גביית כסף, וחובות שחקנים

5נדב

New member
גביית כסף, וחובות שחקנים

כרגע מתנהל וויכוח ביני לבין אריק, איך דברים יתנהלו, אוף פליי. איך שאני רואה את זה, כל שחקן צריך לשלם בנפרד לכל הקבוצות שהוא חבר בהם. כלומר, אם מישהו קוסם במגדל, תושב אמור, מאמין בדת ספירה, וחבר באחוות האלפים, הוא צריך לשלם לכל אחת מהקבוצות כמה שהן יגבו כדי להקים את הקבוצה שלהם. עוד הסבר: (מספרים אלה רק להמחשה) אם אמור גובה 40 ש"ח ספירה גובה 30 ש"ח המגדל גובה 20 ש"ח אחוות האלפים גובה 10 ש"ח הוא יצטרך לשלם לכל קבוצה את הסכום שהם ביקשו בנפרד. הסכום הכולל הוא: 100 ש"ח. בנוסף, לכל מי שבעיר יש חובה, אוף פליי, לעזור בהקמתה, להשתתף בסדנאות הדרושות וכד´ לכל מי שבספירה יש חובה אוף פליי, לעזור בהקמת הדת.... לכל מי שבמגדל... לכל מי שבאחוות האלפים... מה אתם חושבים?

אין מצב בכלל!

אז קודם כל, זה כבר יצא 100 שקל. תזכר שאנחנו לדונלנד לקחנו 100 שקל. אז יוצא 400. המשחק עולה עוד קצת אז 450. זה בהגזמה גדולה. אבל סך הכל יכול לקרות מצב בו יהיו שחקנים שרוצים דמויות מורכבות (שיתקימו בכמה קבוצות) ובכך ישלמו הרבה יותר, וסכומים העלולים להגיעה ל 200-300 שקל! לי אישית אין כסך כזה. לשחקנים שלי, אין כסף כזה. לפי דעתי, אם הערים רוצים שהגילדות השוכנות בתוכן ישלמו להן, הן צריכות גם להקים פיזית מקום לגידלדה בעיר ולממן אותו. אחרת, זה מוריד מהרצון של האנשים להיות בגילדה, מוריד מרצונם לעשות דמויות מורכבות ולפי דעתי, מוריד את המוטיבציה לשחק בעיר בכלל. יקרה בסוף מצב בו כל הגילדות יקומו מחוץ לערים. ולמה שישר לא נעשה רשימת מחירים כזו: דמות רגילה - 50 ש"ח דמות מורכבת יותר - 100 ש"שי דמות מורכבת מאד - 150 ש"ח הדמות שאתם רוצים לשחק - המון ש"ח.

5נדב

New member
מה?

אני לא רוצה שהגילדות ישלמו. אני רוצה שהאנשים שחברים בעיר ישלמו. למה שהם ישלמו לגילדה ולא לעיר??? עיר זה הוצאה הרבה יותר גדולה מגילדה.

אז תמצאו יותר אנשים.

הבנתי, אבל הגילדות הם בתוך העיר ולכן נוצר מצב בו השחקנים עלולים לשלם ל 4 קבוצות. זה מטורף.

הגזמה מיותרת לחלוטין!

לשלם לכל קבוצה האופן נפרד חוץ מהגילדות? זאת הגזמה, דרישה לא הגיונית, מפלה (כלפי הגילדות), וגם תגרום להפסד של ה-מ-ו-ן שחקנים! יש ממש קצת שמסוגלים לשלם כזה סכום *רק* השביל משחק אחד! האם לקחת בחשבון גם את ההשקעה האישית לתחפושות, מזון, הסעה, נשק, ... כל אלה הם דברים שצריך לשלם אליהם, וזה יכול לצאת, ע"פ החישובים שלך, נדב, ל*מינימום* של 250 ש"ח, וגם זה רק לאלה שממש מצתמצמים. וגם יש את אלה שכן מסוגלים לשלם, אבל פשוט לא מוכנים. לדעתי, צריך להסכים על סכום סמלי (לא יותר מ100 ש"ח, שזה גם בערךמה שיוצא במשחקים אלרים), ואת הכסף הזה לפזר היחס להשתייכות הדמות, אחרי שמוציאים חלק מזה על עלות סביבה, ביטוח, וכו´ זה אולי לא יוצא הרבה אבל תסכים איתי שעדיף לוותר על חלק מהתפאורה לטובת משחק טוב עד מעולה. מה שגם, יהיה קצת יותר ממשחק למשחק (הרי הרעיון הוא שנאים מצתרפים והקבוצות גדלות ממשחק למשחק). אם אתה רוצה *אישית* שבקבוצה שלך יוסיפו קצת מזומנים, זה עסק אישי שלך, וגם באחריותך האישית הטוטאלית (למשל: חלק מהקבוצות בסאגה דורשות 30 ש"ח, אחרות 50)

אולי כדי ליקבוע סכום אחיד?

כך שכול עיר תידרוש אותו מס וכול גילדה אותו מס כמו גילדאות אחרות? זה ימנע מצב של "עיר לעשירים" או "גילדה לעשירים" בנוסף אני לא חושב שדמות צריכה להיות ביותר מגילדה אחד, מורכבות המדות היא לא כמה מיקצועות יש לה, זה ביכלל לא קשור. למה למצקן ולהיות קוסם-לוחם-גנב?

אה-הא! אבל../images/Emo70.gif

בכל זאת יש אנשים ששייכים ליותר מגילדה אחת לדוגמא: אלף אשר חבר האחוות האלפים, וגם קוסם מהמגדל האפור, וגר בקדר (אני שולפת דברים עכשיו מהראש, אין לי מושג אם יש\אין כאלה)

נכון

יש עוד אפשרות. אז יש לנו עיר גילדה ואירגון חברתי השניים הרשונים יקחו כסף, השלישי אני לא בטוח. יש כמובן האפשרות שכל עיר תממן את הגילדאות שנימצאות בה.

objection../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

גילדה וארגון חברתי זה כמעט אותו דבר אם ערים יצתרכו לממן גילדות, הרבה ערים פשוט לא יהיו מוכנים להחזיק מספר גדול של גלדות, אם בכלל.

בלין

New member
או להפך

כל גילדה (ואירגון) תגבה תשלום וחלק ממנו ילך לעיר שבה הגילדה נמצאת. מי שרק חבר עיר ולא נמצא בשום גילדה או אירגון ישלם לעיר

5נדב

New member
מה?

יש לי אנשים, מספיק (ע"ע אמור אושרה) אבל מה לעשות, רובם יהיו בגילדות. אז זה אומר שהם ישלמו לגילדות ולא לאמור???

מה? מי? מו?

מי אמר שהם בכלל ישלמו לגילדות ולא לערים??? לא הוצאה אפילו הצעה אחת שכזו! (וגם לא תוצע)

5נדב

New member
לא פה

אבל זה מה שהבנתי שאריק רוצה. שקוסמי המגדל ישלמו רק למגדל, למרות שהם רק באמור. הוא גם לא רוצה לעזור פיסית בבנייה, ולהשתתף בסדנאת הנחוצות להקמת העיר. אז בוא נגיד שקוסמים שלא באמור לא ישתתפו בסדנאות. אבל כל השאר מוכרחים להשתתף בסדנאות. מחר יבוא אליי ראש גילדת הלוחמים ויגיד לי אותו דבר, אחריו ראש גילדת הנפחים, האופים והעזים. אפילו אני אבוא לעצמי ואגיד שאני משתתף בגילדה זו או אחרת. אף אחד לא יקים את אמור, או יתן את הכסף הדרוש להקמתה.

5נדב

New member
תיקון

כתבתי: "שקוסמי המגדל ישלמו רק למגדל, למרות שהם רק באמור" התכוונתי: שקוסמי המגדל ישלמו רק למגדל, למרות שהם גם באמור

חובות שחקנים? אוי...

אוי, נדב, זה שם קלוקל... לאמשנה. לדעתי - יש לבנות גוף שינהל את תקציב המשחק ויפעל בצורה ריכוזית. מין חשבון בנק לטובת המשחק שלנו, אליו יפקידו שחקנים את דמי-ההשתפות, ודרכו יקבלו קפטנים את תקציב קבוצתם. קפטנים שרוצים להוסיף על זה גבייה פנימית - עליהם להצהיר על כך מראש, לפני שאי-מי מצטרף לקבוצה, כך שכל מי שמצטרף יודע למה הוא נכנס. טוב. יומחמישי נדבר על זה במפגש-קפטנים.

5נדב

New member
זה רעיון טוב

אבל זה לא הכל. אריק הולך בגישה של: אתם לא עוזרים לי לבנות את המגדל, אני לא עוזר לבנות את אמור. וזה לא מקבול עליי בכלל. היתווכחנו והחלטנו לעלות את הדיון בפורום. אנשים יתגברו על השם.

בתור ראש אמור, אתה מוזמן להחליט

בתור ראש אמור, אתה מוזמן להחליט אם המגדל יהיה בכלל באמור... אתה בעל הביית. אם האורח שלך לא מכבד אותך, למה אתה מארח אותו? או שיקבל את הכללים שלך, או שידאג לעצמו לעיר - מבחינתי - המגדל המעופף.

אתה עושה את זה מסובך.

בתור ראש מדינה - זהו מבחן הצמיחה שלך והתמיכה שלך. אם מר אריק רוצה לארגן לעצמו את המגדל בעצמו - שיהפוך אותו לעיר. עד אז - זו העיר שלך. אתה מספק לו שטח, אתה מספק לו חסות כלכלית, אתה מספק לו הגנה מ...קדר(D-:), המשאבים שלו באים על חשבונך(כולל עיזים), וכל נסיון לראות את זה אחרת - מסבך את העניין. אתה בעל הביית - פשוט וקל. מי שלא אוהב את תנאי האירוח שלך - שיתארח אצל משהו אחר, או שיארח בעצמו. אין שומסיבה שהמגדל העצמאי והאוטונומי הזה לא יהיה עיר חסות של אמור, ושאגדון אריק יעשה מה שבא לו. (אגב, הוא גם יכול להיות עיר חסות הגובלת באמור - מה שפותר כמה בעיות...)

Yaronimus

New member
שאלה

מה שאני הולך לכתוב פה לא בא מתוך עוינות, אלא בגלל שלא הבנתי מאה שקל? בשביל מה? מה מצריך כאלה סכומים (רק בשביל הסקרנות)? אני רוצה להשתתף במשחק תפקידים אבל - אם התשלום הוא לפעילויות שמחוץ למשחק (כמו בוור פור רינג) אני מבין (זה מצריך עלויות) מצד שני אם זה רק בתור הרשמה לקבוצות זה טיפה אבסורד. אני חייל וה"דמי כיס" שאני מקבל מהצבא הם 300 ש"ח... לחודש. אני מוצא שלשלם להיות באמור מאה ש"ח זה טיפה מוגזם. על מה אני משלם? חשבתי שהדבר הבא מדבר על יוזמות, שנעשות מאהבה למשחק. על מה אני משלם בדיוק? על סדנאות שיכול להיות שאני כנראה לא אשלם עליהן בגלל שאין לי זמן? על חלק מהיותי חבר בעיר אמור בלבד? זה מגוחך...על מה אני הולך לשלם כסף??? חשבתי שמשחקי תפקידים מדברים על כיף, על יוזמות שקשורות לאהבה למשחק.. זה לא שאני אומר לא לתשלום, אבל זה המון כסף לשלם והמון כסף שבא לידי המארגנים (ויש אנשים שאין להם אפשרות לשלם). אם אני רוצה לשחק משחק ביערות זה סבבה ואני מבין. יש עלויות מסוימות כמו אבטחה ופתיחת הפארק. אבל רק חברות אני לא מסכים כל כך? אולי אני טועה, ויש תמורה בעד התשלום. אם אין, והתשלום הוא רק על דברים כמו חברות, ואלה חוקי בעל הבית לא תודה. תודה רבה...

למעלה