גאולה פרטית...

גאולה פרטית...

בזמן האחרון הרבה מדברים על הגאולה, מצפים כבר וכוספים לבואו של המשיח לגאול אותנו מחיינו הרייקניים ומלאים בשחרות. בואו אני אספר לכם משהו מתורתו של רופא הנשמות רב נחמן מברסלב זצ"ל- כמו שיש גאולה כללית של כל העולם , כך אדם יכול להגיע לגאולה פרטית. מה זה בעצם גלות ומה זה בעצם גאולה, הפסוק העקרי שמגדיר את מצב העולם בבוא הגאולה הוא "מלאה הארץ דעה את ה'" דהיינו ההסתרה של הקב"ה בעולם כיום כבר תעלם וכולם יהיו מלאים באמונה אין סופית. אם כך גם עכשיו בתוך האפלה אם אדם לוקח את עצמו ומחדיר בעצמו אמונה "דעת ה'" הרי הוא גואל את נפשו גאולה פרטית וכבר בעולם הזה חיי כדוגמת העולם הבא

גריני

New member
קשה לי להאמין ב"גאולה כללית"

אני הרבה יותר מתחברת ל"גאולה פרטית", וגם זה - בערבון מוגבל. ההתנסות האישית שלי היא של עלייה משמעותית באיכות החיים שלי, בעקבות הכנסת הרוחניות אל חיי, אל תוך היום יום. אבל מכאן ועד ל"חיים כדוגמת העולם הבא" - המרחק עדיין רב מאוד! אני חושבת שחיים בממד הפיסי, מעצם טבעם - אינם משוללי עליות וירידות, קשיים וכאבי-לב מסוגים שונים. וגם "אמונה אין-סופית"? - אני לא כ"כ בטוחה שזה אפשרי, כל עוד אנחנו מגולמים בגוף פיסי. לאחרונה אני קוראת די הרבה סיפורים של "יוצאים בשאלה" - ולומדת מהם, שגם מי שמגדירים עצמם כדתיים, אפילו חרדים - אינם מנועים מספקות פה ושם... קל וחומר - מי שגדל באווירה חילונית לחלוטין, והיה אתאיסט מושבע (כמוני, למשל) - ומצא בכל-זאת את דרכו אל אמונה בנסתר, ומידי פעם מציקות השאלות האלה והתהיות שמא אני "עובדת על עצמי"...

The Warrior

New member
פרט וכלל

נראה לי שכוונת יוגב רונן ב"עולם הבא" היא לא עולם רוחני לחלוטין מבלעדי הגוף הפיזי. ישנו מושג של "עולם הבא" במובן של העולם הזה עם סיום התהליך עכשיו. זה קורה ומגיע, ויותר מאשר לצפות (לדעתי) יש לעשות, ויותר מלעשות יש להשתדל להיות (אחד). כיון שמבחינה רוחנית כולנו אחד, הרי שגאולה פרטית משמעותה כבר גאולה כללית לאלו שמתחברים לזה. במילים אחרות, ברגע שאני הולך ונפתח, הרי שגם אלו שמקושרים אלי ישירות נפתחים גם הם, על פי יכולתם. מלבד אלו שאני קשור אליהם בקשר משפחתי פיזי, הרי ישנו לכל אחד המשפחה הרוחנית שלו, כלומר אותם בני אדם אליהם הוא שייך מעצם מקורו. זה לא תמיד תואם את המשפחה הפיזית. מכל מקום, אותם אלו שמקושרים ישירות לאדם מושפעים תחילה ובהתאם לעצמה גם המעגלים היותר רחבים עד סוף כל היצורים וסוף הזמנים. ההשפעה פועלת גם לעתיד וגם כוחה לעבר. כך שממש גאולה פרטית טהורה אין, כי האדם שמשתחרר (נגאל), הוא לא לבד.

יש נקודה בדבריך...

שבאמת כל עוד אנחנו מלובשים בגוף, קשה מאד להגיע לזה. וזה באמת לא משנה דתי, חרדי , חילוני. כולנו נשמות אחת עם זקן ואחת בלי אחת עם כיפה ואחת בלי זה באמת לא משנה. מה שכן יש צדיקים שהגיעו כל כך לזיכוך החומר עד כדי כך שהגוף שלהם נעשה לבוש לגבי הנשמה. ויש כלל שהמחובר לטהור - טהור הוא. ולכן מי שבאמת מדבק בצדיקים האמיתיים הם יכולים להביא אותו למצב שהוא יהייה צדיק גדול כמוהם, ויזכה להתענג בערבות האמונה כמו שהם הגיעו.

היי רונן

לא יצא לך לפגוש כמה מאות אנשים מאמינים שגם מאוד מסקנים? גם היום לא חסר כאלה. אך בו ניקח את הדוגמא הבולטת והקשה שהיא שואה. הרי רבנים ומאמינים הלכו לתאי הגזים ביחד אם אתאיסטים סוציאליסטים. אני לא פוסל את דבריך חשוב מאוד להבהיר את העניין של אמונה ודעת ה. כהרי בכוח של אמונה פשוטה בכך שבורא עולם קיים ומנהיג את העולם אי אפשר לקרוע את ים סוף.

הנהנה

New member
על ייסורים והשואה

ניתן לקרוא כאן http://olam-jew.com/yisurim.htm סדרת מאמרים בנושא שכר ועונש ומטרת הייסורין והגמול הנצחי, וההשגחה האלוקית ועוד מכתב חיזוק- מהרב אהרון ראטה למעוני ומיוסרי השואה. מהות הייסורים בעולם הזה- מתוך דברי הרב חיים פרינדלנדר: "... כל אחד מקבל את השפע והצמצום לפי חלקו בתיקון הבריאה" סרט השואה (הרב נויגרשל) הסיבות לייסורין ועל הגמול בעולם הזה ובעולם הבא מאת הרמב"ן מדוע אין לשאול על ניספי השואה ''למה הלכו כצאן לטבח?'' http://olam-jew.com/yisurim.htm

למעלה