על ידי היוצר עצמו. מנתחים את הריקודים לומדים לרושמם ולקרוא רישומים בחוברות וספרים. יש הרצאות על תולדות ריקודי עם, ריקודי עדות ועוד. כמובן - ההשכלה שלך חשובה. מעדיפים בעלי השכלה תיכונית ומעלה. אם יש לך השכלה פדגוגית או אם עיסוקך בהוראה , הסיכויים שלך להתקבל - גבוהים. ובכל זאת המבחן האמיתי הוא בסוף, יש מבחן בכתב , על התיאוריה שלומדים באולפן. תורת הדרכה , מוסיקה, תולדות ריקודי עם. ומבחן ידע מעשי. כל תלמיד מוציא בהגרלה פתק בו כתוב איזה ריקוד הוא צריך ללמד את הקבוצה, כאשר הבוחנים בודקים את ביטחונו העצמי, הידע שלו בביצוע הריקוד והדרכתו, אופן חלוקת הקטעים בהדרכה, טון הדיבור,קריאות העזרה ללומדים וכדומה. באולפן וינגייט מאפשרים למשתתפים לעשות עבודת גמר באחד הנושאים הקשורים בריקודי עם. בדרך כלל בוחרים יוצר , ומנתחים את עברו ויצירתו. אין להיבהל. כל רוקד ממוצע שיש לו גישה וכושר מנהיגות יכול לעבור את האולפן. בהצלחה
 
תודה רבה לכולכם

על האינפורמציה. אני עדיין מתלבטת אם כדאי לי לעבור את הקורס הזה (לא ידעתי שזה עולה כל כך הרבה כסף ולוקח כל כך הרבה זמן) לאור העובדה שאין לי כוונות להפוך למרקידה/ מדריכה ורציתי לעשות את זה סתם בשביל הכיף. שנה טובה!
 
לפלמונית - המשך "בשביל הכיף"

בשביל הכיף , עדיף לרקוד אצל מדריך טוב, ולפגוש הרבה אנשים, במחיר סביר - ולא לרקוד ביום שישי בבוקר עם 15 - 10 איש. אם את רוצה להיות מדריכה - אין לזה מחיר . זה בודאי משתלם. אז באים ללמוד ולא לבלות. בדרך כלל- מעריכים אולפן לפי רצינות המשתתפים בו. אולפן, שמשתתפיו באים לעשות כיף - הוא רדוד. 4000 שקל לשנה - למה ? לא חבל. בחוג שבועי , אצל מדריך טוב, באוירה מצוינת - משלמים 25 שקלים לערב = 100 בחודש 1200 בשנה . ונהנים מאוד. לידיעתך , לרקוד אצל מדריך טוב, אשר משמש דוגמא חיה , למה שרוכשים באולפן עדיף על כל אולפן. המשתתפים באולפן - אמנם לומדים נושאים חדשים אבל בעבודה המעשית - הם מעתיקים את מדריכיהם, מילדותם עד כניסתם לאולפן. מקוה שתחליטי נכון , ותבחרי את המתאים לך ביותר. חבר
 
לפלמונית2 שלום.משך הקורס הוא שנה

שלמה. כלומר כמעט כל ימי שישי במשך השנה ממש קרוב ל-50 מפגשים.חלק גדול מהמשתלמים בשנה שעברה הלכו לקורס בשביל הכיף.האמיני לי שזה לא הרבה זמן כי הזמן רץ יותר ממה שאנחנו מרגישים וחושבים.תסגרי את העיניים ותפתחי ותראי שכבר עברה שנה.בנוגע לסכום שנראה גבוה למעשה הוא בכלל לא גבוהה יחסית למספר הפעמים והשעות שאת נמצאת.את תלמדי את כל הריקודים הבסיסיים בניהם גם ריקודים חדשים כמו את חירותי וכולה בצורה מדוייקת.בקיצור את תלמדי דברים שקשורים לריקודי העם שקודם לא חשבת עליהם ולא ידעת אותם.
 
למעלה