גבולות........

shelycat

New member
גבולות........

איפה הגבול? מה תעשו למען המשפחה (לא הגריעינית הזוגית החדשה) אלא זאת שבאתם ממנה? אני לא מדברת על דברים גדולים אלא על קטנים יותר? האם תוותרו על חברות במיפלגה פוליטית או תהיו חברים במפלגה/איגוד פוליטי מסויים רק כדי לרצות את אחד ההורים (בהנחה שזאת לא בחירתכם האידאלית) בהנחה שלא מכריחים אתכם להצביע לפי הקו המשפחתי מאחורי הקלפי בבחירות הכלליות, אבל בהחלט דורשים מכם חזות אחידה והגעה לפריימריס ולארועים פוליטיים מסיימים כדי שלא ישאלו שאלות שיביכו את בן המשפחה שכן פעיל באופן ברור (כמו למה הילדים שלך לא פה?). האם הייתם מאפשרים שירשמו אתכם כחברים באותה מפלגה (דבר שאוטומטית חוסם אתכם מלהיות רשומים במפלגה אחרת כחברים ופעילים)? כמה מחרותכם ובחירתכם האישית תקריבו על "כבוד המשפחה" ? וכמה משפיעים עליכם טיעונים כמו: מה הוא/היא כבר מבקש/ת? והוא עשה למענך כל כך הרבה מה איכפת לך לעשות את זה למענו?

uti

New member
חלוקה לפי משפחות

1. ההורים שלי בעד לתת לילדים לעשות את הבחירות שלהם בעצמם בכל מה שקשור לחיים ...לכן נושא הבחירות מעולם לא עלה אצלנו בבית, אבא שלי שמאל קיצוני ואמא ימין קיצוני ומעולם לא רבו על זה בבית, מכבדים איש איש את דעותיו. 2. לגבי ההורים של רן, הם בד"כ מחמיצים פנים אם אנחנו פולטים משהו שלא מוצא חן בעינהם אז ליד אנשים כבר למדנו שעדיף לשתוק - אבל לא משהו שיגרום לנו מבוכה או משהו כזה.

shelycat

New member
אני לא מדברת על.......

אני לא מדברת על כפייה של דעות כאן אלא על משהו אחר: על הדעות את מוזמנת לשמור בלי קשר למהותן אבל כיוון שלמשל אביך בעל פרופיל פוליטי גבוה בביצה המקומית את נדרשת למראית עין להופיע באופן יצוגי לבחירות המפלגה כשהדגש הוא על הגעה ושמירה על חזית של תמיכה בו ובמטרתו כדי לא להביכו בקרב מקורביו והציבור שלו באי התמיכה הציבורית מבית במטרתו.

אמיקה

New member
אוקי - אז נעשה הפוך

כשאבא שלי התפקד ל"מולדת" והגיע למקום מכובד מאוד ברשימה לכנסת, אני סירבתי בכל תוקף להתלוות אליו ולתרום את חזותי ו/או נוכחותי למפלגה כ"כ מתונה והומנית... המבוכה אכן הייתה גדולה , אבל אני נשארתי בשלי - רק כך!

uti

New member
טוב...אז השאלה לא רלוונטית אלינו כי

אבא שלי שנים היה בחיל האויר ומתוקף תפקידו אסור היה להביע עמדה פוליטית וכך נשמר בעצם עד היום הזה... מעבר לכך אני חושבת שההורים לא ממש מעורבים.

אמיקה

New member
הממ....שאלה קשה ....

בגדול אנחנו באמת די דומים בהשקפות הפוליטיות, כך שכשאבא שלי היה פעיל במפלגת האבודה ואני יותר נטיתי למר"צ, לא סירבתי להתפקד למפלגה ואפילו עזרתי בחוגי בית וכו´.. (ממילא במקור הייתי פעילה באבודה הנ"ל). היום שנינו מסכימים (אנחנו היותר מעורבים פולטית בבית) שאין מצב בעולם ששמנו יקשר לזבלונים הנ"ל. אז אנחנו עדיין בסדר ושנינו מפעילים לחצים על כולם לעבור איתנו לשינוי. (חלק מהחבר´ס עוד מתלבטים בין מר"צ לשינוי ואחרות) אם היו מבקשים ממני להתפקד למפלגה בצד השני של הקשת הפוליטית - לא הייתי עושה את זה. בכל מקרה - אצלנו לא מכריחים אפילו קצת (פה ושם מרימים את הגג בצעקות
אבל לא מעבר...)

נופר30

New member
אצלנו לא הייתה אף פעם הכרחה

אבי היה מאוד פעיל פוליטית ואף פעם הוא לא אמר לנו מה לעשות והאם לבוא ( אלא אם שאלו האם הוא מעוניין והוא תמיד אמר אם זה לא יפריע לכן אני אשמח) בכל מקרה אצלנו בבית עכשוו לא מדברים פוליטיקה כי לצערי מכל משפחתו של שלומי ( כולל אני ) לא מצאתי אף אחד שבדיעה הפוליטית שלי ולכן אני שותקת כשמגיעים לויכוחים פוליטיים או לשיחות כמו עכשוו כשביבי ומופז עם שרון הוא יראה להם מה זה ובביתינו הקט לא משוחחים פוליטיקה ,נקודה .

shelycat

New member
...........

ברור שאין הכרחה אבל יש לחץ פיזי מתון ולא ממש נעים דווקא לא מאבי אלא מהעזר כנגדו (אימי) להתייצב במקום המתאים לימינו. איילת יש לי שאלה, כתבת: "מכל משפחתו של שלומי ( כולל אני ) לא מצאתי אף אחד שבדיעה הפוליטית שלי ולכן אני שותקת..." אם זה כולל אותך את מתכוונת שאת לא מסכימה עם עצמך
?

למעלה