גאזים,לקטוז ודאגות

גאזים,לקטוז ודאגות ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

בתנו בת ה-3 חודשים וחצי ניזונה מהתכשיר "נוטרמיגן" (עקב כאבי בטן עזים גאזים והתפתלויות שלא נמצאה להם סיבה)- האם יש להמשיך לתת את תוסף התזונה A+D בנוסף, הרי התכשיר כולל בתוכו את הויטמינים הללו? שאלה נוספת: אילו דרכים קיימות לבדיקת רגישות ללקטוז אצל תינוק קטן כזה? תודה, ההורים המודאגים

גאזים

תכשיר נוטרמיגן נתן לא בגלל רגישות ללקטוז שהינה נדירה בגיל זה. הפורמולה נתנת משום שמצבי קוליק (כאב הבטן של גיל הינקות) יכולים לנבוע באופן נדיר מרגישות לחלבון פרה.יש להוסיף ויטמיניםכמו לכל תינוק. ושאלה חשובה ביותר הינה האם היה שיפור לאחר ההחלפה לנוטרמיגן.אם כן.יתכן ולא ודאי ,שקיימת רגישות מסוימת לחלב. רגישות לחלב נבדקת בטסטים עוריים או בדיקות דם מיוחדות על ידי רופאי אלרגיה.

ותוספת לשאלה המקורית

קודם כל תודה! התכשיר אכן עוזר באופן כמעט מיידי לכאבים והגאזים החזקים שלה. העניין הוא שאנחנו מאד מאד רוצים להמשיך בהנקה מלאה, מה שלא כל כך עושה לה טוב, לצערנו. מהי המלצתך? לגשת לרופא אלרגולוג? ואיך אפשר לטפל ברגישות לחלב פרה? (בתזונה שלי אין מוצרי חלב בכלל) רק אוסיף שכרגע שיניתי את התזונה שלי והיא מורכבת רק מפירות, ירקות, עוף על האש ללא תיבול, קינואה, אמרנט, קווקאר, טחינה אורגנית, קצת פירות יבשים והרבה הרבה מים (כדי לבחון גם רגישות לגלוטן, ביצה, אגוזים וסויה- שידועים כאלרגנים). שוב... תודות

תוספת לשאלה

נראה לי לאור התאור שלך שהמגבלות התזונתיות שאת לוקחת על עצמך הינן קשות מאוד לבצוע ,ןאינני יודע מה המשמעות שלהן מבחינת תזונה לתינוק היונק.אני נוהג לאמר שהנקה הינה תזונה טובה לתינוק אך לעיתים היא הופכת למעמסה ועלולה לגרום לחרדה ופגיעה באנטראקציה אם תינוק -שמוטב לוותר עליה.נראה לי שהמקרה שלך עומד בקריטריון זה. הפורמולות היום הינן כה מאוזנות שלא צריך להיות חשש.

למעלה