גאורג פיליפ טלמן

Qcumber

New member
גאורג פיליפ טלמן

מהן היצירות הכי מוערכות מתוך המאה מיליארד שהוא כתב? (אם אפשר כולל מבצע או הפנייה לדיסק ספיציפי?) תודה!

Molchansky

New member
אממ..

אני לא יודע מה הכי מוערך אבל אני יודע מה אני אהבתי קופסא של 4 דיסקים בשם Tafelmusik Musique de Table partagee en trois productions בביצוע של: reinhard Goebel Musica Antiqua Koln והשני שאהבתי הוא גם קופסא של 4 דיסקים בשם: Trumpet Concertos Complete בביצוע: Otto Sauter Kammerorchester Mannheim Nicol Matt

gilgarty

New member
יצירות טלמן היפות לדעתי

הסוויטה בלה מינור לחלילית ותזמורת כלי קשת טריו סונטות לחלילית כינור (או אבוב או חליל) וקונטינואו בקובץ Der getrue Musik Meister יש כמה יצירות יפות סונטה לפגוט וקונטינואו בפה מינור Esserrcizii musici יש שם סונטות וטריו סונטות סונטות מתודיות סונטות לשני חלילים אופוס 2 או אופוס 5 (סונטות קנוניות) 12 פנטסיות לחליל סולו - דיסק של ברתולד קאוקן בחברת אקסנט דיסק של ריצ'רקר קונסורט ובו קונצ'רטו בלה מינור לחלילית, כינור, אבוב וקונטינואו ויצירות אחרות סונטות לאבוב ולקונטינואו מנגן באבוב בארוק אחד בשם פונסל בחברת אקסנט

holst

New member
המוסיקה הקולית

של טלמן היא בכמה רמות טובה יותר מהמוסיקה הכלית. יש לו קנטטות מעולות וגם אופרות טובות מאוד. אני חושב שאחוז לא גדול מהמוסיקה הכלית הוא באמת טוב. כמו שהמליצו לפני הסונטה לבסון בפה מינור מאוד יפה, וגם הסוויטה בלה מינור, וישנן גם כמה טריו סונטות שאהבתי. את הסונטות לחליל ואת הפנטזיות אהבתי פחות. הן גם לרוב ממחזרות אחת את השניה. את רוב היצירות אני מכיר מנגינה ומהרדיו, אז אני לא כל כך מכיר דיסקים... יש לי תקליטים עם טריו סונטות בביצוע של בריכן, לאונהארט, ונגנים נוספים, אך החברה שהוציאה אותם כבר לא קיימת. השם שלה הוא Seon ואני לא ממש זוכר מי קנה אותם. אני חושב שפטרוס יודע.

Petrus

New member
כן, סוני קנו את כל הזכויות של Seon

כמו בערך עוד חצי עולם.

svevo

New member
בניגוד למר הולסט המלומד

אני בדיעה שלהר טלמן יש לא מעט להציע גם במוזיקה כלית - אך אני מסייג את עצמי, ההיכרות שלי עם טלמן מוגבלת לכמה עשרות בודדות של דיסקים משלו בספרייתי. שתי המלצות כמעט אוטומטיות עולות מיד למוזיקה כלית - הראשונה - שש הרביעיות הפריסאיות, יצירות מופת לכל דבר ועניין. אני ממליץ על אנסמבל סונרי, עם מוניקה האגט ו-ווילברט הזלזט, בין השאר. היום הדיסק נמכר בסדרת וריטס בווירג'ין. (שני דיסקים במחיר של מיד-פרייס). השניה, שהומלצה כאן ע" האדון הנכבד, מר מולכנסקי, סט שלם של "מוזיקה לשעת הסעודה", עם מוזיקה אנטיק קלן. לא נותר לי אלא להצטרף ברצון להמלצה. גם הקובץ המכונה "Essercizii Musici" הומלץ כבר כאן. אני אוהב מאוד את הביצוע של קאמרטה קלן בדויטשה הרמוניה מונדי. הסוויטות לכינור סולו ולחליל (או חלילית) סולו הושמצו כאן בשרשור. הרשו לי להתנער בפומבי מההשמצה המרושעת. הם ממש לא ממחזרות אחת את השניה. מספיק לשמוע את נגינתה של רייצ'ל פודג'ר בשביל להיווכח. כנראה שלי ולמר הולסט יש טעם שונה. בהתחשב שהולסט בחר לכנות את עצמו ע"ש מלחין משעמם ואפרורי למדי, לטעמי, אין בזה כדי להפתיע. עוד מוזיקה כלית - טלמן כתב אין ספור אוברטורות וסוויטות. אני ממליץ על שני דיסקים בביצועם של האקדמיה למוזיקה עתיקה ברלין, שיצאו בהרמוניה מונדי. תענוג של ממש. לחובבי החליליות שבינינו, אני ממליץ על אסופת סונטות וטריו סונטות בביצועם של "Le Concert Francais", עם החליליתן הנהדר סבסטיאן מארק. באמת יופי של דיסק. (יצא ב-נאיב). לגבי מוזיקה קולית - אני ממליץ על סדרת הדיסקים שיצאה בלייבל הגרמני CPO בניצוחו של לודגר רמי. "התחיה", למשל, זו אורטוריה נפלאה. טלמן כתב עשרות פסיונים, אני מכיר רק אחד, אבל יפה, משנת 1746, בניצוחו של הרמן מקס, עם סולנים מעולים כווילפרד יוכנס וקלאוס מרטנס. הדיסק יצא בחברת קפריצ'יו. זהו להפעם.

holst

New member
אווץ'.

כנראה שנגעתי בנקודה רגישה אצל מישהו... אין לי בעיה כלל עם כל מה שכתבת, רק חבל שאתה מפנה נגדי (ונגד הולסט שלא עשה לך כל רע) ביטויים לא נעימים. אם תרצה אתנצל בפניך אישית שזה הטעם שלי. חוץ מזה, קראתי את המלצותיך ואקח אותן לתשומת ליבי ברכישה הבאה. אם תרצה אוכל להמליץ לך על כמה מיצירותיו של הולסט, שאיני חושב שהוא אפרורי כלל וכלל. אגב, הכינוי שלי "הולסט" הוא רק סוג של "שם עט" שאני משתמש בו הרבה שנים. בסה"כ ניגנתי סוויטה שלו בתזמורת נוער והתלהבתי...

svevo

New member
ההשתרשרות הטלמנית הזו

הוציאה ממני קצת אנרגיות שליליות. אתך הסליחה. אני לא מכיר מספיק את הולסט בשביל לקבוע שהוא משעמם. דווקא יש כמה רגעים יפים בפלנטות שלו. המלצות יתקבלו ברצון. יש משהו קאמרי נחמד?

holst

New member
בשמחה:

כמה יצירות תזמורתיות שאני אוהב: Dances from the morning of the year Choral Symphony משהו יותר "מתובל" Benny-Mora Oriental Suite לאחר ביקור בצפון אפריקה. אני רק רוצה לציין שה"פלנטות" אינן מייצגות את אופי הכתיבה שלו באופן כללי. זו יצירה דיי שונה מן השאר. הולסט כתב הרבה מוסיקה מאוד טובה למקהלה. אחת היצירות האהובות עלי זה קובץ שנקרא Hymns from the Rig-Veda זה מבוסס על טקסטים הודיים. אין להולסט הרבה מוסיקה קאמרית טובה. הוא כתב בעיקר למקהלה ולתזמורת. אם אתה פריק של חמישיות כלי נשיפה הוא כתב אחת כזו, וגם חמישית פסנתר וכלי נשיפה. חלק מהיצירות שהזכרתי יצאו בסדרת הEssential של דקה, אם אייתתי נכון. אולי זה לא השתמע נכון מדבריי, אבל אין לי שמץ של דר נגד טלמן, אלא להיפך. הוא ממש "מלחין ילדות" בשבילי, ניגנתי יצירות שלו מהשנה הראשונה שניגנתי על חליל, ותמיד מאוד נהנתי.

Qcumber

New member
תודה רבה לך!

וגם לכל השאר. יש לי הרבה עבודה עכשיו. :) אגב, אם כבר אני מציק... מה לגבי ויואלדי? מה הוא עשה בכלל חוץ מארבע העונות?

Molchansky

New member
לגבי ויואלדי

אני באמת לא מכיר הרבה דברים שלו, אבל אולי זה יעניין אותך, יש לו אופרה בשם אורלנדו פיוריוסי (אני לא בטוח שמבטאים ככה, בטח יצעקו עלי עוד מעט) אופרה מאוד יפה, אם אתה אוהב אופרות אז נראה לי שתהנה ממנה (ואם כבר להשיג אז בביצוע שיש בו את פיליפ ג'רוסקי, קול נפלא יש לו)

למעלה