גאות הכוכב

EverMan

New member
גאות הכוכב

יצא לי ללכת לספריה סתם להכין עבודה והחלטתי להחליף ספרים (למי יש זמן לקרוא יותר ? לעזאזל עם עונת המבחנים) ובכן לקחתי את גלות הכוכב של דיויד גרין, ספר אחלה מומלץ בחום, מישהו יודע איך קוראים לו באנגלית ? הספר מספר על העתיד שבוא בני-אדם מגלים את הגלקסיה ואת הגזעים שבה, גלקסיה שיש בה מוסד ושמו הסיפריה שזה כל הידע שקיים, בין הידע יש ידע בנוגע ל``רימום`` יצורים, להפוך יצורים לתבונתיים, ומסתבר שלכל הגזעים הגדולים והקטנים יש פטרון שרומם אותם חוץ מלבני האנוש המסכנים. בני האדם מרוממים דולפינים וכלבים. והסיפור מתחיל במשלחת הדולפינית כולה הראשונה לחלל שהיא נרדפת לאחר שגילתה את ספינות ענק נטושות של פטרונים עתיקים של הגזעים הקיימים. ומתחיל אחריה מרדף של מיליון ציי מלחמה,עד שהיא מתרסקת על כוכב מים/מתכת ופה מתחיל הסיפור האמיתי. תהנו מהקריאה -=EverMan=-

הייזל

New member
אתה בטוח שבני האדם ריממו

כלבים? לי זה לא זכור. בכל מקרה אם אהבת את הספר הזה למה שלא תנסה את הספר השני ``מלחמת הרימום``. חוץ מזה יש כתבה מקיפה למדי על הסופר דיויד ברין באתר האגודה.

דרגורן

New member
הספר באנגלית: Startide raising

והייזל צודקת בני האדם רוממו את הדולפינים ואת הקופים ולא את הכלבים!! אני גם אהבתי את הספרים מאד (למרות שהספר מרגיז כי הוא עושה רושם של השני בסידרה ולא הראשון...........)

EverMan

New member
נכון התבלבלתי

הם רוממו קופים ולא כלבים ... התכוונתי לקופים, אם תשימו לב לשעה של ההודעה תראו שזה דיי מאוחר בבוקר ומיהרתי ללימודים. התבלבלתי כי יש קטע שמציין שהם אילפו כלבים כמו איזה גזע דומה.

למעלה