|גבינצבוקר טוב לכולם-אז מה מכינים היום? המלצה

מיכלוש10

New member
|גבינצבוקר טוב לכולם-אז מה מכינים היום? המלצה

אחרי שהחגים מאחורינו, ארוחות חג, ארוחות שבת ואנחנו די כבדים מהריטואל הזה של ארוחות ואוטוטו סוף שבוע - כדאי להכין דווקא ארוחה חלבית נעימה וקלילה - המצה שלי - פשטידות. אצלנו הילדים אוהבים פשטידת תירס - קלה מאוד להכנה לערבב הכל בקערה - 250 גר' גבינה חבנה(קופסא) 2 ביצים 1 גיל/לבן, 3 כפות קמח תופח, מלח פלפל, מעט גבינה צהובה מגורדת, אפשרי להוסיף גם בולגרית. את כל החומרים מערבבים היטב זו בעצם פשטידה בסיסית ואפשר להכניס כל ירק שרוצים - תירס מקופסת שימורים, פטריות ובצל (לטגן לפני) כרובית (לבל קצת לפני) אבל הכי טעים זה התירס. להכניס לתבית לגרד מעט גבינה צהובה או פרמזן מעל. להוסיף סלט ירקות גדול ויש לכם ארוחה נעימה וקלה. בתאבון
 

מיכלוש10

New member
ועוד כמה פשטידות מהירות וקלות להכנה

שאפשר להכין עם הילדים. פשטידת קישואים - 3 קישואים גדולים לגרד בפומפיה (הילדים מאוד אוהבים) 3 בצלים גדולים להוסיף לקישואים - לסחוט קצת את התערבות להוצאת נוסלים. להוסיף 3 ביצים כוס קמח וכפית כפית אבקת אפיה 1 קוטג', חצי חבילה גבינה לבנה פלפל שחור ומלח. פשטידה קלה נעימה ואפילו דיאטטית - לאפות בתבנית פיירקס עד להשחמה.
 

מיכלוש10

New member
פשטידת בצל מנצחת

כמה קלה כמה טעימה - באחריות!!!! לחתוך לקוביות 4 בצלים גודלים להוסיף 3 ביצים חצי כוס שמן חצי כוס מים 3/4 כוס קמח+חצי שקית אבקת אפיה 1 כף אבקת מרק בצל+ 1 כף אבקת מרק עוף 1 קוטג', מלח ופלפל לערבב העל, לשמן תבנית פיירקס ולפזר מתחת פירורי לחם. לשפוך את התערובת לאפות עד להשחמה בחום בינוני וללקק את האצבעות
 
2 שאלות בקשר לפשטידה

לא כדאי לאדות או לטגן את הבצל? יוצאת פשטידה קטנה/בינונית/גדולה?
 

מיכלוש10

New member
במתכון הנוכחי לא כדאי

אם זה מוציא ממש נוזלים אולי כדאי, אני קוצצת בקוצץ הירקות ויוצא מצויין ללא נוזלים. הפשטידה יוצאת בינונית בתבנית פיירקס סטנדרטית משהו כמו 25X20 ס"מ
 
למעלה