גבול של פונקציה

Flash_os

New member
גבול של פונקציה

בתרגיל ראשון פירוק לגורמים לא עזר לי. בתרגיל שני לא הבנתי איך פתרון למשוואה ריבועית תעזור. בתרגיל שלישי לא הצלחתי לפתור. אנא תעזרו לי בהרחבה.

הדרכה לפתרון

כהרגלי, אני לא אתן פתרון מלא, אלא הדרכה (רמזים). גבול ראשון : במונה הוצא גורם משותף x² . במכנה הוצא גורם משותף x ואחר כך השתמש בנוסחת כפל מקוצר a²-b² . גבול שני : השתמש בפירוק של טרינום. כלומר, אם השורשים הם t ו p אזי : (ax²+bx+c = a(x-t)(x-p גבול שלישי : הכפל מונה ומכנה ב"נגדי" של המונה. כלומר הכפל אותם בביטוי 3 ועוד שורש של x ועוד 6 . אם אתה עדיין תקוע - תרגיש חופשי לחזור הנה ולשאול !
רון חשבון α•βƒ²(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±

ויקי16

New member
השניים הראשונים...

בתרגיל הראשון יש אפשרות להוציא גורם משותף למעלה איקס בריבוע ומטה איקס. במכנה ישאר לך איקס בריבוע מינוס אחד, שזה בעצם (איקס פלוס אחד)(איקס מינוס אחד) במונה יהיה לך איקס בריבוע (איקס מינוס אחד) עכשיו ניתן לצמצם. הפונקציה תשאף לחצי. בשאלה השניה פירוק הטרינום במונה הוא (איקס מינוס שלוש)(איקס מינוס שתיים). ניתן לצמצם את האיקס פחות שלוש עם המכנה, ולכן הפונקציה תשאף לאחד. את התרגיל השלישי אני לא זוכרת איך עושים, ואין לי פה את הספר ואין לי מחברת...אז אני מקווה שמישהו יוכל לעזור לך...

arcsinus

New member
תשובות.

במידה ועדיין יש לך שאלות לגבי הפתרון, שאל בבקשה. 5 5 5 5 5

Flash_os

New member
תודה רבה!

תודה רבה אנשים, על המוטיבציה הרבה שיש לכם. שוב, תודה רבה.

למעלה