ג'אול ודוגמאות שונות

tsachiho

New member
ג'אול ודוגמאות שונות

אני כותב מצגת הקשורה למנגנוני פגיעה בטראומה, והבנת הקינמאטיקה הקשורה בפגיעה עצמה, אני מחפש השוואות לתוצאות שונות שקיבלתי בדוגמאות שערכתי להבנת המשמעות של המהירות בפגיעה, דוגמאות לפעילות / פעולה / חפץ כלשהו שהאנרגייה שלו מתבטאת ב- 4000 ג'אול, 5000 ג'אול ו7000 ג'אול. אם מישהו מכיר, אשמח מאוד לדוגמאות.

אחמס1

New member
האם תוכל לפרט קצת יותר?

מכונית במשקל טון נעה במהירות 10.2 קמ"ש כאשר אנרגית התנועה שלה 4000 ג'ול, 11.4 קמ"ש ב-5000 ג'ול ו-13.5 קמ"ש ב-7000 ג'ול. (שים לב ששמה של יחידת האנרגיה Joule הוא ג'וּל ולא גָ'אוּל)

tsachiho

New member
אז ככה...

ההתייחסות שלי היא רק לנוסע ברכב, ולא למשקל המכונית. נוסע במשקל 70 ק"ג במהירות 40 קמ"ש = 4235 ג'ול אם נעלה את משקלו ל-80 ק"ג = 4840 ג'ול אך אם נעלה את המהירות ל-50 קמ"ש = 6860 ג'ול כלומר, למהירות יש השפעה רבה יותר על האנרגיה מאשר המשקל.

אחמס1

New member
נכון, למהירות השפעה גדולה יותר על האנרגיה

הקינטית משום שזו נתונה ע"י E=½mv² (האנרגיה E בג'ול, m בקילוגרם ו-v במטרים לשנייה), מכיוון שהמהירות בריבוע, אם היא גדלה פי שניים, האנרגיה הקינטית גדלה פי ארבע, לעומת המסה שנמצאת ביחס לינארי. שים לב שהמספרים שכתבת מתאימים במדוייק לנוסחה, אבל די קרובים. עדיין לא הבנתי מה בדיוק אתה רוצה לדעת.

tsachiho

New member
רציתי...

ההדרכה היא לקהל שלא מבין מילה בפיזיקה, והכוונה היתה ליצור השוואה בין יחידות הג'ול הנוצרות פה, לבין גלגולי אנרגייה נוספים בעלי רמת אנרגיה דומה.

niv1990

New member
רעיונות להשוואה

אפשר להשוות את זה קודם כל לאנרגיית גובה (שנתונה ליד כדו הארץ במסה*גובה*9.8). אפשר להשוות את זה אולי לאנרגייה כימית (כלומר האנרגיה שנוצרת בשריפת גמות כלשהו של חומר), אם אתה מעוניין אני אחפש יכול לחשב משהו כזה (עבור חומרים מסוימים). אפשר להשוות את זה למתיחה באורך מסוים של קפיץ כלשהו שמוכר לקהל (?). אפשר גם להשוות לאנרגיה קינטית אחרת, ולומר אולי שהיא שווה לכמה פעמים האנרגיה של כדור רובה לדוגמא (למרות שהשוואה די מטעה בנזק הפוטנציאלי).

למעלה