אם אינני טועה מדובר במחלבת עופרים
אשר - למיטב ידיעתי - כבר איננה קימת... בכל אופן, לטעון שאתה מייצר "גבינות עיזים כמו בצרפת" זה דבר אחד, ולעשות את זה זה דבר אחר לגמרי. לטעמי החבר'ה האלה לא עמדו במבחן. מעטות המחלבות בארץ המפיקות תוצרת המתקרבת לכך (אולי משק יעקובס, אולי גם ברקנית). לפני כעשר שנים פגשתי גבן גבינות צרפתי אשר בא לייעץ לאחת המחלבות הנחשבות בגליל. אדם מבוגר, כבן 80, מתוכן הוא בילה 70 שנה ברעיית עיזים וגיבון גבינות. כששאלתי אותו לדעתו על גבינות העיזים שהוא טעם כאן ועל יכולתנו לייצר גבינות עיזים ברמה גבוהה, הוא נאנח אנחה ממושכת ואמר: "תשמע, אתם צעירים ומבריקים, ולדעתי תוך זמן קצר תוכלו לייצר גבינות המתחרות במיטב תוצרת צרפת. לנו לקח 900 שנה לטפח את שדות המרעה, זני העיזים וטכניקות הייצור עד שהגענו למה שהגענו. אתם, עם האומץ והאלתור והטכניקות המודרניות, תוכלו להגיע לזה תוך 200 שנה לכל היותר..."