גאוט

גאוט

שלום לכולם, אשמח לשמוע את דעתכם / נסיונכם עם גאוט. מאחר ומדובר על הווצרות קריסטלים כתוצאה מעלייה חריגה בחומצה יורית (אגב לעיתים גם בערכי נורמה של החומצה היטרית) ופורינים אני רואה בזה פעילות ייתר של Yin Wei Mai או חסר ב-Yin Qiao Mai שלא מווסתים נכון ריכוזיות חומר. יחד עם זה, מדובר בלחות חום שלא מווסתת / מונעת / מנוקה ולכן שוקעת במפרקים ומעוררת את תגובת מע' החיסון. לסובלים מגאוט ממולץ להמנע ממזונות חומציים ובשר. כמובן שהכל תלוי דופק ופרמטרים אחרים אבל אשמח לתובנות - ראיה סינית שלכם, פורמולות שעושות את העבודה או כל דבר אחר סופ"ש נעים, אבי

אביpeled

New member
גאוט

היי, אני חושב שאחת הבעיות בגאוט היא הלחות החמה השוקעת במפרקים ומקורה הוא בטחול . מדובר בעיקר בכאב אודם ונפיחות ומבחינת פורמולה הגיונית נראה לי שמודיפיקציה של XUAN BI TANG עשויה להתאים (אם אכן האבחנה היא חום לחות) יש חשיבות רבה לתזונה מניעתית ולהעדיף ירקות עליים ,להימנע מבשר,מזונות מעובדים ובכלל ג'אנק. מומלץ להוסיף אומגה 3 ו/או חומצות שומן אחרות שמהוות בסיס אנטי דלקתי ,ויטמין C שמקטין סיכונים להתפרצות (2000 מ"ג ביום בממוצע),כמו כן הצמח מורינגה והרפגו ("צפורני השטן") עשויים להקל על הכאב ולהוריד חומציות .לא לשכוח לשתות המון מים ולהימנע מאלכוהול . לגבי קפאין יש דעות חלוקות (יש מחקרים שהראו שקפאין דווקא מוריד את רמת האוריאה) . דיקור - בהתאם לאבחנתך ... חג שמח
אבי פלד-רפואה סינית ותזונה טבעית

דליאור

New member
דיקור לגאוט

אישית לא יצא לי לטפל בגאוט, אבל שמעתי מאילן הורביץ שדיקור שSP10, LI11 והקזה בBL40 הביא לתוצאות יפות.(בנוסף לשינוי בתזונה כמובן) בהצלחה.

למעלה