גאלופ

אסף 1989

New member
גאלופ

עשיתם פעם? כיף? נפלתם מסוס כשעשה גאלופ? איפה אתם בד"כ עושים גאלופ? עשיתם פעם במנז'? איזו אדמה הכי מתאימה בשביל זה? באיזה שלב של הרכיבה שלכם עשיתם גאלופ בפעם הראשונה? מה המקצב שלו, כלומר, רקיעה אחת, שתיים שלוש ארבע? יושבים באוכף או עומדים? איפה בד"כ כדאי לעשות עלייה/ירידה/מישור? האם בכלל רצוי לעשות? זה פוגע בסוס?

niko girl

New member
זה פוגע בסוס אם עושים את זה במקום

קטן. לא לא יודעת בחוץ לא לא טובענית ולא עם מלא אבנים מה זה משנה. אני לא אעשה גלופ בכוונה. כי אני אל אוהבת את זה זה פוגע בסוס. 2 יושבים מישור לא רצוי כן זה יכול לפגוע לו ברגלים אם עושים את זה במקום קטן ואין לו מספיק מקום.

כן אבל בהתחלה זה קצת מלחיץ

לא בחוף ךא לא יודעת מתחילה 4 יושבים רצוי לא ירידה לא ממש יכול להזיק לרגליים

תשובות...

כן לא בחוץ כן אבל לא בכוונה.. חחחח אחרי איזה 6 חודשים של רכיבה 4 רקיעות עומדים[עושים ישיבה קלה] מישור זה לא ממש רצוי... אבל זה טוב מדי פעם גם בשביל הסוס וגם בשביל הרוכב לעשות איזה גלופ קטן כדי להשתחרר מהשגרה. זה לא פוגע בסוס לעשות גלופ... הרי הגלופ זה מקצב טבעי של הסוס שהוא עושה גם בטבע כדי לברוח מטורפים.

Shai Felton

New member
../images/Emo77.gif

עשיתי
מאד כייף...
לא נפלתי
אנחנו עושים גאלופ ביער
במנז'? לא ממש...
מה זה באיזה שלב?
לא יושבים באוכף, עומדים, בערך.

Shai Felton

New member
אה ו..../images/Emo77.gif

בירידה אפ'פם לא מומלץ לעשות שומדבר חוץ מהליכה, בעליה ובמישור אפשר.

אממ....

עשיתי בערך.... סבבה אבל עד לרגע שאתה יוצא משליטה...כשזה מגיע כדאי שתעצור. לא נפלתי אבל עפה לי הקסדה מהראש... אממ... זה היה בטיול שעברנו לקאנטר והסוסים טיפה התלהבו...ושון המלך האט בדיוק כשאמרתי לו. שנה שלישית יושבים כמו בקאנטר...אני יודעת שבאינגליש עומדים או עושים ישיבה קלה... אנחנו פשוט יושבים....

אני יודעת לשרשר

ומה אכפת לך? מה את בודקת את הנקודה בצד של ההודעה לאיפה זה שייך? פה זה לא פורום דוליז ואני לא חייבת לשרשר הודעה שלי להודעה הראשית ורק תגובות להודעות הנלוות! וכל מפגר יבין למי אני מגיבה אם הוא רק יטרח לקרוא! אז תפסיקי להעיר לי כל הזמן!!!

Shai Felton

New member
מה הקשר???../images/Emo77.gif

פורום דוליז זה לא המקום היחיד שאמורים לשרשר בו נכון - בכל הפורומים צריך. ואני אל אפסיק להעיר לך כי זה מפריע! אם את יודעת לשרשר למה את לא משרשרת נכון?! אם היית יודעת לשרשר גם לך זה היה מפריע שכל ההודעות שלך נתקעות לא במקום ולא מבינים למי שרשרת! ואם את מגיבה לדיון שפתחו את את כן צריכה לשרשר להודעה הראשית! זה לא כל כך מסובך!!

אוקי.... אז...

כן עשיתי כבר גלופ כמה פעמים.. זה ממש ממש כייף ומשחרר את הרוכב והסוס!..
לא נפלתי מגאלופ עוד.. חס וחלילה!! אבל הייתי קרובה... היה איזה טיול מהחווה שאני רכבתי על בובה.. וילדה בשם דניאל ועוד ילד אחד בשם ניב אז זה היה טיול עם חמדה ואנחנו החזקנו את הסוסים בזמן שהקבוצה עשתה קאנטר.. ואז פתחנו בגלופ... ובובה מעדה קצת ואני עפתי קדימה על הצוואר שלה.. ועוד שנייה הייתי נופלת ובשנייה האחרונה חזרתי לאוכף!!..
אנחנו בדר"כ עושים גאלופ אחד בטיול של החווה או שהייתי בצפון כמה פעמים ושם אני עושה עם אבא שלי וחברים שלנו טיול ונותנים למי שרוצה לעשות גלום באיזה שטח..
לא עשיתי אף פעם במנז'.. זה כמעט בלתי אפשרי כי עד שהסוס תופס את המהירות לוקח כבר שלושתרבע מגרש... אבל עם פוני זה יכול להיות אפשרי.. לא ניסיתי..
האדמה הכי טובה זה אדמה שלא חרושה, ושאין בה בורות ואבנים.. ובשטח עם חציר אז לא לעשות פניות חדות או סיבובים בשביל לעצור את הסוס כי זה סכנת מוות!!..
אמממ לא זוכרת עשיתי גאלופ בערך לפני שנתיים וחצי שעשינו טיול בחוף הים..
המקצב שלו זה 4 פעמיות..
עושים ישיבה קלה.. לא יושבים כי זה מפריע לסוס וזה לא נוח..
אפשר לעשות במישור ועלייה.. ולא לעשות בירידה....
אממ כן זה רצוי לעשות פעם ב.. לקחת את הסוס לטיול ולהשתחרר גם הרוכב וגם הסוס מהמסגרת הקבועה...
זה לדעתי לא פוגע בסוס אם עושים את זה במקום הנכון, סה"כ כמו שרעות כתבה זה מטבעם לברוח ולעשות גלופ... ככה שזה לא אמור לפגוע..

צדק8

New member
בלעכססס...

עשיתם פעם? יאפ.
כיף? מאוד !^^ נפלתם מסוס כשעשה גאלופ? לא. כמעט. איפה אתם בד"כ עושים גאלופ? רק בטיולים. איפה שאין הרבה אבנים. לא בשדות. עשיתם פעם במנז'? חצי קאנטר-חצי גאלופ עם הפונית סופה נחשב ? אם לא, אז לא. זה מסוכן. איזו אדמה הכי מתאימה בשביל זה? כתבתי כבר. באיזה שלב של הרכיבה שלכם עשיתם גאלופ בפעם הראשונה? כשהתחלתי לצאת לטיולים..שנה שניה ככה.. מה המקצב שלו, כלומר, רקיעה אחת, שתיים שלוש ארבע? ארבע יושבים באוכף או עומדים? עומדים ! זה הכי לא נוח בארץ לשבת בגאלופ וזה סתם עוצר את הסוס... איפה בד"כ כדאי לעשות עלייה/ירידה/מישור? עלייה או מישור. בירידה הולכים. האם בכלל רצוי לעשות? למה לא ? זה פוגע בסוס? לא אם עושים את זה במקום מתאים.

puremelody

New member
תשובות

עשיתם פעם? כן כיף? מאוד נפלתם מסוס כשעשה גאלופ? לא איפה אתם בד"כ עושים גאלופ? בשטח עשיתם פעם במנז'? כן איזו אדמה הכי מתאימה בשביל זה? בלי בורות באיזה שלב של הרכיבה שלכם עשיתם גאלופ בפעם הראשונה? אחרי שיעור לונג' ראשון - בטעות:))) מה המקצב שלו, כלומר, רקיעה אחת, שתיים שלוש ארבע? לא יודעת... יושבים באוכף או עומדים? יושבים איפה בד"כ כדאי לעשות עלייה/ירידה/מישור? מישור או ירידה האם בכלל רצוי לעשות? תלוי איפה זה פוגע בסוס? אם יש בורות

TauraMan

New member
גלאופ../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

כן עשיתי המון פעמים. זה ממש ממש כיף!! עוד לא נפלתי מסוס בזמן גלופ... בדרך כלל אני עושה גלופ בטיולים יחד עם עוד סוסים.. כן, לפעמים שאני רוצה לשחרר את הסוס אני עושה במנז' קנטר פתוח והרבה פעמים הסוס מתלהב ועובר לגלופ, בעיקר טאורה. חול, רך, בלי אבנים! אני לא בדיוק זוכרת, בעיקר בטיולים לפני שנה שנתיים עד עכשיו.. 4 פעימות בגלופ. עדיף לעמוד כי אם כבר עושים גלופ אז לשחרר את הסוס לגמרי, גם בגב! ניסיתי לשבת כמה פעמים רק כדי להרגיש את התנועת רגליים, אבל זה מאוד לא נוח. עדיף במישור, ירידה מהירה הורסת לסוס את הרגליים ובעליה מאוד קשה לסוס לצבור מספיק כוח ומהירות לעשות גלופ. פעם בכמה זמן גלופ בידים זה טוב(גלופ עם שליטה), זה טוב לסוס, משחרר אותו, מוציא אנרגיות, ולרוכב זה טוב כי זה מהנה ומחבר אותו לסוס. גלופ לא פוגע בסוס אם לא עושים אותו כל יום הרבה זמן ואם עושים את זה על קרקע טובה ומתאימה.

טוי בוי

New member
../images/Emo60.gif

עשיתי גאלוף בחוץ ובים. ממש כיף! לא נפלתי... בחוץ עם יוצא... לא אין לנו מנג' מספיק גדול. אדמה כמו במנג' לנסות שהיה הכי דומה. יצאתי עם אנדרו החוצה והוא התחמם... אפשר גם לעמוד וגם לשבת. תלוי. תלוי.

me!../images/Emo1.gif

עשיתם פעם?כן! כיף?מאד! נפלתם מסוס כשעשה גאלופ? לא! איפה אתם בד"כ עושים גאלופ? בחו"ל בשדות.. ועשיתי קצת במנז' עשיתם פעם במנז'?כן.. אבל מנז' פתוח.. איזו אדמה הכי מתאימה בשביל זה? לא יודעת..
באיזה שלב של הרכיבה שלכם עשיתם גאלופ בפעם הראשונה? לא יודעת עשיתי אחרי שנתיים.. מה המקצב שלו, כלומר, רקיעה אחת, שתיים שלוש ארבע? נראה לי 2.. יושבים באוכף או עומדים? יושבים! איפה בד"כ כדאי לעשות עלייה/ירידה/מישור? מישור ברור! האם בכלל רצוי לעשות? למה לא? זה לא פוגע הסוס!! זה פוגע בסוס? ממש לא!

animals lover

New member
תשובות שליייי../images/Emo107.gif

עשיתם פעם? ברור! כיף? מאוד! נפלתם מסוס כשעשה גאלופ? לא...עוד לא נפלתי מסוס... איפה אתם בד"כ עושים גאלופ? בחוץ בטיולים. עשיתם פעם במנז'? לא....המנז' שלנו קטן מדי... איזו אדמה הכי מתאימה בשביל זה? לא יודעת-אבל לא משהו קשה ולא משהו עם אבנים! באיזה שלב של הרכיבה שלכם עשיתם גאלופ בפעם הראשונה? לא זוכרת... מה המקצב שלו, כלומר, רקיעה אחת, שתיים שלוש ארבע? 4-ואני בטוחה בזה!יושבים באוכף או עומדים? אני יושבת אבל באינגליש רצוי לעמוד. איפה בד"כ כדאי לעשות עלייה/ירידה/מישור? מישור, עלייה זה מעייף את הסוס וירידה זה מסוכן מדי... האם בכלל רצוי לעשות? כן-אבל במידה. זה פוגע בסוס? לא-להפך, זה רק מחזק את הכושר הגופני שלו!

GrEeNwOmAn

New member
../images/Emo72.gif../images/Emo70.gif

כן.
לא. בחוץ כן. בטעות... מה זה שלב
4. מן עמידה מישור או עליה, חלילה וחס בירידה

למעלה