גבולות חופש הביטוי בפורום

גבולות חופש הביטוי בפורום ../images/Emo18.gif

הודעות מעוררות מחלוקת ומקוממות שנכתבו ע"י ESU Boscorelli המריצו אותי לפתוח את הדיון החשוב הזה: ברור לכולנו כי מטרת הפורום היא גישור על הפערים בין הציבור הדתי לציבור החילוני בישראל, ובהודעת המנהל זה מנוסח בצורה נהדרת. השאלה היא עד כמה ישנו מקום לאנשים כמו ESU Boscorelli ולהודעותיו בפורום שמהותו היא דו-שיח אמיץ, פתוח וסובלני בין שני הקהלים. לטעמי יש למחוק את הודעותיו הפוגעניות ולהזהירו כי באם לא ישנה באופן חד את דרך ביטויו הוא ייחסם לאלתר. כחילוני קשה לי שבעתיים לקרוא הודעות כמו אלה שלו, ואני מודיע חגיגית שאותו אדם אינו מייצג אותי ואת עמדותי ואני יכול אף להוסיף בבטחה כי הוא איננו מייצג את החילונים הכותבים בפורום. בברכת הפלורליזם, מאור

mayakol

New member
אני כל- כך מסכימה איתך מאור ../images/Emo45.gif

אני חושבת כמוך שיש למחוק את הודעותיו של ESU Boscorelli שלא תורמות כלל לדיונים הבוגרים והסובלניים שאנחנו מנסים לפתוח כאן. הייתי מוסיפה עוד כמה דברים, אבל אני חושבת שבמקרה זה כל מילה מיותרת.

ומעבר לכל ההסכמה והתמיכה...

שאותן אני מאוד מכבד, כמובן... מטרת ההודעה לא הייתה לגרוף תגובות נלהבות ככל האפשר כי אם לעורר דיון חיוני לפורום זה (כמו גם לכל פורום העוסק בנושאים חברתיים). אשמח לתשובותיכם לשאלות שהעליתי: מה צריכים להיות גבולות חופש הביטוי בפורום? הסתה? העלבה אישית? הכללות מופרזות? בתקווה לדיון פורה, מאור

ה מוזה

New member
מאור. יש לפורום צוות מנהלים מוכשר

מעבר לשיקול הדעת האישי שאני בטוחה שמופעל כאן יש את תקנון תפוז בכל הנוגע לחופש הביטוי . הודעותיו של בוסקו אומנם מאוד מקוממות ועל גבול הדק מאוד שבין בוטות ולשון פוגעת מאוד . הייתי משאירה את השיקול במקרה האישי של בוסקו למנהלי הפורום . הרי ברור לך שיש הרבה "בוסקו " ..ולא רק כאן במימד הזה יש אנשים שמקובעים בתוך שנאה וסיטגמות גם במציאות כאן , הפורום הזה לעניות דעתי הוא מראה של המציאות והשאלה שאמורה להשאל היא : האם לחסום ולא לנסות למצוא את המקום שבו שכן נוכל ליצור דו שיח עם בוסקו ואחרים הוא הפתרון ? לדעתי ..זהו לא פתרון כי אם קיבוע של בעיה אפשר להזהיר גולש .. אפשר לבקש לשמור על תרבות דיון ואפשר לשאול את בוסקו לאחר שקראתי את ההודעות המועטות שלו כאן מה כל כך מכעיס אותך ? למה אתה מלא זעם ? ואולי כשבוסקו יפסיק לרגע להשתמש בלשונו ככלי נשק (שאגב כלי נשק הם תחביב שלו כמצוין בכרטיס)...אולי אז גם נוכל להבין מה הסיבה שבוסקו חדור שנאה שכזו כל רעיון הפורום הוא לגעת בכל מקומות כואבים ולא לברוח מהם , לא ? לגבי שיקולי חסימה והגבלה - לכך יש את מנהלי הפורום .

ESU Boscorelli

New member
מאור עצוב מאוד...

עצוב מאוד שבמקום להתמודד עם דעות של אנשים שונים ממך ובמקום לענות להגיב ולהביע את דעתך אתה בורח כמו פחדן... אני יודע שאינני כולל את כולם וברור שבהודעתי אני רושם רק דעתי שהיא אך ורק שלי! אני יודע שאומנם פגעתי והעלבתי אבל זה מחמת הכעס והעצבנות... ועוד משהו שאני יודע הוא שאני לא היחיד שחושב ככה ככה שאם תחסום אותי מה זה יועיל לך? התעלמת ממגזר אחר ועדיין יש לך בעיה של כעס ושנאה שלא תפטר אם האחד יתעלם מהשני... וכמו ש"ה מוזה" אמרה צריך עדיין לפתח עם דעות כאלה דיון... לא משנה של מי או של מה... כמו שדעות אחרות פה מכעיסות אותי אבל אני לא יתלונן עליהם פשוט לא יקרה ולא יגיב... מה כל כך מכעיס אותי? שאנשים פה מנצלים את הדת וגורמים ליהדות להיראות כמו דת גיזענית נצלנית ומגעילה אנשים פה מפרשים את הדת לפי איך שהם רוצים וממציאים דברים ואנשים הולכים לפי זה ובורחים מהצרה לדת ומה שהכי מעצבן זה שאפשר לקנות אותם בכסף והם לא עושים צבא ולא משרתים את המדינה... כלי נשק? אמממ תחביב... כן בהחלט... ואני לא ישקר אני אוהב את זה אבל כל עוד זה למטרות הגנה... אני מקווה להתגייס לצה"ל (עוד שנה וחודשיים בול מהיום) ולהשתמש בנשק כדי להגן על מולדתי כדי שנוכל לחיות פה בשקט ואח"כ להתגייס למשטרה ולהעיף כמה לכלוך מהרחובות... חוץ מזה אין לי שום דבר עם נשק ככה שלא תחשבי שאני איזה סדיסט שברגע שהוא רואה M16 או משהו כזה הוא מתחרמן...1

תביע את דעתך!

אני ואני בטוח שמאור רוצים שתביע את דעתך אבל יש דרך. כשמישהו מקלל אותי אני יודע שהוא לא רציני ואז אני לא אדבר איתו או שאני לא אתייחס אליו ברצינות ואנסה להכשיל אותו. תבלום את הכעס.

בוסקורלי היקר מפז...

אינני שואף לחסום אותך בשל דעותיך... אני חסיד חופש הביטוי והפלורליזם, אך צורת הביטוי בה אתה משתמש אינה מאפשרת דיון בריא ומעשיר אלא מזמינה התלהמויות הדדיות ומריבות ילדותיות. כפי שחברי הנבון עמרי, מנהל פורום נוער מרצ, נוהג לומר: "בפורום מקובלת כל דעה, אך לא כל צורת ביטוי". לטובתך ולטובתנו - נסה להתנסח באופן מתורבת יותר... בנוגע לשיקול הדעת של מנהלי הפורום, נקודה שהועלתה בשרשור ע"י ה מוזה: אני מסכים שיש לתת למנהלי הפורום מקום להחלטה עצמאית, אך עם זאת אני מניח שרובנו נצפה מהם להתאים את החלטותיהם להלך הרוח בפורום, ועל כן עליהם לקלוע לרצוננו. לכן חשוב לטעמי לשאול את השאלות ששאלתי ולהדיין בדבר נושא זה. המסקנות שיוסקו בסופו יהיו לעזר למנהלינו המהוללים.
מאור

מתנדב

New member
ברגעים אלו התיישבתי על יד המחשב...

עדיין לא קראתי את ההודעות בפורום, אני אקרא אותם כבר ואבדוק מה לעשות בהמשך... בכל מקרה חייבים להבהיר כמה וכמה דברים. א. יש תקנון בתפוז, שעליו כל גולש וגולש מחוייבים לשמור. ב. אין לקלל או לעשות אאוטינג עבור אחד מהגולשים. ג. אין להסיט בשום דרך שהיא אחד מחברי הפורום כנגד הציבור הדתי או הציבור החילוני. ד. מותר להתבטאות ולשאול, ולהתייעץ בכל דרך שנראה כפי ראות עיניכם, אך מחוייבים לשמור על שפה נאותה ולא פוגעת כלפי אחד מחברי הפורום... אחד שיעבור מחוקים אלו, הודעותיו ימחקו לאלתר, ואם גם אלו לא יעזרו אצטרך לנקוט בצעדים לא נעימים בכלל...

ה מוזה

New member
בוסקו - אני רואה תחילתה של תקשורת

וידידות מופלאה
( נסחפתי ?) קודם כל שמחתי לקרוא את התגובה שלך מה שמעיד שאתה כאן כדי להתדיין , וכי כן אכפת לך אז הנה מצאנו את המכנה המשותף הראשון - אכפתיות - אכפת לך מהמדינה . לכולם כאן אכפת בגלל זה הם כאן ..אנחנו כאן מנסים לאחות את הקרעים למשהו שלם . ואנחנו מסכימים על עוד דבר בוסקו - שאין לך בעצם כעס על היהדות כיהדות אלא אתה כועס על אותם אלו שמבחינתך או לפי מה שאתה רואה/מאמין/ הורגלת (מחק את המיותר) - מנצלים את הדת ... תסכים איתי בוסקו שלא כל הדתיים במאה האחוז שלהם כאלו? ומכאן .... חושבת שנוכל לתת אחד לשני את הזכות לחופש ביטוי נכון? אגב , לא חשבתי שאתה מתחרמן מאמ 16
לילה נעים

ESU Boscorelli

New member
ה מוזה...

לא... לא נסחפת... אבל בואי נגיד דוגרי לא משהו אישי אבל לא הייתי יוצא אם דתיה כי אין מה לעשות בשישי בערב למרות שזה אחלה לישון אצלה שישי שבת וזה רק אתם בלי שום דבר שיסיט את תשומת הלב... (אם זה מותר בכלל) אכפת לי מהמדינה כן אני יקריב את חיי בשבילה בגאווה. לא נראה לי שלכולם אכפת כי אם כן הם לא היו יושבים בחדר ממוזג וקוראים ספר... על היהדות אין לי כעס... ביהדות אני לא מאמין כי זה לא נראה לי הגיוני שרוח בראה את זרעי ואת העולם... אבל זה קטע של אמונה הקטע של הכעס הוא בגלל הפרשנים שמביאים את זה איך שנוח להם ואנשים מסויימים הולכים אחריהם כמו תוכי ברור שלא כל הדתיים כאלה! שכן שלי הוא דתי היה מפקד בצנחנים! גבר שבגברים! חופש ביטוי? אני לא יכול לשלול לך אותו... בנתיים
לא סתם בכיף דיבור חופשי בנתיים אני לא בן גוריון ולא עומד על הראש... טוב אומנם לא מאמ 16 אבל יש הרבה "כלים" יפים שנמצאים אצל הצבא ולא יוצא לראות אותם הרבה...

ה מוזה

New member
פססס..בוסקו בוא אני אגלה לך סוד :)

לא לוקחת את זה אישית ..
אני לא דתיה . כמוני - כמוך . ואני רוצה לצטט משפט אחד מהתגובה שלך "..ברור שלא כל הדתיים כאלה! שכן שלי הוא דתי היה מפקד בצנחנים! גבר שבגברים!

ESU Boscorelli

New member
אני אפילו

מרשה לך לשים אותו בחתימה.... יש הרבה דתיים שעשו הרבה בצבא...

למעלה