היחידה שנסבלת בעיניי היא טופוטי, ורק כשהיא
מעורבבת עם תבלינים ומיונז טבעוני, או מיץ לימון, או זיתים קצוצים. בקיצור, כשמסווים את טעם הלוואי שלה
היא עולה בין 19 ל-21 ש"ח ויש אותה ברוב הסופרים.
אם כבר, אני מעדיפה את הגבינה (האריזה הקטנה יותר). הסוג שדומה לשמנת מתאים יותר כמילוי לקינוחים וכאלה לדעתי.
מנגד, למרות שאת טוענת שאת לא מהסוג המכין, אני יכולה להציע לך בכל זאת גבינת סויה ביתית מ-עו-לה שלוקח 10 דקות להכין:
שמים בסיר ליטר חלב סויה ללא סוכר (האדום של אלפרו או הירוק של תנובה) ביחד עם מיץ מלימון שלם מעורבב בכמות שווה של מים רותחים. מביאים לרתיחה ומכבים את האש, משאירים מכוסה לחצי שעה בערך. אחרי חצי שעה מסננים דרך בד / גאזה ומגירים נוזלים לכמה דקות עד שרוב המים השקופים נזלו (אפשר להשאיר קצת). מעבירים לכלי, מעבדים בבלנדר מוט ביחד עם 2-3 כפות שמן קנולה/זית וקצת מלח.
יוצא טעים בטירוף, נשמר עד שבוע במקרר, והכי חשוב - בלי טעמי לוואי! וכמובן בלי כל החומרים המייצבים/משמרים וכמויות השמן שיש בסוג הקנוי.
זה נשמע כאב ראש, אבל זה בעצם לוקח 10 דקות של עבודה נטו, ומספק לך כ-350 גרם גבינה רכה למריחה, טעימה מאוד מאוד.