בניגוד למר הולסט המלומד
אני בדיעה שלהר טלמן יש לא מעט להציע גם במוזיקה כלית - אך אני מסייג את עצמי, ההיכרות שלי עם טלמן מוגבלת לכמה עשרות בודדות של דיסקים משלו בספרייתי. שתי המלצות כמעט אוטומטיות עולות מיד למוזיקה כלית - הראשונה - שש הרביעיות הפריסאיות, יצירות מופת לכל דבר ועניין. אני ממליץ על אנסמבל סונרי, עם מוניקה האגט ו-ווילברט הזלזט, בין השאר. היום הדיסק נמכר בסדרת וריטס בווירג'ין. (שני דיסקים במחיר של מיד-פרייס). השניה, שהומלצה כאן ע" האדון הנכבד, מר מולכנסקי, סט שלם של "מוזיקה לשעת הסעודה", עם מוזיקה אנטיק קלן. לא נותר לי אלא להצטרף ברצון להמלצה. גם הקובץ המכונה "Essercizii Musici" הומלץ כבר כאן. אני אוהב מאוד את הביצוע של קאמרטה קלן בדויטשה הרמוניה מונדי. הסוויטות לכינור סולו ולחליל (או חלילית) סולו הושמצו כאן בשרשור. הרשו לי להתנער בפומבי מההשמצה המרושעת. הם ממש לא ממחזרות אחת את השניה. מספיק לשמוע את נגינתה של רייצ'ל פודג'ר בשביל להיווכח. כנראה שלי ולמר הולסט יש טעם שונה. בהתחשב שהולסט בחר לכנות את עצמו ע"ש מלחין משעמם ואפרורי למדי, לטעמי, אין בזה כדי להפתיע. עוד מוזיקה כלית - טלמן כתב אין ספור אוברטורות וסוויטות. אני ממליץ על שני דיסקים בביצועם של האקדמיה למוזיקה עתיקה ברלין, שיצאו בהרמוניה מונדי. תענוג של ממש. לחובבי החליליות שבינינו, אני ממליץ על אסופת סונטות וטריו סונטות בביצועם של "Le Concert Francais", עם החליליתן הנהדר סבסטיאן מארק. באמת יופי של דיסק. (יצא ב-נאיב). לגבי מוזיקה קולית - אני ממליץ על סדרת הדיסקים שיצאה בלייבל הגרמני CPO בניצוחו של לודגר רמי. "התחיה", למשל, זו אורטוריה נפלאה. טלמן כתב עשרות פסיונים, אני מכיר רק אחד, אבל יפה, משנת 1746, בניצוחו של הרמן מקס, עם סולנים מעולים כווילפרד יוכנס וקלאוס מרטנס. הדיסק יצא בחברת קפריצ'יו. זהו להפעם.