האמת שזה די פשוט ותלוי רק בנו
אם נלמד להתייחס לעבודה שלנו מהבית כאל עבודה לכל דבר ועניין ונדרוש מבני המשפחה האחרים להתייחס אליה גם ככזו ובכל הכבוד הראוי, הגבולות יוסדרו מיד. הרי אם היית יוצאת מהבית לעבודה, מישהו היה דורש ממך לעשות גם את עבודות הבית? בוודאי שלא. טלפונים שאינם נניח חלק מהעבודה, אפשר בעדינות להסביר למטלפן שאת בדיוק באמצע העבודה וכשתסיימי אותה תתקשרי אליו. כשתתקשרי אליו, תגידי בדרך אגב ששעות העבודה שלך הם מ- עד . בדיוק היום הייתי בקורס יזמות של מט"י, ודיברנו על זה. כדי למזער סיכונים כדאי שלפחות בהתחלה העסק יהיה מהבית, ואם כך הרי שיש לזה הרבה מאוד פיתויים וחסרונות. המנחה, שהיתה מצוינת אגב, הדגישה עד כמה חשוב סדר היום הקבוע, עד כמה חשוב להתלבש בצורה מעוררת כבוד ולהתאפר ממש כמו שהיית עושה כשיצאת לעבוד מחוץ לבית. היא קראה אמנה שנהיה חייבות לחתום עם עצמנו לפני שנתחיל ביזמות והעסק יקום. בשבוע הבא אקבל אותו ואקליד אותו כאן. אני חושבת שמאוד חשוב להבין את הדברים האלה. אם את משתכרת כסף מהעסק שלך שנמצא בבית, מדוע לא תקחי לך עוזרת שתעזור לך בנקיון וכך תהיי פנויה יותר לעסק ולילדים? אחת הבנות בקורס סיפרה שכשהיו לה ילדים מאוד קטנים היא עסקה במוזיקה והעסק שלה היה לימוד מוסיקה בקבוצות קטנות ומוסיקה באומנות. היא חינכה את ילדיה שכשהיא עובדת הם לא מפריעים וכך הם למדו להעסיק את עצמם ולפעמים אפילו נכנסו לשיעורים והקשיבו בשקט. את מי שהיא לא הצליחה לחנך היה את בעלה
, שהיה דופק בדלת ומכניס את ראשו ושואל הכנת אוכל היום? גיהצת לי את החולצה? איפה זה וזה?
בסוף דבריה היא אמרה שלא בגלל זה הם היום גרושים
, אבל בהחלט זה הוביל אותה לתובנות חדשות. בכלל הקורס הזה נותן כל-כך הרבה כלים ליזמית זעירה שכל אחת ששוקלת לפתוח עסק עצמאי, חייבת לעשות את הקורס הזה. שיהיה לילה טוב. כל-כך נהניתי היום, ממש מלטף לי את הנשמה, הקורס הזה.