גביית חוב עבור עבודה שנעשתה

גביית חוב עבור עבודה שנעשתה

שלום,

במאי 2013 התבקשתי לתרגם מסמך עבור מישהי וכן לעזור לבנה השוהה בחו"ל למצוא דירה לשכור
סיכמנו בינינו על תשלום של 500 ש"ח אך מאז הלקוחה מתחמקת אינה עונה לטלפונים ואף לא להודעות וכשכבר עונה ומבטיחה לשלם לא עושה זאת

החלטתי שנמאס לי ושהדרך היחידה לזכות בכסף היא לתבוע אותה (אינני יודעת אם במקרה זה פונים לתביעות קטנות או ישירות למשטרה). הבנתי גם שהמשפט עצמו (האגרה, ההליך המשפטי וכו') כרוכים בתשלום

הייתי רוצה לברר האם בנוסף למה שהיא חייבת לי ניתן לחייב אותה בהוצאות המשפט כולל תשלום האגרה?
כמה זמן לוקח עד שמקבלים מועד למשפט?
אם היא לא משלמת גם אז איך ניתן לקבל את הכסף?
אני גרה בנתניה והיא בקיסריה אך כל העסקה בוצעה למעשה דרך האינטרנט - תרגמתי את המסמך ושלחתי אונליין האם ניתן לתבוע בנתניה?
לצערי כיוון שלא ידעתי שכך יתגלגלו הדברים לא טרחתי לשמור הודעות SMS ממנה שבהן היא שואלת אותי על פרטי חשבון הבנק שלי - שזו בעצם הודאה שהיא חייבת לי. האם העדות שלי תספיק?

האם כדי לזרז תהליכים כדאי לפנות לעו"ד שישלח

מכתב התרעה לפני משפט וכן לחייב אותה בשכר טרחת עו"ד?
אגב, כמה עולה דבר כזה?

Mesarim

Member
מצטער לאמר לך

בלי הוכחה כלשהי - מסמך בו היא התחייבה לשלם - יהיה לך קשה מאוד לזכות במשפט
ככל הנראה תצטרכי לוותר על הכסף
בהצלחה

למה?

יש מקרים בהם אין הוכחות והשופט מחליט לפי מה שנראה לו הגיוני מן סוג של מילה כנגד מילה מה גם שבשיחות הטלפון שכן התקיימו ביננו היא הודתה שהיא חייבת לי את הכסף פשוט מעולם לא שילמה אותו
ואם אשיג ממנה או מבנה הודאה במייל שאכן היא חייבת האם זה גם יכול לשמש סוג של הוכחה?

Mesarim

Member
אם תשיגי אימייל מצבך עדיף

אבל בלי שום הוכחה, לדעתי אין לך סיכוי
כאשר את תובעת מישהו, נטל ההוכחה הוא עליך, לא עליו
אם היא תכחיש את הכול, המילה שלך לא תספיק לשופט
בכל מקרה, בהצלחה לך

תשובות:

א. אפשר לדרוש הוצאות משפט, טרטור, טרחה, אגרה, הצמדה, ריבית וכו'. רק לא להגזים.

ב. עד פסק הדין זה עניין של כמה חודשים מרגע הגשת התביעה.

ג. אם היא לא משלמת בהתאם לפסק דין - הוצאה לפועל. אז יש ריבית פיגורים גבוהה.

ד. אפשר בנתניה.

ה. העדות שלך תספיק במידה וביהמ"ש יאמין לך יותר מאשר הוא יאמין לה. זה לא קל.

למעלה